Serien med årets lääääääääääängsta titel

FILMEN

Ja, vi kan väl börja med det uppenbara, seriens titel. "The woman in the house across the street from the girl in the window". Varför man ger en serie en så lång titel att man nästan ger upp innan man ens hunnit läsa den övergår mitt förstånd men jag gissar att det var någon som tycket att det var roligt och lite udda. Nåja, som tur är behöver man ju inte säga titeln varje gång man sa se ett avsnitt…

Grundhistorien är en vi sett tidigare. En granne tittar ut genom fönstret och ser då hur en person i grannhuset mördas. Själv har hon en sjukdom eller annan anledning till att inte kunna lämna huset. Här är det rädslan för regn som hindrar Anna att springa över och hjälpa. Och som i så många andra filmer hittar polisen inget när de väl kommer till platsen och ingen tror henne. Det hela blir inte bättre av att hon dricker kopiösa mängder vin blandat med tabletter som hennes terapeut skrivit ut. Anna lider nämligen av sviterna efter sin dotters död tre år tidigare vilket även ledde till att hon och hennes man gick skilda vägar. Nu tror alla att hon inbillar sig och ser syner.

Där har vi upplägget på serien och till en början känns det rätt bekant alltihop. Vi har liksom sett det förr och det känns inte speciellt spännande. Men sen händer något. Anna nöjer sig inte med att stanna inne (om det inte regnar förstås) utan ger sig ut på egen hand och försöker lösa det hela själv när det står klart för henne att ingen tror på henne och därför inte heller kommer att hjälpa henne.

Man blandar även in en allt i allo, Buell, som verkar ha försökt laga Annas brevlåda i mer än tre år vilket ingen verkar tycka är speciellt underligt. Man har dessutom en ganska bra tvist på slutet som åtminstone inte jag såg komma. Jag gillar serien men kanske är den lite för lång. Åtta avsnitt på dryga 20 minuter får vi och jag tror man hade kunnat kortat den med ett eller två avsnitt för att hålla uppe tempot lite i den men det är ingen katastrof. Kristen Bell är perfekt som den udda Anna och även Rom Riley är bra som grannen Neil.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Kolla texten på Annas dotters gravsten. Den ändras för varje gång Anna besöker graven.

2. Det är ett under att Anna lever med tanke på den mängd vin hon dricker.

3. Man öppnar för en fortsättning i sista avsnittet men jag hoppas man nöjer sig med vad vi får här.


HANS-ÅKE LILJA (2022-02-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (26/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA