Om DVDKritik

DVDKritik.se är en sida som kort och gott recenserar DVD- och blu-ray-utgåvor - från animerat till skräck, från svenskt till import, tv-serier som filmer. Skribenterna bloggar också regelbundet om film.

RECENSIONERNA

Våra recensioner består av tre delar: Filmen, Extramaterialet och Tre saker. De förklarar sig själva; under rubriken Filmen recenserar vi själva filmen och under rubriken Extramaterialet tittar vi närmare på skivans extramaterial - mervärdet som ofta påverkar en konsuments beslut om inköp. Under rubriken Tre saker belyser vi tre olika saker avseende filmen, allt från specifika scener eller skådespelarinsatser, till musik eller omslag, eller kanske filmens känsla. Innehållet under rubriken Tre saker är ganska fritt.

Vi har valt att inte sätta betyg i våra recensioner. Vår förhoppning är att man utifrån texterna ska få en klar bild över vad vi tycker och sedan själv bilda sig en egen uppfattning om filmen är se- eller köpvärd.

HISTORIK OCH POLICY

DVDKritik.se drog igång hösten 2006. Sedan dess har vi recenserat nya filmer i takt med att de kommit ut, men vi har också äldre filmer i vårt arkiv. Håll ögonen på bloggarna för information om när filmer hamnat i arkivet.

Vi recenserar främst svenska utgåvor, men begränsar oss inte enbart till det. Eftersom det ganska ofta skiljer en hel del i innehåll mellan regionerna ser vi det som en ren konsumentupplysning när vi skriver om filmer från en annan region.

SKRIBENTER

DVDKritik.grundades 16/10 2006 av Anders Jakobson och Hans-Åke Lilja. Båda har många års erfarenhet av recenserande.

Anders var under det tidiga 90-talet involverad i både egna och andras fanzine tills han 1997 blev frilansskribent för Nerikes Allehanda där han numera skriver DVD-krönikor och recenserar musik då och då.

Hans-Åke har sedan 1996 drivit världens främsta nyhetssajt om Stephen King (Lilja's Library - The World of Stephen King) och på denna recenserat otaliga böcker och filmer.

Både Hans-Åke och Anders ligger bakom det svenska Stephen King-sällskapet Följeslagarna som grundades 1998, och DVDKritik.se kan ses som en systersajt till foljeslagarna.com.

Regelbundna skribenter just nu är Thomas Helsing, Emma Åkerlind och Henrik Andersson. I arkivet kan man söka recensioner per skribent, även de som inte längre är medverkande skribenter.

KONTAKT

För allmänna frågor, recensionsex, releaselistor etc:
info@dvdkritik.se

För tekniska frågor, annonsering etc:
webmaster@dvdkritik.se

Skribentkontakt:
anders@dvdkritik.se, lilja@dvdkritik.se
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA