Hur långt är man villig att gå?

FILMEN

Hur långt är en far redo att gå för att skydda sin son? Den frågan ställs Michael Desiato inför när hans son Adam kör på en tonåring och smiter från platsen. För att göra det hela mer komplicerat så är Michael en respekterad domare och tonåringen som blir påkörd son till en maffiaboss…

Ja, detta är upplägget på TV-serien "Your Honor". Michael spelas av Bryan Cranstone och han gör det väldigt bra. Han är lite blandat torr, uppfinningsrik och tillräckligt desperat för att göra vad som behövs. Naturligtvis krånglar det hela till sig och folk som inte gjort något anklagas medan andra som gjort något går fria. Allt styrt av Michael som, för att rädda sonen Adam undan maffiabossen Jimmy Baxters vrede, gör allt han kan för att ingen ska förstå vad hans son gjort.

Jag gillar serien. Den är spännande, känns hyfsat realistisk och den har dessutom en hel del oväntade vändningar. Cranston är som vanligt bra men även Hunter Doohan som spelar Adam och de andra i serien gör riktigt bra insatser. Nu hoppas jag bara att man ger sig när man är på topp. Detta är en ensäsongsserie, men ni vet ju lika bra som jag att om något blir en succé så kan man göra en andra säsong på en väldigt tunn handling. Låt oss slippa det.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Cranstone är verkligen bra i rollen och det är skönt att se att han kommit ifrån sin karaktär från "Breaking Bad". Ibland har skådespelare en förmåga att fastna i vissa roller, men inte här.

2. Man lämnar en liten öppning för en fortsättning men jag hoppas verkligen att man inte gör en säsong till.

3. Titeln är dubbel. Dels betyder det "Din ära", vilket är vad Michael försöker bevara, men dels är det även hur man tilltalar domaren i amerikanska domstolar, som i klassiska uttrycket "Objection, your honor!" till exempel.


HANS-ÅKE LILJA (2021-02-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: HBO
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA