Förvandling från offer till rebell

FILMEN

Den tredje säsongen av "The Handmaids Tail" tar en liten annan riktning än vi är vana vid. Tidigare har allt varit nattsvart eller i bästa fall mörkgrått och hopplöst. June har lidit och vi har lidit med henne. Inget har gått hennes väg och livet har varit allmänt motigt. Men nu, i denna säsong, börjar en vrede växa inom henne och genom lite tillfälligheter så kommer hon i ett läge som gör att hon kan börja motarbeta Gilead. En chans som hon tar. Nu betyder inte detta att allt blir rosor och gröna ängar men June får något att kämpa för.

Hon fightas även med paret Waterford om vem som är mamma till Nicole. Vi vet ju alla att det är June med paret Waterford anser att de är de riktiga föräldrarna. En kamp med Kanada för att få Nicole utlämnad börjar, en kamp som till slut utmynnar i en ganska oväntad situation.

Överlag gillar jag säsong tre. Dock är den bitvis lite seg och jag blir efter ett tag ganska trött på att June stirrar in i kameran i tid och otid. Antingen arg eller med tårar i ögonen. Känns väldigt konstlat tycker jag. Sen gillar jag att hon blir mer rebellisk men samtidigt tar de det lite för långt. Hon kommer undan med saker som ingen av de andra kommer undan med och det finns en viss förklaring till det tidigt i säsongen, men sen blir det lite för mycket.

Nu är det ju redan klart med en fjärde säsong men jag hoppas att man syr ihop allt och avslutar historien med den. Det känns som om man kommit så långt man kan utan att det blir segt och lite tråkigt. Så jag hoppas de tar chansen och avslutar snyggt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det måste ha kostat rätt mycket för att få fram alla röda, gråa, blåa och så vidare kläder. Och alla bilarna som är svarta och bussarna som är gråa. Snacka om arbete med att ställa om allt från hur det var innan.

2. Vi får lite mer bakgrundsinformation om karaktärerna och det gillar jag. Speciellt avsnittet där vi får veta Lydias bakgrund.

3. Man slås av hur förändrad June är nu mot när serien började. Kallare…


HANS-ÅKE LILJA (2019-12-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2019
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (26/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA