Intim men lite tråkig konsert

FILMEN

I "Glenn Hughes – Live in Australia" får vi se en mycket intim konsert från 2006. Det ser inte ut att vara mer än några hundra, kanske så mycket som tusen men inte mer, fans på plats. Vi får stråkar och över lag rätt soft musik som är mycket njutbar att lyssna på.

Tyvärr är konserten rätt tråkig som sådan att titta på. Det händer inte så mycket, det blir aldrig någon spektakulär scenshow av det hela. Detta passar visserligen musiken bra men ändå, att sitta och titta på det hemma på TV blir lite segt.

Jag är tämligen säker på att de som var där inte håller med mig och det kan jag mycket väl förstå. Stämningen ser ut att ha varit mycket bra och Glenn själv gör ett stabilt intryck och är mycket underhållande med sitt mellansnack. Sen är det ju alltid en speciell känsla att uppleva ett framträdande på plats.

Personligen är jag inte så insatt i Glenn Hughes musik men jag vet att han tidigare spelat i band som Deep Purple och Black Sabbath. Här är det dock en annan typ av musik vi bjuds på. Här är det mer soft rock uppblandat med stråkar som gäller.

Då jag som sagt inte känner till så mycket av hans tidigare repertoar är det svårt att gradera just den här konserten och dess innehåll men det gör inte så mycket. Jag gillar det jag hör och det räcker för mig. Om det är ett av hans bättre eller sämre framträdanden låter jag någon annan avgöra.

Jag kommer också på mig själv att gilla musiken mycket mer än jag trodde jag skulle göra. Glenn har en väldigt bra röst. Sådär lagom sliten för att passa den här typen av musik.

"Glenn Hughes – Live in Australia" är intressant. Förmodligen mer om man var där än när man ser DVD:n men ändå en upplevelse…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av tre låtar. Dels får vi se inspelningen och liveframträdande av låten "Monkey Man", musikvideorna till "This House" och "The Devine".


TRE SAKER

1. Glenns egen hemsida rapporterar att distributionen av "Glenn Hughes – Live in Australia" kommer att vara sparsam. Jag är dock tveksam till om det gäller här i Sverige.

2. Glenn har också hjälpt vår egen gitarrhjälte John Norum på albumet "Face the Truth" från 1992.

3. Totalt har Glenn varit inblandad i inte mindre än 29 skivor sedan debuten 1970. Den första, som kom 1970, var "Trapeze" med gruppen Trapeze och den senaste var soloalbumet "Music For the Divine" som kom förra året.


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Playground
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Tre extralåtar
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
THRILLERNA