Anders Jakobsons blogg

superhjältefilmnytt (7)
Postad: 2014-03-24 15:45:57

Vid sidan av "Marvel Cinamatic Universe", vars nästa film har premiär bara om ett par dagar, har Marvel Studios på andra bolag laddat upp med två rejäla filmer i varsin långkörare. Först "The Amazing Spider-Man 2" med svensk premiär 16 april och sedan "X-Men: Days of Future Past" 23 maj, två filmer som kommer att raka in stora pengar som någon sorts inledning på sommarsäsongen.

Jag är laddad inför båda och de senaste "trallorna" för båda är klart lovande.

anders jakobson

superhjältefilmnytt (6)
Postad: 2014-03-12 11:16:00

"Captain America: The Winter Soldier" har svensk biopremiär om två veckor, men har precis gått upp i USA. Jag har hållit mig borta från alla recensioner och rapporter, men noterat att den nämns som den bästa filmen i "Marvel Cinamatic Universe" hittills. Det låter lovande.

Det pratas även om någon sorts crossover till tv-serien "Agents of S.H.I.E.L.D." som är på sluttampen av sin första säsong. Det lär visa sig. Det senaste avsnittet hade en solklar koppling till "Thor"-filmerna i och med att Lady Sif var med och kämpade vid teamets sida.

I övrigt kretsar det hetaste Marvel-snacket kring en eventuell filmatisering av "Doctor Strange" i Phase 3. Just nu handlar det mest om vilken regissör som kan tänkas få uppdraget. Räkna med mer info om detta i samband med WonderCon nu i april eller under ComicCon i juli.

Över till DC där två intressanta bilder släppts. Den ena är en helfigursbild av Flash där man ser hela dräkten, och den andra är loggan till kommande Batman-relaterade tv-serien "Gotham" som möjligen kan avslöja lite om stämningen i serien.Jag passade på att montera in en klassisk bild på Flash för jämförelsens skull och nog ser det bra ut, men som jag ser det är kostymen det minsta problemet skaparna av serien har - det svåra är ju att skildra hur Flash rör sig så där snabbt som han gör i serierna.När det gäller denna logo är det kanske inte helt enkelt att dra några slutsatser, men man kan ju alltid hoppas på att den lite mörkare stämning som fanns i Christopher Nolans filmer även är närvarande i denna serie.

Och apropå Batman så har jag berättat om serietidningen "Batman '66" som gör nya äventyr i samma still som den klassiska tv-serien. Alldeles nyligen avslöjade Kevin Smith att han och hans "Hollywood Babble-On"-kollega Ralph Garman skrivit ett äventyr som släpps under försommaren. Det är en fortsättning på ett crossover-avsnitt i tv-serien där Batman och The Green Hornet samarbetade. Både Smith och Garman är enorma Batman-fans, av tv-serien i synnerhet, så det ska bli kul att se vad de hittat på.


anders jakobson

stephen king twittrar analogt
Postad: 2014-03-05 15:17:08

Det här är humor. Inspelningen av andra säsongen av "Under the Dome" har precis inletts och manuset till första avsnittet skrivs av Stephen King, som ju skrivit boken som serien baserats på.

Här är ett kul klipp.För övrigt är det intressant att King är involverad i serien. De som läst boken och sett den första säsongen vet att bok och tv-serie har väldigt lite med varandra att göra. Personligen blev tv-serien en stor besvikelse och jag kan inte riktigt förstå hur King själv är så positiv, men det är väl hans sak.

Men klippet är fortfarande roligt.


anders jakobson

superhjältefilmnytt (5)
Postad: 2014-03-04 09:55:12

"Arrow"-spinoffen "The Flash" kommer att börja sändas i höst, och nu har Warner släppt den första bilden på Barry Allen i kostym. Så här ser The Flash ut i modern tappning:Helt okej design om ni frågar mig. Alla de klassiska elementen är där samt att den klarröda färgen på modernt vis blivit mörkare och skitigare, faktiskt inte helt olikt hur Ben Affleck såg ut som "Daredevil".

Och apropå Affleck är det nu klart att det blir Jesse Eisenberg som går in i rollen som Lex Luthor i "Batman vs Superman". Detta har givetvis inte passerat okommenterat på nätet. Själv tycker jag det känns spännande och att det är bra att Zach Snyder och kompani inte gör det uppenbara och tar någon som ser ut som den klassiska versionen av Lex Luthor.

Och apropå Snyder har hans filmatisering av "Watchmen" kommit på tal på nytt. Producenten Joel Silver, som var inblandad i den filmatisering av den klassiska grafiska romanen som Terry Gilliam skulle göra, har hackat duktigt på Snyders version som var "för nära originalet" och menar att Gilliams version hade blivit mycket bättre. Det han berättar om Gilliams version indikerar en film som i princip helt och hållet struntar i originalet.

Snyder har replikerat med eftertryck:

If you read the Gilliam ending, it’s completely insane. [...] Yeah, the fans would have stormed the castle on that one. So, honestly, I made “Watchmen” for myself. It’s probably my favorite movie that I’ve made. And I love the graphic novel and I really love everything about the movie. I love the style. I just love the movie and it was a labor of love. And I made it because I knew that the studio would have made the movie anyway and they would have made it crazy. So, finally I made it to save it from the Terry Gilliams of this world.

Och apropå filmer som aldrig gjordes, finns det en film som aldrig visades - Roger Cormans "The Fantastic Four" från 1994. En katastrof, men en kultfilm för bootlegletande fans. En dokumentär om filmen - "Doomed" - kan vara på gång (jag har lite svårt att se om filmen faktiskt kommer att göras eller inte), men här finns lite mer information och här är en video för att sälja den:anders jakobson

oscarsgalan som kom av sig
Postad: 2014-03-03 11:53:13

Jag övervägde in i det sista, men beslöt mig på söndagskvällen att jag ändå skulle se Oscarsgalan med start 02:30. Jag har gjort det några gånger tidigare så varför inte denna gång?

Sambon och hunden fick sova ensamma i sovrummet och själv lade jag mig till rätta i vardagsrummet och ställde alarmet.

När det väl ringde efter några timmar förstod jag ingenting, men knäppte på tv:n. Med grumlig skalle och halvöppna ögon såg jag en prisutdelning och en låt men insåg att jag sov mer än jag var vaken och gav upp. Jag ställde om alarmet så att jag kunde se de sista timmarna åtminstone, men nästa gång jag såg på tv:n var det två håriga bikers som lagade mat. "Märklig sketch", hann jag tänka innan jag insåg att jag hade missat hela galan.

Så kan det gå.


anders jakobson

framtidens producenter finns på kickstarter
Postad: 2014-02-28 11:05:16

Om ett par veckor har "Veronica Mars" global biopremiär (kommer att finnas tillgänglig via streamingtjänster i Sverige). Filmen följer upp en älskad tv-serie som jag personligen inte har någon relation till alls. Jag såg den inte när den visades och vet inte så mycket mer än att Kristen Bell spelade titelkaraktären som är någon sorts detektiv.

Men som filmintresserad kunde jag inte missa att filmen kom till via ett väldigt lyckat crowdfunding-projekt på Kickstarter. Tio timmar efter att projektet publicerades hade målet 2 miljoner dollar nåtts. En månad senare hade summan stannat på 5,7 miljoner efter att 91 000 "backare" hade skjutit in pengar. Fantastiskt!

Alldeles nyss kom det ett pressmeddelande som berättade att 750 svenskar finns bland de 91 000 vilket gör Sverige till det sjätte största bidragsgivande landet. Det är kul.

Filmer finansierade med crowdfunding via Kickstarter eller andra tjänster kommer att bli ännu mer vanligt framöver. "Veronica Mars" går i bräschen som en vanlig spelfilm. Dokumentärer etc har redan fått stor hjälp av fans och vanligt folk. Tidigare i veckan läste jag om ett projekt jag själv blev sugen att vara med och finansiera. Filmsajten /Film har under ett antal år haft en podcast med karaktärsskådespelaren Stephen Tobolowsky och nu vill de göra en film.

Tobolowsky - som jag garanterar att ALLA känner igen - är en fascinerande talare och det är precis det filmen går ut på, och om ni ser hela säljvideon kommer ni att finna er totalt invirad runt Tobolowskys lillfinger när han berättar om sin morfars klocka.anders jakobson

superhjältefilmnytt (4)
Postad: 2014-02-20 16:00:50DC Comics och TV igen, den här gången riktigt gammal TV... Efter många års rättighetskrångel verkar nu allt ha löst sig och den klassiska "Batman"-serien från 60-talet är på väg ut på DVD.

Det var ingen annan än Conan O'Brien som kom med nyheten via Twitter för några veckor sedan. Just nu finns det inga mer specifika nyheter än att serien ska släppas under 2014 och att det som släpps ska vara en komplett box, vilket i det här fallet betyder inte mindre än 120 avsnitt i en och samma box. Det kallar jag en maffig box.

"Batman" producerades i rask takt 1966-1968 och visades två gånger i veckan på tv, detta då nästan samtliga storys bestod av två avsnitt med en dramatisk cliffhanger. Konceptet var stabilt ända till en bit in i säsong två där det i stället blev tre sammanhängande avsnitt vid två tillfällen. Till den tredje och sista säsongen växlade formaten där det blev fler singelavsnitt och några få sammanhängande.

Oavsett hur fjantig man kan tycka serien är i dag, speciellt om man jämför med hur Batman har tolkats i både tidningar och på film sedan dess, är det något visst över serien, vilket gör att jag ser fram emot denna jättebox. Att serien ständigt är populär bevisas inte minst av den nya "Batman '66"-tidning DC började göra förra året. Här ser karaktärerna ut som i tv-serien och många av skurkarna går igen.


anders jakobson

guardians of the galaxy-trailern
Postad: 2014-02-19 09:19:26

Nu har den äntligen kommit, trailern till den Marvel Phase II-film jag varit som allra mest tveksam till. För sådana som jag är trailern helt perfekt eftersom den svarar på frågan "Vilka fanken är Guardians of the Galaxy"? Och jag är såld. Nu känns filmen betydligt mer intressant och spännande. Skönt nog har humorn en stor plats i filmen, och bara en sådan sak som att "Hooked on a Feeling" har en framträdande plats i trailern gör att jag får ett stort leende på läpparna.

Här är den:I ett snabbt klipp ser vi filmens skurk, The Collector spelad av Benicio Del Toro. Han introducerades i mid-credits-scenen i "Thor: The Dark World" och i och med det blir han kopplingen till resten av Marvel-världen, men det känns väl inte som en högoddsare att Guardians of the Galaxy kommer att figurera i "The Avengers: Age of Ultron" också.

Men det är att gå händelserna i förväg. Nu ser jag plötsligt fram emot denna film i augusti.


anders jakobson

den kvicka cameokungen
Postad: 2014-02-17 14:23:35Det här platsar nästan, men ändå inte, under rubriken "Superhjältefilmnytt". Marvellegendaren Stan Lee hälsar på i det nuvarande Marvelkontoret och blir överväldigad, men inte så tagen att han inte hinner vara kvick i tanken och klämma ur sig skämt efter skämt. Kul!


anders jakobson

3d i 2d
Postad: 2014-02-17 08:58:49

Med hjälp av två vita streck kan man få 2D bilder att bli 3D. I alla fall illusionen av det. Här är två exempel, fler finns här.

anders jakobson

<< Mars 2014 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON: