En låååååång kamp för zombiepengar

FILMEN

Zack Snyder verkar ha en förkärlek till långa filmer. Nyss hade hans längre version av "Justice League" premiär på HBO. Den filmen delade jag upp i tre eller fyra sittningar för att orka med. "Army of the Dead" är bara två och en halv timme så den såg jag i två sittningar.

Upplägget för filmen är att en zombieepidemi bryter ut men till skillnad från alla andra filmer så lyckas man här begränsa spridningen så bara Las Vegas drabbas. Innan zombierna hinner fatta det (och då är dessa ändå både smartare och mer organiserade än de zombies vi är vana med) har man byggt en mur med stora containers runt hela Las Vegas. Efter ett tag börjar dock myndigheterna bli oroliga för att zombierna ska lyckas ta sig ut och bestämmer sig för att skicka på dem en lite atombomb för att utplåna både Las Vegas och alla som befinner sig där. Då kontaktas Scott Ward av en affärsman men en idé. Sätt ihop ett team och ta er in och hämta ut en massa pengar i ett av bankvalven under ett casino. Ingen kommer sakna pengarna efter att staden bombats.

Där har ni upplägget för filmen och naturligtvis ger sig Scott tillsammans med ett gäng andra in i Las Vegas för att hämta pengarna men samtidigt som de smiter igenom containermuren slutar allt gå som planerat. Lägg till det att vissa av karaktärerna agerar så dumt att man sitter och hoppas att de ska dö. Som att med nio minuter kvar tills bomben sprängs ge sig ut för att leta efter någon, hinner man det? I verkliga livet, inte en chans. Här? Kanske? Men det är bara ett exempel. Det finns många andra ageranden som gör att man nästan skriker i frustration då karaktärerna agerar på ett helt irrationellt sätt som dessutom försätter alla de andra i fara.

Men bortser man från dumheterna får man action så det räcker och sen kan man ju tycka vad man vill om att dessa zombies är både smarta och tänkande. Jag tycker det blir lite för mycket. Jag har inget emot att man förändrar dem lite men man tar i lite för mycket. De blir här mer vanställda varelser än just zombies vilket är lite trist. Sammanfattningsvis så skulle filmen mått bättre om man låtit karaktärerna agera mindre dumt, gjort zombierna lite dummare och kortat filmen med kanske 30 min. Då hade den kunnat bli riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är inte ofta man ser zombies som är smartare än människorna de jagar.

2. Dave Bautista ser ut som en actionhjälte men tyvärr kan han inte skådespela speciellt bra.

3. Jag gillar Matthias Scehweighöfter som kassaskåpsexperten Dieter.


HANS-ÅKE LILJA (2021-05-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal, Zombies
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (9/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA