Larvigt och förutsägbart

FILMEN

Katie Gregerstitch kommer från landet till New York för att besöka sin pojkvän. Han har tre månader tidigare flyttat till "The Big Apple" för att göra karriär som modell och planen är att han ska vara där sex månader och sen komma hem igen och gifta sig med Katie.

Katie har alltid varit hans flickvän och har egentligen inget eget liv så när hennes morfar ger henne en biljett till New York lagom till Alla hjärtans dag tar hon naturligtvis chansen att se sin älskade lite tidigare. Tyvärr får hon se honom i armarna på en annan kvinna och nu står hon stort sett ensam i New York.

Via en massa tillfälligheter får hon dock anställning som sekreterare/assistent till en VD i ett stort bolag. Vad hon inte vet är att hans konkurrenter om VD-posten (som hon tror är hennes vänner) lurar henne och på så vis hoppas sätta VD:n i klistret.

Från och med nu är allt som man kunnat gissa sig till innan man ens satt på filmen om man sett några filmer av den här typen tidigare. De ondas plan lyckas. Den lurade hämnas och lyckas däremellan också hitta en ny pojkvän. Inga överraskningar och rätt mycket överspeleri. En del karaktärer är alldeles för överdrivna och det inkluderar också Katie. När hon först kommer till New York ska hon vara otroligt bortkommen men när man ser henne undrar man istället om hon verkligen är riktigt klok. Hon är så korkad att klockorna stannar i vissa fall. Och gärna när det gäller vardagliga saker. Inte kul och framför allt inte bra för filmen. Det blir bara larvigt och jobbigt att se på.

När det gäller huvudrollerna ser vi Jessica Simpson som Katie och detta är en roll som är som klippt och skuren för henne. Den kräver inte mycket och hon gör det lilla som behövs på den nivå man kan förvänta sig. Däremot ser vi Luke Wilson som hennes nya kärlek och han förtjänar bättre än detta. Tyvärr är "Blonde Ambition" är en rätt larvig film som åtminstone jag kommer att glömma rätt fort.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av några borttagna scener och en kort bakom kulisserna-film där skådespelare och andra inblandade pratar sig varma om denna underbara film…


TRE SAKER

1. Filmen skulle ursprungligen gå upp på bio i USA men efter att fått dåliga betyg under testvisningen beslutades det att den skulle gå direkt till DVD.

2. Filmen blev dock en succé i Ukraina och spelade in mer än 253 000 dollar under första helgen.

3. På omslaget ligger Jessica i en utmanande pose och jag kan inte låta bli att undra vad den bilden har med filmen att göra…


HANS-ÅKE LILJA (2008-03-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (9/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA