Kidnappning utan den rätta känslan

FILMEN

Jennifer Tree är en känd modell i världsklass och syns överallt på allt från reklampelare till bussar. Hon är helt enkelt den just nu hetaste modellen.

Detta uppmärksammas dock inte bara av allmänheten utan också av en galning som efter noga planering kidnappar Jennifer. Hon vaknar upp i en källare, inspärrad och övervakad.

Frågan är bara vad kidnapparen vill. Han skickar inte ut något brev där han begär lösensumma. Han kontaktar inte hennes familj. Den här kidnapparen gör det nämligen inte för pengar, han gör det för upplevelsen…

Efter en tid i källarehålan märker Jennifer att det finns någon mer därnere. På andra sidan av en glasvägg sitter en man inspärrad. Han heter Gary och har likt Jennifer blivit kidnappad, drogad och misshandlad.

Naturligtvis tyr de sig till varandra där nere i mörkret och när de ges chansen att vara inlåsta i samma rum istället för på varsin sida av glasväggen tar de den. Bandet mellan dem blir starkare och starkare ju längre de sitter där i källaren och till slut får de något som närmast kan liknas vid ett kärleksförhållande. Frågan är bara vem deras kidnappare är och vad han har för planer för dem…och vilka som är inblandade i dem.

I rollen som Jennifer ser vi Elisha Cuthbert som de flesta säkert känner igen som Jack Bauers dotter i TV-serien "24". Hon gör i "Captivity" en riktigt stark rolltolkning och där finns det inte mycket mer att önska. I rollen som Gary Dexter ser vi Daniel Gillies som för mig är okänd men även han gör rätt bra ifrån sig. Vi ser även Pruitt Taylor Vince i en roll och han är alltid lika underhållande som han är sliskig. Riktigt bra med andra ord.

Den där riktigt klaustrofobiska känslan infinner sig dock aldrig även om man lyckats vrida till handlingen så åtminstone jag gissade fel när jag trodde jag visste vem kidnapparen var…


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Filmen är full av misstag. Det är allt från hår som i ena stunden är rufsigt och i nästa finkammat till gevär som går från oladdade till laddade mellan olika kameravinklar. Rätt kul att se men samtidigt tar det bort lite av koncentrationen från handlingen.

2. Den amerikanska DVD-utgåvan innehåller en dokumentär samt lite borttagna scener, något som de svenska saknar.

3. Håll ett extra öga på när Jennifer och Gary skriver genom att rispa på den målade glasväggen som skiljer deras celler. Om den är målad på båda sidorna (vilket den måste vara då båda skrapar fram bokstäver) hur kan de då se vad den andre skriver?


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (1/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA