Sex och Gud i en salig blandning

FILMEN

"Väckelsemöte" är en teateruppsättning Jonas Gardell turnerade runt med i Sverige, Norge och Finland under 2005. Den föreställning vi får se här på DVD:n är inspelad i Uddevalla.

Det är inte svårt att förstå att man antingen gillar eller inte gillar Jonas Gardell. Han är nog en av de mest intensiva komikerna vi har i Sverige och personligen gillar jag honom och tycker att hans enmansshower är fantastiskt roliga.

Dessutom kan man vare sig man gillar honom eller inte blunda för att han har en underbar kontakt med publiken. Han pratar med dem, han hotar dem och han skojar med dem. Och publiken är med på vart enda infall han får. De skrattar, klappar och ställer upp på allt han ber dem om.

Dessutom är det vida känt att om man är känslig ska man inte sitta längst fram under en föreställning med Jonas Gardell. Han lyckas alltid hitta någon som han kan tracka lite extra… till resten av publikens glädje.

Han bjuder också friskt på sig själv under föreställningen och framför allt på sitt förhållande med Mark Levengood och det är tur att Mark har humor för även om han i just "Väckelsemöte" inte blir så illa behandlad brukar Jonas inte dra sig för att skämta om honom varje gång han får en chans.

Ett av de roligaste inslagen i "Väckelsemöte" är när han tar sig an babysång. Jag har själv gått på babysång med mina barn och det är inte utan att man nickar igenkännande åt de reflektioner Jonas själv gjort under sina besök där.

Det enda jag tycker att han ska stryka i sina föreställningar är sången. Jag tillhör nämligen en av dem som tycker att Jonas sjunger hellre än bra.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av tre nummer. Dels får vi "Hur går det med striden syster?" som är en dikt. Dels får vi "Förlåt dig själv" som är en sång och sist får vi "Du är inte ensam" som är ett stycke ur hans bok.

Jag förstår att dessa hamnade som extramaterial för de är långtifrån det bästa han gjort och hade detta varit en film hade dessa varit de bortklippta scenerna.


TRE SAKER

1. Jag såg Jonas live under 2007 och faktum är att stilen på den föreställningen jag såg ("Tillfällig gäst i ditt liv") och denna är väldigt lika.

2. Jonas driver väldigt mycket med sin homosexualitet. Här får vi bland annat ett rätt roligt nummer om hur hans spermier reagerade när det gick upp för dem att de faktiskt skulle få befrukta ett ägg.

3. Är det ingen som hört någon reaktion från Mark på att Jonas skämtar så om honom på scen? Det vore kul att höra vad han tycker om det.


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Tema: Stå upp
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Hur går det med striden syster?, Förlåt dig själv och Du är inte ensam
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (30/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA