Dåligt animerat och mycket sång

FILMEN

"Barbie som Öprinsessan" är egentligen mer en musikal än en film. Visst det är en film också men det sjungs i tid och otid i den så till den milda grad att man inte kan annat än tycka det är jobbigt. Nu inser jag ju samtidigt att jag förmodligen inte tillhör den målgrupp som filmen riktar sig till men ändå. Tycker sju, åtta, nioåringar att det är kul med så här mycket sång? Jag trodde i alla fall inte det.

Hur som helst spolas Barbie iland på en ö efter vad som verkar vara ett skeppsbrott. Hon uppfostras av djuren och ingår snart i en familj tillsammans med pandan Sagi, påfågeln Azul och elefantungen Tika. De lever lyckliga på ön och Barbie lär sig snart att både sjunga och prata på djurens språk. De är en enda stor lycklig familj.

En dag anländer dock prins Antonio till ön och lyckas övertala Barbie att följa med honom till hans rike på fastlandet. Naturligtvis gör hon det och ljuv musik uppstår.

Dock har prinsens föräldrar andra planer för honom och en brud har redan utsetts. Här följer sen de vanliga komplikationerna. Obesvarad kärlek, rivalitet om prinsen, mödrar som lägger sig i, falska anklagelser och till sist men inte minst, riktig kärlek. Allt man kan önska sig i en Barbie-film med andra ord.

Persolingen tycker jag att det är alldeles för tunn handling i filmen och dessutom alldeles för mycket sång. Jag tror samtidigt att detta är precis vad tjejer i rätt målgrupp vill ha och därför även att filmen kan vara ett bra köp… till rätt person.

Jag har dock ytterligare några invändningar. Själva animeringen är rätt dåligt gjort och påminner mest om ett dåligt TV-spel. Vi vet de spelen där en karaktär öppnar munnen och man ser bakgrunden genom munnen på honom.

Dessutom saknar filmen helt textning. Visst det finns svenska, finska och engelska ljudspår men ändå. Det finns säkert massor som vill kunna läsa text också.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av musikvideon till låten "I need to know " samt ett gäng låtar som man kan sjunga karaoke till.

Något som var otroligt irriterande var att en röst skulle förklara allt innan man fick göra något på DVD:n. Ibland gick det att trycka förbi det men oftast inte. Vi fick även en helt onödig läxa i hur man sköter sin fjärrkontroll. Att knappen med en pil uppåt betyder uppåt och så vidare. Kändes lite som om man idiotförklarar ungarna. De är ju ofta lika bra på att sköta DVD:n som vi vuxna… om inte bättre.


TRE SAKER

1. På DVD:n finns även några förhandsklipp från kommande Barbie filmer med. Det handlar om titlar så som "Barbie prinsess samling", "Barbie Fairytopia värld" och "Barbie Mariposa".

2. Jag måste ha missat något när det gäller Barbie. Jag trodde hon bodde i stan med Ken men så verkar det inte vara…

3. Det verkar även som om Barbie också går under namnet Rosella… Nu fattar jag ingenting…


HANS-ÅKE LILJA (2007-10-31)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Karaoke klubb och musikvideo "I Need To Know"
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/12):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN OKTOBER
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA