Senaste blogginläggen

10+ års väntan är äntligen över…
Postad: 2017-08-16 09:24:37

Ni vet hur man ibland längtar sådär ordentligt efter att se en film. Hur man läst om att den spelas in, haft åsikter om skådespelarvalen, oroat sig för om Hollywood förstört eller lyft boken den bygger på. Sen så ska man så äntligen se filmen. Flopp eller succé? Alltid lika nervöst. Mycket bygger på vilka förväntningar man har.

Idag ska jag se ”The Dark Tower” som bygger på Stephen Kings böcker om revolvermannen Roland och hans gäng. Första boken kom redan 1982. Rykten om en filmatisering startade ordentligt (det hade funnits lite viskningar tidigare) den 14 februari 2007. Då var det J.J. Abrams som skulle stå bakom kameran.

Under de 10 åren som gått sedan dess har mycket hänt. Skådespelare kommit och gått. Regissörer har bytts ut. Upplägg på filmer och TV serier har avlöst varandra. Men, idag är det Sverigepremiär. 18:40 bänkar jag mig. Då är det dags. Flopp eller succé? Oavsett vilket så ikväll vet jag. 10+ års väntan är äntligen över…Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

i arkivet: the leftovers - säsong 2
Postad: 2017-08-15 11:02:25Ibland hinner man inte med att se allt, och speciellt gäller det säsongsboxar som hamnar i "att se senare"-högen. Har man tur hinner man beta av dem allt eftersom, och det har nu skett med "The Leftovers - Säsong 2". Boxen kom i höstas men hanns inte med och i samband med att en mig närastående person ville se serien blev det så att säsong 1 sågs om och sen kunde omgång 2 avverkas tämligen omgående. Jag och denna närastående person håller just nu på och se den tredje säsongen som gick klart på HBO Nordic i början av sommaren.

Men mer om den när det är dags, nu finns 2:an i arkivet i alla fall.


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

vinnare av la la land in concert-biljetter
Postad: 2017-06-14 16:50:43

Biljetter till höstens uppsättningar av "La La Land In Concert" i Globen och Scandinavium låg i vinstsäcken när vi bad om att få veta vilken som var DVDKritik.se:s läsares favoritmusikal. Det var spridda skurar bland svaren, och alla gamla och nya klassiker ("Hair", "Grease", "Chess", "Kristina från Duvemåla" med flera) fick röster, men när alla räknats samman hamnade flest röster på "Phantom of the Opera".De som får pallra sig i väg två Sveriges två största städer och se "La La Land In Concert" i höst blev:

Susann Björnström, Luleå (Stockholm)
Ulla-Kikki Hellkvist, Hammarö (Stockholm)
Kristina Gustafsson, Partille (Göteborg)

Vi säger grattis och hoppas att upplevelsen blir något alldeles extra!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 

NIO TIPS FRÅN JULI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA