Kermit speed till klassisk musik

FILMEN

"Tales of Beatrix Potter", historien utan handling. Det kanske är en för hård bedömning men den är inte helt osann. Vad vi får se är nämligen hur den ensamma Beatrix Potter sitter hemma på rummet, olycklig, ritande diverse historier med djur i huvudrollerna.

Hon baserar sina figurer på de egna husdjuren och gårdens djur så som tamråttor, grisar och gäss men även på vilda djur såsom rävar, harar och paddor. Vi får sen se människor utklädda till dessa figurer. Här är det nämligen allt annat än animation som gäller då filmen är från 1971 och animering inte var ett alternativ. Och även om det varit ett alternativ är jag inte säker på att man valt den vägen.

Och nu till problemet. "Tales of Beatrix Potter" är nämligen inte en vanlig spelfilm utan en musikal framförd av The Royal Ballet. Alltså saknar filmen helt dialog och allt är mer eller mindre baserat på dans. För att göra det hela mer komplicerat så består inte filmen av en historia utan av flera kortare på runt tio, femton minuter.

Detta gör att det inte direkt finns någon röd tråd i filmen utan man får mer se några figurer dansa och när de är klara försvinner de ur filmen och ersätts av någon annan figur som dansar av en helt annan anledning. Bland annat får vi i en scen se en padda eller en groda som hoppar runt på en massa maskrosblad som Kermit på speed till takterna av klassisk musik.

Nu är ju smaken olika och gillar man musikaler kommer man här verkligen få sitt lystmäte tillfredställt. The Royal Ballet kan helt klart sin sak och det råder inget tvivel om att kostymerna är väldigt bra gjorda. Tyvärr får jag dock erkänna att jag personligen tyvärr inte uppskattar det till fullo.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en introduktion till filmen (i text format) samt skrivbordsbakgrunder och teckningar som båda kräver att man kör DVDn i en dator.


TRE SAKER

1. Karaktärerna i filmen har namn som Mrs. Tiggy-Winkle, Mrs. Tittlemouse, Jemina Puddleduck , Squirrel Nutkin och Hunca Munca

2. Beatrix Potter levde mellan 1866 och 1943 och skrev 23 böcker om allsköns djur. Den mest kända är Pelle Kanin (Peter Rabbit).

3. Det hade varit intressant att höra vad Beatrix själv sagt om "Tales of Beatrix Potter". Balett är ju inte direkt för barn och det var ju ändå som barnboksförfattare hon försörjde sig.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Universal
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Introduktion, wallpapers och teckningar
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (7/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA