Anders Jakobsons blogg

the ring vs the grudge?! vm i japanska spöken
Postad: 2016-04-27 09:56:31

"Freddy vs Jason" är ju ett gammalt klassiskt monstermöte på film, och nu plockar japanerna fram sina värsta spöken och ställer dem mot varandra: Sadako från "The Ring" möter Kayako från "The Grudge"!

...eller någonting, den japanska trailern som släpptes härom dagen har ingen textning så det är inte helt enkelt att lista ut den egentliga handlingen. Ställs spökena mot varandra eller är det en stackars mänsklig huvudperson som dragit en dubbel nitlott?

Smått genialt är det i alla fall, och trailern är läskig. Japansk biopremiär i sommar, resten av världens öde är just nu okänt.anders jakobson

superhjältefilmsnytt (35)
Postad: 2016-04-14 15:01:39

Dags för ett nedslag i superhjältefilmvärlden igen. Det var väldigt länge sedan jag gjorde en sådan här typ av uppdatering, speciellt med det långa schemat sist, men nu mitt emellan "Batman v Superman: Dawn of Justice" och "Captain America: Civil War" kändes det motiverat. Det har dessutom varit en del aktivitet i superhjältefilmvärlden den senaste tiden som en följd av CinemaCon i Las Vegas men de stora nyhetssläppen väntar nog till Comic-Con i juli som vanligt.

Låt oss börja hos Marvel. I veckan släpptes trailern till "Doctor Strange", höstens MCU-film som introducerar magi som en faktor i den här världen. I samband med detta släpptes även den första postern till filmen som är sanslöst läcker. Notera att datumet gäller den amerikanska premiären som är lite senare än den svenska.Vidare har det meddelats att den sedan ganska länge planerade "The Inhumans"-filmen, just nu tänkt som avslutning på Phase 3, troligtvis inte kommer att stanna kvar på det utsatta releasedatumet (12 december 2019) utan senareläggas. Detta ska enligt huvudbossen Kevin Feige har det göra med att vissa andra filmer lagts till i schemat sedan den ursprungliga annonseringen och det har ingenting med att Inhumans som koncept redan nu är väletablerat i "Agents of S.H.I.E.L.D.". Det återstår att se om det blir bara en lätt justering av datum eller om det blir någon annan rockad med de utannonserade Phase 4-filmerna under 2020. Feige har även berättat att en av dessa troligen blir "Guardians of the Galaxy Vol. 3".

Det verkar även som om galaxväktarna kommer att medverka i "Avengers: Infinity Way"-filmerna, vilket inte är så konstigt då regissörerna Anthony och Joe Russo utlovat 67 karaktärer i filmerna. Det kommer att bli två mäktiga filmer, det är helt klart.

Spider-Man som gör entré i MCU i och med "Captain America: Civil War" kommer sannolikt att vara med i "Avengers"-filmerna och den tidigare utannonserade rebooten i Sonys regi har fått namnet "Spider-Man: Homecoming" och etablerar redan i titeln ett "skoltema" helt relaterat till att det är en yngre version av hjälten vi har att göra med. Dealen mellan Marvel och Sony innehåller cameomöjligheter för andra MCU-karaktärer så vi får se vad det kan leda till. Som skurk har Vulture (Gamen) nämnts och det ryktas om att Michael Keaton ska göra rollen. Ett spännande val i så fall.

Stellan Skarsgård kommer inte att vara med i "Thor: Ragnarok" då större delen av filmen enligt rykten inte utspelar sig på jorden. Filmen har beskrivits som en "kompisfilm" där Thor och Bruce Banner/Hulk får det jobbigt i Asgard. Titeln har ju onekligen ett visst mörker inbakat.

Vi avslutar Marvelblocket med ett klipp från "Captain America: Civil War" där Ant-Man blir lite starstruck. Kul!Vidare till DC där "Batman v Superman: Dawn of Justice" blivit en publiksuccé men samtidigt fått blandad kritik. Jag håller själv på att bearbetar den fortfarande... Trots den långa speltiden ryktas det att en tretimmarsversion kommer att gå upp på bio. Denna längre - och våldsammare version - är redan klar för att ges ut som en "ultimate edition" på hemmamarknaden, men det kan alltså bli så att den även går upp på bio. Kanske inte i Sverige men väl i USA.

Mer Batman blir det i alla fall då det nu är klart att Ben Affleck både ska skriva, regissera och agera i en solofilm planerad till hösten 2018. Men mer Batman blir det ju redan i sommar då han är med i "Suicide Squad" som har alla chanser i världen att bli det nya DC-filmuniversumets bästa film hittills (vilket inte är så svårt när det inte finns så många än...) - se bara denna tredje trailer:I övrigt är det lite lugnt i nyhetsflödet. Det har pratats om att "The Flash" och "Cyborg" möjligen kommer att kombineras. Sammanhanget där detta kommit fram är lite otydligt och kan antingen betyda att karaktärerna kommer att samarbeta extra mycket i Justice League-sammanhang, eller att Cyborg kommer att ingå i The Flash-filmen (vilket i så fall kanske betyder att Cyborg-filmen utgår). Det är luddigt och oklart, men är kanske ett typexempel på information som kommer att utvecklas under Comic-Con.

I tv-sammanhang dominerar DC med sina serier just nu. Det så kallade "Arrowverse" med utgång från "Arrow" har ju spridit sig till spin-off-serierna "The Flash" och "Legends of Tomorrow", men under våren har The Flash sprungit över till "Supergirl" och på så sätt utökat universumet ytterligare, detta trots att "Supergirl" inte visas på samma kanal. Det här typen av lätt breddning gjorde i och för sig "Arrow" redan tidigt i den pågående säsongen då John Constantine från den nedlagda "Constantine" medverkade i ett minnesvärt avsnitt. Det finns en lekfullhet i det här tv-universumet som är tilltalande.

I Sverige ser man superhjälteserien bäst på Kanal 11 och Netflix som är primärt hem för "Legends of Tomorrow" samt Marvels "Agent Carter" och givetvis "Defenders"-franchisen.

Med det sagt stänger vi butiken och bjuder på uppdaterade releaseschemat. Nyheter eller förändringar är highlightade.

FILM
2016 (DATUM GÄLLER BIOPREMIÄR I SVERIGE)
27/4 - Captain America: Civil War (MCU)
18/5 - X-Men: Apocalypse (XM)
3/8 - Suicide Squad (DC)
28/10 - Doctor Strange (MCU)

2017
3/3 - The Wolverine 2 (XM)
5/5 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 (MCU)
23/6 - Wonder Woman (DC, JLA)
7/7 - Spider-Man: Homecoming (SM, MCU)
3/11 - Thor: Ragnarok (MCU)
12/11 - Justice League Part One (DC, JLA)

2018
12/1 - Deadpool 2 (XM)
16/2 - Black Panther (MCU)
23/3 - The Flash (DC, JLA)
4/5 - Avengers: Infinity War - Part 1 (MCU)
6/7 - Ant-Man and The Wasp (MCU)
13/7 - "Fox Superhero film" (?)
27/7 - Aquaman (DC, JLA)
5/10 - Batman-solofilm (CD, JLA)
OKÄNT - Venom (SM)

2019
8/3 - Captain Marvel (MCU)
5/4 - Shazam (DC, JLA)
3/5 - Avengers: Infinity War - Part 2 (MCU)
12/7 - Inhumans (MCU) - KOMMER SANNOLIKT ATT FLYTTAS
14/6 - Justice League Part Two (DC, JLA)
1/11 - DC-film (DC, JLA)

2020
3/4 - Cyborg (DC, JLA)
1/5 - Marvel Phase 4-film #1 (MCU)
19/6 - Green Lantern Corps (DC, JLA)
10/7 - Marvel Phase 4-film #2 (MCU)
6/11 - Marvel Phase 4-film #3 (MCU)

OKÄNT ÅRTAL
Gambit (XM) - SANNOLIKT 2017
The Sinister Six (SM) - EVENTUELLT NEDLAGD
Kvinnlig superhjälte (SM) - EVENTUELLT NEDLAGD
X-Men: The New Mutants (XM)
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (MCU) - SANNOLIKT 2020
Lobo (DC)
Fantastic Four 2 (FF) - EVENTUELLT NEDLAGD

TV
2016
22/5 - Preacher (DCTV)
30/9 - Luke Cage (MCU, DEF)
HÖST - Arrow - Säsong 5 (DCTV)
HÖST - The Flash - Säsong 3 (DCTV)
HÖST - Legends of Tomorrow - Säsong 2 (DCTV)
HÖST - Gotham - Säsong 3 (DCTV)

2017
Iron Fist (MCU, DEF)
The Defenders (MCU, DEF)
Jessica Jones - Säsong 2 (MCU, DEF)

OKÄNT ÅRTAL/RYKTEN/PILOTER

Damage Control (MCU)
Most Wanted (MCU)
Powerless (DCTV)
Scalped (DCTV)

Förkortningar:
MCU - Marvel Cinematic Universe/The Avengers-franchisen
FF - Fantastic Four-franchisen (Marvel-hjältar men tillhörande Fox)
DC - Hjälte hemmahörande hos DC
JLA - Justice League-franchisen
XM - X-Men-franchisen (Marvel-hjältar men tillhörande Fox)
SM - Spider-Man-franchisen (Marvel-hjältar men tillhörande Sony)
DCTV - DC:s tv-universum, inte nödvändigtvis relaterade serier
DEF - The Defenders-franchisen, möjlig koppling till MCU


anders jakobson

trailer: doctor strange
Postad: 2016-04-13 08:40:40

När man som mest håller på att ladda upp inför Marvels interna holmgång i "Captain America: Civil War" vilken har biopremiär om ett par veckor kommer den första trailern till höstens Marvelfilm där vi äntligen får se Benedict Cumberbatch som Doctor Stephen Strange.

Jag är inte inläst på karaktären men har ett litet hum om doktorn som får tillgång till en magisk dimension (typ). Förhandssnacket har vittnat om att "Doctor Strange" ska skilja sig mycket från tidigare Marvelfilmer och utifrån trailern känns det självklart. Marvel goes "Inception"?

Cumberbatch är ju en personlig favorit så det här känns redan nu som en given succé.anders jakobson

rogue one-trailern ger pepp
Postad: 2016-04-07 14:11:07

Från och med snart DVD/BD-aktuella "Star Wars: The Force Awakens" kommer vi att bombarderas med nya filmer regelbundet. Episod 8 och 9 kommer med tvåårsmellanrum men mellan "Saga"-filmerna kommer separata filmer som inte utgår i från Skywalker-familjen.

Först ut är "Rogue One: A Star Wars Story" som kommer i december. I dag släpptes teasertrailern och det börjar knorra behagligt i "Star Wars"-tarmen...För regin står Gareth Edwards som gått från debuten "Monsters" via "Godzilla" till "Star Wars"-världen. Inte illa.

Det ska för tydlighetens skull poängteras att "Rogue One" tidsmässigt utspelar sig mellan Episod 3 och Episod 4, det vill säga långt tidigare än "The Force Awakens".


anders jakobson

Äntligen är nya spider-man här!
Postad: 2016-03-10 18:27:39

Det har suttit långt inne och det sitter långt inne även i denna splitter nya trailer för "Captain America: Civil War". Till slut gör han entré, den tredje filmversionen av Spider-Man, nu med Marvel Studios som delägare.

Den här filmen är så fylld av hjältar att den nästan borde heta "The Avengers 3" (utöver Spider-Man är Black Panther ett nytt tillskott) men det är Captain America som står i fokus och när filmen rullat klart kan vi räkna med att det har hänt mycket med med filmfranchisen som lär påverka de kommande filmerna...

Tills dess, säg hej till Spider-Man...anders jakobson

cloverfield 2 eller inte?
Postad: 2016-01-15 09:49:44

I allra största hemlighet har en film producerats som tros vara en sorts uppföljare till monsterfilmen "Cloverfield". Det är samma produktionsbolag, J.J. Abrams Bad Robot, och i dess titel återfinns "Cloverfield" i samma typsnitt.

Filmen heter "10 Cloverfield Lane" och har en påtaglig "Lost"-känsla i sin första teasertrailer. Här är den:Filmen ska ha producerats under namnet "Valencia" och även under namnet "The Cellar" och berättar historien om en ung kvinna som vaknar upp efter en bilolycka och befinner sig i en källare där en man säger att han räddat henne från en kemisk attack som gjort omgivningen omöjlig att leva i. Som synes av trailern tar sig kvinnan ut från källaren för att se... ja, vadå?

J.J. Abrams beskriver filmen som en "släkting" till "Cloverfield", så det återstår att se hur sammankopplade de är. Namnet och speciellt typsnittsvalet indikerar ju det. I mars kommer filmen och då får vi förhoppningsvis veta det.


anders jakobson

r.i.p. david bowie
Postad: 2016-01-11 16:17:09

Ingen har väl missat nyheten om att David Bowie gått bort i sviterna av en långdragen cancer. Bowies avtryck inom pop- och rockvärlden - en karriär som började redan på 60-talet - är väldokumenterad och det går i dag att läsa många initierade och personliga texter om Bowie och hans betydelse för många människor.

Bowie hade en liten filmkarriär vid sidan av musicerandet. Hans musik finns i mängder av filmer, men han har även dykt upp i större och mindre roller under åren. Här på DVDKritik.se har vi några av hans roller recenserade.

I halvanimerade "Arthur och Minimojerna" gjorde han rösten till skurken Maltazard (en roll som sedan togs över av Bowies kompis Lou Reed). Inte helt minnesvärt kanske. I "The Prestige" gjorde han en elegant och samlad insats som uppfinnaren Nikola Tesla och i "Extras - Säsong 2" spelade han sig själv och komponerar en extremt elak låt på Ricky Gervais karaktärs bekostnad. Mycket kul.

Men det är som Phillip Jeffries i "Twin Peaks: Fire walk with me" som han gjort starkast intryck hos mig. Sekvensen där Bowie dyker upp som en försvunnen FBI-agent är bland det kusligaste i hela filmen. På YouTube finns ett antal versioner av scenen och denna är den som har bäst kvalitet (men dessvärre franska undertexter).

Vila i frid, David Bowie!anders jakobson

Årssammanfattning 2015
Postad: 2016-01-01 10:21:30

Bladet har vänts. 2015 har blivit 2016 och det är dags att stänga boken för det gångna året. Jag har som alltid hållit koll på vad jag sett i form av långfilmer, tv-serier-säsonger, dokumentärer och musikfilmer. Slutresultatet blev 215 sedda titlar och 149 recensioner på DVDKritik.se. Kan låta som imponerande siffror men det är mina sämsta på sju år skulle jag tro. Nåja.

Av de 149 som jag recenserat, vilka är titlar som släppts för hemmakonsumtion, har jag i vanlig ordning valt ut de 25 som får anses vara bäst. Jag gillar egentligen inte att göra listor men 25 utan inbördes rangordning är inte så svårt. Till skillnad från förra året har jag med några tv-serier i listan och vad som är nytt helt och hållet är att några titlar endast finns streamade.

Ordningen är alfabetisk men jag tror att det framgår vad som jag tyckt allra bäst om. Här är den den då, listan över...

...DE 25 BÄSTA SLÄPPEN PÅ DVD/BLU-RAY/STREAMAT UNDER 2015

Air (Science fiction)
Enkel och effektiv
- Under 2015 kände jag allt starkare för enkelheten i filmer, och speciellt i science fiction-filmer. "Air" var ett perfekt exempel. Tydlig story, få skådespelare och en engagerande stämning.


Avengers: Age of Ultron (Action)
En stabil del i Marvels filmuniversum
- Den andra ensemblefilmen med The Avengers bjöd på action direkt från första stunden. I sin helhet lite bökig men viktig i deras numera väldigt omfattande filmsaga. Det börjar knaka i gänget!


Better Call Saul - Säsong 1 (Drama)
Innan Jimmy blev Saul
- "Breaking Bad"-spinoffen om den skrupelfria advokaten Saul Goodman blev en tonsäker prequel innan Saul blev Saul. Känslan från sin föregångare var intakt och gjorde serien till en omedelbar hit.


Birdman (Dramakomedi)
Skådisporr i annorlunda magisk realism
- Michael Keaton vann ingen Oscar men borde kanske ha gjort det. Rollen som actionskådespelaren som sätter upp en pjäs på Broadway var något extra och filmens stil och stuk liknande inget annat 2015.


Cold in July (Thriller)
En modern videobutiksthriller
- 80-talsandan är nästan övertydlig i denna fokusförflyttande thriller som ändrar karaktär utan att spreta. Det händer något hela tiden och Michael C. Hall har hockeyfrissa. Bara en sådan sak.


Daredevil - Säsong 1 (Action)
Marvel tar ett lysande steg in i mörkret
- Marvel i kombination med Netflix blev alldeles lysande. "Daredevil" var först ut och satte en fin standard att bygga vidare på. Mörkt, välskrivet och i det här fallet en utmärkt tolkning av originalkällan.


Ex Machina (Science fiction)
Smart kammarspel i science fiction-skrud
- Även detta en enkel sci-fi-film, fast samtidigt en komplicerad och snygg sådan. Svenska Alicia Vikander tar gigantiska kliv in i den internationella filmvärlden och huvudrollen här är minnesvärd.


The Flash - Säsong 1 (Action)
En blixtrande fullträff redan i säsong 1
- DC Comics dominerar superhjälte-tv:n och med "Arrow"-spinoffen "The Flash" fick de till en riktigt bra adaption som vidgade tv-universumet och dessutom rusade förbi sin "förälder" omedelbart.


Gone Girl (Thriller)
Klurig thriller man inte bör läsa först
- Vissa filmupplevelser önskar man att man har kvar. "Gone Girl" är ett perfekt exempel: Ju mindre man vet om filmen desto bättre. Tänk att få se om den utan att veta alla vändningar och utvecklingar...


Interstellar (Science fiction)
I rymden kan ingen höra mig jubla - tyvärr
- Christopher Nolan var klar med Batman-världen och lämnade den. På alla sätt och vis - "Interstellar" tog oss långt ut i rymden och bjöd på en resa som var tänkvärd och enastående. En av årets bästa.


It Follows (Skräck)
Förföljelsemani och panik
- Skräck behöver inte vara blod och slafs och variationer på gamla myter. En stämning och känsla kan vara bra mycket otäckare än en våldssekvens, och det visade denna indiefilm. Kalla kårar via sex.


Jurassic World 3D (Action)
Dinosaurierna springer från park till värld
- En gammal franchise väcktes till liv och slog biorekord. Ja, jag talar om "Star Wars", men ett halvår tidigare var det dinosaurier som dominerade totalt. Actionäventyret var ett faktum.


Min så kallade pappa (Drama)
En så kallad comeback som heter duga
- En av årets svenska godbitar var ett välskrivet drama om frånvarande föräldrar och möjligheten att forma sin far till den man önskar att han varit. Ulf Malmros fick till det ordentligt.


Nightcrawler (Thriller)
Kuslig thriller med minnesvärd Gyllenhaal
- Med lite god vilja kan man se filmen som en modern "Taxi Driver". Det är något med känslan när Jake Gyllenhaal letar blod och död med sin videokamera. Ju värre desto bättre. En obehaglig film och roll.


Northern Soul (Drama)
Svettigt, svängigt, speedat och struligt
- Ett snärtigt vänskapsdrama satt i det sena 60-talets "northern soul"-scen i England. Uppkäftig och medryckande med årets bästa - och mest obskyra - soundtrack. En film att se men även lyssna på.


Pride (Dramakomedi)
Stolthet vinner över fördom
- 2015 var ett år som påverkades av hat och rädsla för olikheter. Det är tyvärr inget nytt och "Pride" tittade bakåt och bröt sönder fördomar när en grupp homosexuella stödde strejkande gruvarbetare.


The Skeleton Twins (Dramakomedi)
Mörkt och bra när komiker spelar i drama
- Två tydliga komiska skådespelare spelar här ett tvillingpar med rejäla personliga bagage som återförenas efter många år i från varandra. Charmig feel good men med ett bitande mörker.


St. Vincent (Dramakomedi)
Utsökt av Murray i en riktigt bra film
- Man älskar Bill Murray när han får vara en riktig slashas och man älskar även Melissa McCarthy när hon inte gapar för full hals. Den här filmen bjuder på både värme och en djup som hänger kvar länge.


Star Wars Rebels - Säsong 1 (Animerad)
Rätt känsla, snärtiga avsnitt och bra skurk
- 2015 handlar om "Star Wars" trots att "The Force Awakens" bara fanns de sista veckorna. Den animerade tv-serien "Star Wars Rebels" bidrog till mitt pepp då den hittade rätt känsla på en gång.


Svenskjävel (Drama)
Nästan egendomligt realistisk
- Den nya arbetarklassen är svenskar i Norge. I denna trovärdiga regidebut av Ronnie Sandahl träffar vi en av de svenskar som hankar sig fram och märker hur hon påverkar en norsk familj till det bättre.


Trevligt folk (Dokumentär)
En viktig del i integrationspolitiken
- Årets viktigaste svenska film. Filip och Fredrik har i alla sina kanaler tagit ställning emot främlingsfientlighet och i dokumentären om det somaliska bandylandslaget hittade de feel good i eländet.


Turist (Drama)
De hade i alla fall nästan tur med vädret
- Med sex Guldbaggar och som utsedd till Sveriges Oscarsbidrag var Ruben Östlunds "Turist" en av årets stora svenska filmer. Här skakas en familj om i efterskalvet av en kontrollerad lavin. Omvälvande och nära.


Tusk (Skräck)
Bisarrt knäppt från start till mål
- Är man ett Kevin Smith-fan var det svårt att missa hur "Tusk" kom till. Från en galen idé i en podcast till en skruvad film som balanserar mellan genialiskt vansinne och kalkonstinkande flopp.


Whiplash (Drama)
Årets match: konduktör vs trumslagare
- Årets mest rafflande final utspelar sig de sista 15 minuterna i "Whiplash", men upptakten är ett maktspel mellan en stenhård lärare och en målmedveten elev på en jazzskola. En slagkraftig film.


Wild (Drama)
En inre resa under 94 dagar
- Reese Witherspoon tar oss i "Wild" med på en terapeutisk vandring med de egna tankarna som följeslagare. Det verklighetsbaserade dramat skapade eftertanke och bjöd på vykortssnygga bilder av USA.


anders jakobson

spoilerfri kommentar till star wars: the force awakens
Postad: 2015-12-16 20:51:47I dag har "Star Wars (Episode VII) The Force Awakens" (någon svensk översättning av episodtiteln finns lustigt nog inte... "Kraften vaknar"?) premiär och i Sverige visas den överallt. I Örebro där jag bor var det otroliga 26 visningar denna dag där samtliga salonger i vår Filmstad visade filmen multipla gånger. Det i sig är smått ofattbart och det skulle förvåna mig väldigt mycket om filmen inte blir den mest inkomstbringande någonsin. Tills nästa del kommer...

Jag var på premiären. Ja, då menar jag premiären. Kl 10 på förmiddagen bänkade jag mig i den största salongen tillsammans med andra som på ett eller annat vis justerat sin dag så att det fanns utrymme till att gå på bio.

Recensioner och spoilerfyllda kommentarer har redan rasat ut på nätet och jag har från flera håll sett ilskna kommentarer från personer som kommer att se filmen om några dagar och därför känner sig tvungna att hålla sig borta från Internet tills dess. Hur enkelt det nu är.

Jag hade varit likadan. Det var mer eller mindre en slump att jag köpte biljetter till premiären. Det har väl att göra med att det var så obegripligt många visningar. Skönt dock att redan ha sett den. Däremot är jag ganska sugen på att se om den - redan. Och det kommer att hända, fast först ska jag se Episod 1-6 hemma. Känns inte som någon direkt brådska, nya filmen lär finnas kvar på biografen ett tag till.

Vad kan jag då säga om filmen utan att komma med spoilers? Tja, mitt helhetsintryck är att J.J. Abrams lyckats fånga rätt ton i filmen, vilket kanske var svårt ur en synvinkel men enkelt ur en annan. Fanskaran är ju rätt vokal när det gäller Star Wars och fansen vill mer av originaltrilogin och mindre av prequeltrilogin. Och det får vi. Det är som sagt exakt rätt ton med samma mix av äventyr, lite humor, rymd, mystik och som bonus en hel del passningar till det förflutna. Många karaktärer är de samma och scener och repliker anspelar förstås på sånt vi sett tidigare, på ett fullständigt normalt och bra vis.

De nya karaktärerna är mycket bra. Både de som hör till den goda sidan och de som hör till den onda. Som Kylo Ren på bilden här uppe. Det är den nya tidens Darth Vader, men lämpligt nog tar han av sig hjälmen emellanåt så vi får mer än en ondskefull mask och mekanisk röst.

Det finns mycket att diskutera om filmen, vilket jag gärna skulle göra. Men med respekt för de som precis som jag längtar efter att se filmen med så lite förhandsinformation som möjligt så håller jag min käft. Ni har två härliga timmar framför er.

En liten spoiler släpper jag dock: Den första repliken i filmen sägs av en svensk!


anders jakobson

2000 recensioner...
Postad: 2015-12-07 09:33:34

I dag publiceras min 2000:e recension ("Insidan ut") och det är ju förstås en siffra som är snudd på ogreppbar. Har jag verkligen sett så mycket? Jo, jag har rimligtvis sett betydligt mer än 2000 filmer, men fler texter har det inte blivit för DVDKritik.se:s räkning.

Än, ska jag väl tillägga, eftersom tittandet och skrivandet fortsätter med sikte på nästa hyfsat jämna siffra. Vad kan det bli? 2500?

För många år sedan jobbade jag på en veckomässig nöjesbilaga och när nummer 100 närmade sig var det mycket snack om hur mycket 100 var, inte minst som barn när en samling om 100 serietidningar var något enormt. Det är väl ungefär den känslan jag har nu när jag stirrar på siffran 2000 i några dagar till. Sen är räknaren inte lika jämn och fin längre.

Så för stunden: Grattis till mig!anders jakobson

<< April 2016 >>
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
9 HÖJDARE FRÅN APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA