Kvar hotellet men till havs denna gång

FILMEN

Dracula är tillbaka med hela sin släkt och sina vänner. Trots alla vänner känner han sig ändå lite ensam. Han saknar sin fru och vill innerst inne inget hellre än att träffa någon igen. Men för att det ska hända måste han lämna sitt hotell…något som han inte gör. För att ge honom en paus i allt jobb bokar dottern Mavis in hela gänget på en kryssning och där händer det. Dracula träffar Ericka och blir kär. Det är bara ett problem. Ericka heter Van Helsing i efternamn och som alla som kan sin vampyrhistoria så vet har Van Helsing alltid jagat monster (och framförallt vampyrer) för att utrota dem. Ericka förväntas nu döda Dracula och alla monster men något händer, hon börjar få känslor för Dracula…

De två första filmerna var väldigt fyndiga och hade en hel del inbakade skämt. Denna är inte sämre, snarare tvärt om. Jag skrattade supermycket när jag såg den och oftast var det små saker, små finurliga skämt som fick mig att skratta högt. Animeringen är bra, historien är bra och framförallt är karaktärerna bra. Man har återigen lyckats hitta de där små grejerna som gör det där lilla extra. Många karaktärer har fått sina egna egenheter och drag. Geléklumpen är väldigt rolig. Som när han blir åksjuk och kräks upp en ny liten geléklump som säger "Pappa".

Adam Sandler gör återigen rösten som Dracula, Selena Gomez gör Mavis, Kevin James Frankenstein, Steve Buscemi Wayne och David Spade Griffin. Utöver dessa gamla bekanta hör vi också Kathryn Hahn som Ericka och Jim Gaffigan som hennes gammel-gammel-farfar. Här finns inget att klaga på. Filmen fungerar för vuxna och för de yngre och för de däremellan. En perfekt familjefilm med andra ord.


EXTRAMATERIALET

Om filmen riktar sig till hela familjen så är extramaterialet mer riktat till de yngre. Vi får en hel del instruktionsvideos till hur man till exempel ritar Dracula eller karaokevarianter av låtar. Vi får även några kortfilmer och liknande. Känns inte speciellt intressant måste jag erkänna. Det som känns lite intressant är när vi får se hur rösterna spelades in. Tyvärr är det mer intervjuer med skådisarna än att vi faktiskt får se hur de lever sig in och gör rösterna. Dessutom dyker inte Adam Sandler upp… Mediokert blir tyvärr betyget på extramaterialet.


TRE SAKER

1. Vi får se Gremlins som definitivt är hämtade från filmen med samma namn från 1984.

2. Osynliga mannen har fått en flickvän. Även hon är osynlig.

3. Variationen av monster är imponerande. Vilken otrolig fantasi skaparna av filmen måste ha haft.


HANS-ÅKE LILJA (2019-01-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
2 mini-movies (Puppy! and Goodnight Mr. Foot), 7 scary-oke sing-alongs, Lyric videos, Dance-along, Drac's Zing-tastic read along and more
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA