En konsert full av klassiker

FILMEN

Jag har inte lyssnat på Steve Earle på många år nu. Jag lyssnade som mest på hans musik runt 1999/2000 och det gör ju att denna konsert känns extremt aktuell, den är nämligen inspelad i december 2000. För fans som följt Earle fram till idag känns den kanske lite daterad men den borde ändå vara en riktigt bra nostalgitripp.

"Steve Earle - Live from Austin TX" är nämligen en konsert full av klassiker. Personligen är jag mest förtjust i låtar som "Devil’s right hand" och "Copperhead Road" men det finns fler. Egentligen är det faktiskt ingen låt på DVD:n som är dålig. Mer eller mindre bra men inte dåliga…

När man ser konserten slås man av hur anspråkslös Steve ser ut. Han står rakt upp och ner i något som liknar en Hawaiiskjorta och levererar låt efter låt. Dock är det tur att hans musik är så pass bra som den är för annars skulle detta lätt bli lite trist att titta på och chansen att man struntar i att titta och bara lyssnar känns stor. Nu sugs man dock in och jag sitter gärna och tittar.

En annan sak som man slås av när man ser Steve uppträda är att han inte känns helt avslappnad när han snackar med publiken. Det verkar mest som om han känner sig tvungen att säga något för att det inte ska bli tyst när han sätter på sig gitarren eller munspelet. Helst verkar han bara vilja komma igång och sjunga.

Hur som helst är "Steve Earle - Live from Austin TX" väl värd att ta en titta på och för er som aldrig hört Steve Earle tidigare är detta en utmärkt chans att göra det.


EXTRAMATERIALET

DVD:n har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Steve kommer att ge sig ut på en turné i sommar. Där kan man även få gå på en så kallad "Meet and Greet" där man får träffa Steve. Naturligtvis är det inte gratis.

2. Jag kollade lite på Steves officiella hemsida och slogs av hur mycket han förändrats under de åtta åren som gått sedan DVD:n spelades in. Han går knappt att känna igen längre…

3. Steve extraknäcker också som skådespelare och har bland annat varit med både i "The Wire" och "Law and Order".


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Playground
Ljud: 5.1 sorround sound
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA