Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

FILMEN

Sällan har en så kort film känts så lång. "IO" är inte mer än 96 minuter men känns som en bra bit över två timmar. Ändå är den inte helt igenom dålig. Själva upplägget är rätt bra. Jorden har gått under och luften är giftig. Det finns vissa högt belägna platser som ännu inte drabbats men de flesta människorna har redan åkt med ut i rymden för att bosätta sig på en rymdstation. Sam har dock valt att stanna kvar. Först för att hjälpa hennes pappa med hans forskning i ett försök att rädda planeten men sen även utan honom. En dag dyker Micah upp och letar efter hennes pappa. Tillsammans bestämmer de sig för att ta sista rymdfärjan upp till rymdstationen och i och med det ge upp om jorden.

Som sagt, upplägget är bra och när man håller sig till det så fungerar filmen men det är så mycket annat runt omkring och handlingen släpar sig fram. Jag funderade nästan på om jag av misstag lyckats sänka hastigheten på filmen. Så illa är det faktiskt och vore det inte mot mina principer så skulle jag lätt kunnat snabbspola flera delar av den.

Jättetråkigt att man slarvar bort den så för som sagt är själva upplägget intressant och även skådespelarinsatserna fungerar. Både Margaret Qualley och Anthony Mackie fungerar som Sam och Micah. Men som den är nu blir jag bara trött och vill att det ska ta slut.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. "IO" är en rätt dålig titel. Jag trodde första att den hette "10".

2. Det framgår inte exakt när filmen utspelar sig. Jag gissar att det är i framtiden men samtidigt verkar inte DVD:n har dykt upp eftersom Sam bara har VHS-band.

3. Margaret Qualley känner vi igen från "The Leftovers".


HANS-ÅKE LILJA (2019-01-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin science fiction
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Science fiction
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Länkar:
IO hos IMDB
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA