Filmhistoriens längsta resumé

FILMEN

Den elaka tomten är tillbaka. Tyvärr är han här inte bara elak utan också otroligt tråkig. Filmen är en direkt uppföljning till första filmen "Silent night, deadly night" och detta blir pinsamt påtagligt när de förta 40 minuterna av filmen i stort är en resumé av första filmen.

Det betyder att vi endast får 40 minuter ny film i "Silent night, deadly night 2" vilket jag ändå är rätt glad för. Det vi får se gör nämligen ingen glad. Kvalitén på skådespeleriet är så låg att det till och med är ett snäpp sämre än den vi ser i de evighetssåpor som går på TV under dagtid.

Detsamma gäller tyvärr också specialeffekterna. Om den som gjort dom är stolt över sitt arbete är det definitivt dags att byta arbete. I en scen får en man ström genom munnen och det finns inte en chans att någon kan missta den dockan som används för en riktig person.

Handlingen tar som sagt vid där första filmen slutar men nu när Billy är död är det hans lillebror Ricky som är galningen. Efter att ha tillbringat halva filmen med att återberätta vad som hände i första filmen för en psykiatriker rymmer Ricky från det mentalsjukhus han hålls inspärrad i.

Och precis som Billy är det den abbedissa som uppfostrade bröderna efter föräldrarnas död som är hans måltavla. På vägen dit mördar Ricky alla som kommer i hans väg samtidigt som han skrattar sitt mest elaka skratt.

När han sen hittar abbedissan har hon råkat ut får något som gör att halva ansiktet ser ut som om det är tänkt av en möglig tvättsvamp. Nu ska det naturligtvis inte föreställa en möglig tvättsvamp men med urusla specialeffekter blir det inte bättre.

Tyvärr blir filmen aldrig vare sig bra eller skräckinjagande utan bara riktigt urusel. Den har dåliga skådespelare, dåligt manus, extremt dåliga specialeffekter och det som känns mest skrämmande är att det efter "Silent night, deadly night 2" kom ytterligare tre filmer i serien.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Inte nog med att hälften av filmen är material från första filmen. I början ville man att regissören bara skulle klippa om ettan och bara fylla ut den med några få nya scener.

2. 10 dagar tog det att filma "Silent night, deadly night 2". Någon som är förvånad?

3. När Ricky hittar abbedissan bor hon på nummer 666. Vilken gata nämnd dock inte.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA