Anders Jakobsons blogg

superhjältefilmsnytt (31)
Postad: 2015-08-11 10:55:08

Fox andra försök med "Fantastic Four" har gått upp på biograferna och verkar tyvärr inte vara filmen som ger karaktärerna ett drägligt liv. Åsikterna är ganska negativa överlag och en av de som gnällt är filmens regissör Josh Trank som twittrade om att han hade en riktigt bra version av filmen för ett år sedan men som genom bolagets påtryckningar förändrats till något sämre.Jag har själv inte sett filmen än så jag kan inte uttala mig. Kanske får Fox bättre tur med "Deadpool" där Ryan Reynolds gör huvudrollen som den superkaxiga antihjälten. En tidig version av karaktären figurerade i "X-Men Origins: Wolverine" där han sedermera förvandlades till tysta Weapon X. I den kommande filmen är Wade Wilson enbart mannen i rött. Här är en red band-trailer som är både grov i munnen och ganska våldsam.Kul att det görs en referens till Reynolds misslyckande som "Green Lantern". "Deadpool" har premiär nästa år och vad jag har förstått kommer Fox även att göra fler "Fantastic Four"-filmer. Kanske är det så att de karaktärerna inte fungerar i filmat format? Det verkar dock inte hindra bolaget från att försöka gång på gång.


anders jakobson

superhjältefilmsnytt (30)
Postad: 2015-07-14 10:50:18

Det har varit Comic-Con i USA och det brukar alltid betyda drösvis med nyheter, bilder och trailers. Och 2015 är givetvis inget undantag. Dock valde Marvel att inte medverka alls i år, vilket kan ha att göra med att Marvels ägare Disney ville fokusera på "Star Wars"-franchisen i stället.

Årets upplaga av mässan handlade i stället nästan uteslutande om DC Comics och deras kommande filmer. Först brassade de på med en ny och otroligt cool trailer till "Batman v Superman: Dawn of Justice":Här känns det som man får lite mer snurr om storyn och bataljen mellan Batman och Superman grundas i slutfajten i "Man of Steel" där delar av Metropolis smulades sönder, bland annat ett Wayne-hus där vänner till familjen Wayne omkom. Det framgick även under panelen att i den här versionen av DC-universumet är Metropolis och Gotham tvillingstäder (likt San Fransisco och Oakland) där Metropolis är den rika staden och Gotham den fattiga.

I samband med detta blev det klart att Ben Affleck ska regissera en ny Batman-solofilm med sig själv i huvudrollen. Filmen, eventuellt kallad "The Batman", planeras till 2018 mitt emellan de två "Justice League"-filmerna. I någon av dem kan vi räkna med att se en eller fler Green Lanterns då DC annonserat att deras reboot av "Green Lantern" (2020) blir "Green Lantern Corps" och fokuserar på hela den intergalaktiska kåren av Green Lanterns.

DC:s stora trumfkort var dock den första titten på "Suicide Squad", filmen där skurkar bildar en sorts insatsstyrka. I tv-serien "Arrow" har Suicide Squad redan figurerat i några avsnitt men det här är förstås något helt annat. Det tog några dagar innan bilderna släpptes officiellt och fram till dess fanns enbart avfilmningar inför publik och reaktionerna när Jared Leto dyker upp som Jokern i slutet var ganska starka om man säger så. Själv tycker jag det är rätt fräckt att se Joel Kinnaman bredvid Will Smith som om det vore det mest naturliga i hela världen...Nog känns det som DC har hittat en mörk och fin ton i sina kommande filmer.Det var förstås inte bara DC som visade upp superhjältefilmer. Även Fox var där med sina Marvel-karaktärer, framför allt "Deadpool" som är nästa film ut. Rörligt visades och enligt uppgifter ska filmen kännas som "'X-Men'-franchisens 'Guardians of the Galaxy'", det vill säga lite mer skruvad och lite roligare. Känns mycket lovande, och trailern som visades bör komma ut på nätet snart. Även väldigt tidigt material från "X-Men: Apocalypse" visades men det lär inte släppas officiellt.

Utöver det som kom fram på Comic-Con kan följande rapporteras sedan sist:

• Brittiska 19-åringen Tom Holland blir Peter Parker/Spider-man i den andra rebooten, nu under gemensam Sony/Marvel-flagg. I seriernas värld har Spider-Man varit personan för fler personer än Peter Parker, men det blir den klassiska karaktären även denna gång. Figuren ska göra entré i "Captain America: Civil War" som spelas in just nu. Marvels Chief Creative Officer Joe Quesada sa under Comic-Con att Spider-Mans nya dräkt är något extraordinärt. Det återstår att se...

• Uppföljaren till "Guardians of the Galaxy" har fått namnet "Guardians of the Galaxy Vol. 2" för att knyta an till de blandband som figurerar i filmen.

• Säsong två av "Daredevil", planerad till april 2016, kommer att introducera den småknepiga Marvel-karaktären Punisher, som det redan gjorts tre filmer om. Karaktären kommer att spelas av Jon Bernthal, känd som Shane i "The Walking Dead", och sannolikt fortsätter karaktären i en egen serie så småningom.

• "Arrow" och "The Flash"-spinoffen har fått namnet "Legends of Tomorrow" och beräknas att visas under 2016. Förälderserierna drar igång med sin fjärde respektive andra säsong nu i höst.

• Även "Gotham, "Agents of S.H.I E.L.D." och "Agent Carter" återkommer med nya säsonger i höst/vinter. Däremot har DC-serien "Constantine" lagts ned efter sin första säsong.

Med det sagt kan vi titta på det uppdaterade releaseschemat. Nyheter eller förändringar är highlightade.

FILM
2015
22/7 - Ant-Man (MCU) - SVENSKA PREMIÄREN
7/8 - Fantastic Four (FF) - SVENSKA PREMIÄREN

2016
12/2 - Deadpool (XM)
25/3 - Batman v Superman: Dawn of Justice (DC, JLA)
6/5 - Captain America: Civil War (MCU)
27/5 - X-Men: Apocalypse (XM)
8/7 - Doctor Strange (MCU)
5/8 - Suicide Squad (DC)
7/10 - Gambit (XM)
11/11 - The Sinister Six (SM) - OKLART

2017
Okänt - Kvinnlig superhjälte (SM) - OKLART
3/3 - The Wolverine 2 (XM)
5/5 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 (MCU)
23/6 - Wonder Woman (DC, JLA)
14/7 - Fantastic Four 2 (FF)
28/7 - Spider-Man Reboot (SM, MCU)
3/11 - Thor: Ragnarok (MCU)
17/11 - Justice League (DC, JLA)

2018
Okänt - Batman-solofilm (CD, JLA)
23/3 - The Flash (DC, JLA)
4/5 - The Avengers: Infinity War - Part 1 (MCU)
6/7 - Black Panther (MCU)
13/7 - "Fox Superhero film" (?)
27/7 - Aquaman (DC, JLA)
2/11 - Captain Marvel (MCU)

2019
5/4 - Shazam (DC, JLA)
3/5 - The Avengers: Infinity War - Part 2 (MCU)
12/7 - Inhumans (MCU)
14/6 - Justice League 2 (DC, JLA)

2020
3/4 - Cyborg (DC, JLA)
19/6 - Green Lantern Corps (DC, JLA)

TV
2015
Okänt - A.K.A. Jessica Jones (MCU, DEF)
Okänt - Supergirl - Säsong 1 (DCTV)
21/9 - Gotham - Säsong 2 (DCTV)
29/9 - Agents of S.H.I.E.L.D. - Säsong 3 (MCU)
6/10 - The Flash - Säsong 2 (DCTV)
7/10 - Arrow - Säsong 4 (DCTV)

2016
Okänt - Preacher (DC)
Okänt - Agent Carter - Säsong 2 (MCU)
Okänt - Legends of Tomorrow- Säsong 1 (DCTV)
Daredevil - Säsong 2 (MCU, DEF)

OKÄNT ÅRTAL
Iron Fist (MCU, DEF)
Luke Cage (MCU, DEF)
The Defenders (MCU, DEF)

Förkortningar:
MCU - Marvel Cinematic Universe/The Avengers-franchisen
FF - Fantastic Four-franchisen (Marvel-hjältar men tillhörande Fox)
DC - Hjälte hemmahörande hos DC
JLA - Justice League-franchisen
XM - X-Men-franchisen (Marvel-hjältar men tillhörande Fox)
SM - Spider-Man-franchisen (Marvel-hältar men tillhörande Sony)
DCTV - DC:s tv-universum
DEF - The Defenders-franchisen, möjlig koppling till MCU


anders jakobson

superhjältefilmnytt (29)
Postad: 2015-04-20 12:51:34

Det första rörliga materialet ur "Batman v. Superman: Dawn of Justice" kom givetvis tidigare än tänkt. En läcka med bilder i skruttig kvalitet fick Zach Snyder att själv publicera teasertrailern i fredags.

I och med att det är en teaser så är den givetvis väldigt tillbakahållen och just kittlande. Tonen från Snyders "Watchmen" känns igen, inte minst i de dialogsnuttar man hör som kritiserar Superman som frälsare och räddare. Vilket sedermera leder till att Batman ställs emot honom. Spännande värre och riktigt snyggt!En riktig trailer dröjer lite till men nog ser det riktigt lovande ut än så länge...

...och lovande ser även rebooten av "Fantastic Four" ut. En betydligt yngre upplaga av de fyra karaktärerna - i alla fall känns det så - och i en modernare tappning, men med samma skurk: Dr Doom. Spontant känns det som den här versionen är en mycket bättre tolkning än det försök som genererade två filmer för tio år sedan.anders jakobson

superhjältefilmnytt (28)
Postad: 2015-04-16 10:05:59

20 april kommer det första rörliga från "Batman v. Superman: Dawn of Justice" att visas i ett speciellt "Batman vs Superman IMAX Trailer Event" på utvalda amerikanska biografer. Eventet ska vara 15 minuter långt. Förhoppningsvis blir det något till nätet också, även om en rejäl trailer är nog att hoppas på för mycket. Som en liten teaser har Zach Snyder offentliggjort ett litet retande smakprov...


En betydligt rejälare trailer bjuder Marvel på. Den är för "Ant-Man" och släpptes härom dagen med mycket nytt material i jämförelse med den teasertrailer som tidigare släppts. Filmen har premiär i juli.I "Batman v. Superman" kommer ju Wonder Woman, spelad av Gal Gadot, debutera för att sedan både fronta en egen film och vara med i "Justice League"-dubbeln. Regissör till "Wonder Woman" var Michelle MacLaren fram till alldeles nyligen då hon hoppade av på grund av "kreativa olikheter". Nu har registolen i stället fyllts av Patty Jenkins som tidigare i karriären också lämnat ett projekt med samma motivering. Då gällde det "Thor: The Dark World". Om två år kommer "Wonder Woman".

Ungefär ett och ett halvt år efter det kommer "Captain Marvel" som blir Marvels första superhjältefilm med en kvinna i huvudrollen och just nu viskas det om att Angelina Jolie är aktuell för filmen - som regissör. Än så länge är det bara ett löst rykte, men i och med att det stora promotionmaskineriet kring "The Avengers: Age of Ultron" är i gång just nu är det mycket troligt att det kan dyka upp relaterade nyheter av dignitet.

Att hoppas på en utannonsering om en ny Hulk-film är dock att begära för mycket då Marvel faktiskt inte sitter på rättigheterna till ett sådant upplägg. Karaktären får de använda i olika filmen, men när det gäller en solofilm är det Universal som har rättigheterna.

Ett lite knepigt upplägg, och apropå knepiga upplägg så tänker man genast på samarbetet mellan Sony och Marvel avseende Spider-Man. Efter mycket spekulationer står det klart att det blir Peter Parker-versionen av karaktären även i denna reboot, och att Parker ska vara i 16-17-årsåldern. En riktigt ung hjälte med andra ord. Här är ett litet klipp där Kevin Fiege pratar lite om vad de vill göra med karaktären:På TV-fronten rapporteras det att DC-serien "Constantine" inte får förnyat förtroende av NBC och därmed avslutas efter en säsong. Förutsatt att inget annat tv-bolag tar över stafettpinnen. Det återstår att se.

För Marvels del ser det bättre ut då en spin-off till "Agents of S.H.I.E.L.D." är under planering. Detaljerna kring den är för tillfället ytterst få och det finns egentligen inget mer att rapportera än så här. Och efter succén med Netflix-serien "Daredevil" ser det bra ut inför de kommande Netflix-serierna där "A.K.A. Jessica Jones" är näst ut, troligtvis i december. Personligen hoppas jag på att en andra säsong för "Daredevil" görs omedelbart!

Eftersom vi började med en teaser kan vi sluta med en. Här ser vi en av de första bilderna på Jared Leto i sin Joker-frisyr och -hårfärg, i en bild som förstås imiterar en ikonisk bild på karaktären från omslaget till "The Killing Joke". En cool referens om någon!anders jakobson

the simpsons tuffar på - men inte på dvd
Postad: 2015-04-11 00:37:07Samlar du på "The Simpsons" på DVD? Då kommer följande information att göra dig besviken: Efter 18 boxar (Säsong 1-17, 20) är det slut på säsongutgivningar i fysiskt format.

Trist. Personligen gjorde jag tidigt valet att inte följa serien på tv med motiveringen att "avsnitten släpps ju ändå på DVD så småningom". Nu blir det inte så.

Å andra sidan kan man glädjas åt att seriens glansdagar finns dokumenterade. Det är väl ingen av de senast utgivna boxarna som känts speciellt minnesvärda (i all ärlighet har jag till och med missat att säsong 17 gavs ut i december...), men det har ändå funnits en viss glädje i varje välgjord utgåva.

Trist, är ordet.


anders jakobson

superhjältefilmnytt (27)
Postad: 2015-04-09 18:10:26

I morgon fredag är det premiär eller släpp eller hur man nu ska uttrycka det för Marvels första Netflix-serie "Daredevil". 13 härliga avsnitt ramlar ut i streamingtjänsten, även här i Sverige.

"Daredevil" är den första av fem serier Marvel petar ut via Netflix. "Daredevil" följs av "A.K.A. Jessica Jones", "Iron Fist" och "Luke Cage" för att sedan landa i ensembleserien "The Defenders" där alla fyra hjältar sammanstrålar på något sätt.

Promos har fram till nu avslöjat allt utom Daredevils röda kostym, men nu har Netflix visat även den så här i elfte timmen. Här är videon de lagt upp på Twitter:Apropå röda kostymer har även en annan Marvel-figur, Deadpool, visat upp sig på ett ganska annorlunda vis. Så här presenterades kostymen för några veckor sedan:Under kostymen hittar vi Ryan Reynolds som redan gjort en variant av karaktären i "X-Men Origins: Wolverine". Så här lyder det officiella synopsiset till filmen som rent franchisemässigt alltså hör till "X-Men"-världen och inte "The Avengers"-världen.

Based upon Marvel Comics’ most unconventional anti-hero, DEADPOOL tells the origin story of former Special Forces operative turned mercenary Wade Wilson, who after being subjected to a rogue experiment that leaves him with accelerated healing powers, adopts the alter ego Deadpool. Armed with his new abilities and a dark, twisted sense of humor, Deadpool hunts down the man who nearly destroyed his life.

Mer hjältar: DC:s tv-universum med "Arrow" och "The Flash" i spetsen kommer lagom till nästa säsong få ytterligare en spin-off där detaljerna just nu är lite oklara men det verkar som grunden kommer att bestå av Atom och Firestorm som introducerats i respektive serie under de pågående säsongerna.

Mer DC men antihjältar: Ensemblefilmen "Suicide Squad" är i förproduktion och regissören David Ayer tryckte ut följande bild på nästan alla skådespelare. Nog blir man lite varm i svenskhjärtat när man ser Joel Kinnaman avslappnat hänga på Will Smith?Och även The Thing från kommande "Fantastic Four" har avslöjats på nätet. Så här ser stengubben ut:Avslutningsvis - med några veckor kvar till "The Avengers: Age of Ultron" kan man småle lite åt denna fangjorda video som presenterar en trailer för filmen som om den vore gjord 1995.anders jakobson

Är detta schwarzeneggers copland eller the wrestler?
Postad: 2015-03-25 17:18:50Arnold Schwarzenegger. Bodybuildern som blev actionhjälte. En man som inte alltid valt sina roller med finess och som emellanåt blivit parodi på sig själv. Men måste det vara så?

Flera av hans kollegor har oväntat gjort roller där de visat upp något annat. När de plötsligt är något mer än en ensidig actionfigur. Sylvester Stallone gjorde det med "Copland" och Mickey Rourke med "The Wrestler". Är det Schwarzeneggers tur nu med zombiefilmen "Maggie"?

Det känns kanske som en zombiefilm inte bör rymma plats för en insats utöver det vanliga, men trailern ger ändå den känslan. Är det nu Schwarzenegger får visa vad han kan? Svensk biopremiär 22 maj.


anders jakobson

the truth is (still) out there
Postad: 2015-03-24 18:40:48"Twin Peaks" är på väg tillbaka i en begränsad tv-serie och nu händer exakt samma sak med "The X-Files". Mulder och Scully tar nästa steg i sin och seriens historia inom kort. Det ska bli sex avsnitt och när dessa ska visas är just nu oklart. Med lite tur innan året är slut, men kanske är nästa år mer troligt.

Seriens skapare Chris Carter sitter fortfarande i förarsätet och kommenterar comebacken på följande vis:

I think of it as a 13-year commercial break. The good news is the world has only gotten that much stranger, a perfect time to tell these six stories.

Som ett stort fan av serien ser jag fram emot denna comeback. Senast vi såg Mulder och Scully var inte så där jättebra, men jag håller ändå tummarna för att det blir bättre den här gången.


anders jakobson

wacka-wacka... Är detta sommarens roligaste film?
Postad: 2015-03-18 14:08:12Vad ska man säga egentligen? Det borde vara världens sämsta idé men jag tycker det är hur kul som helst när klassiska tv-spel (okej, arkad-, video-, whatever...) attackerar mänskligheten. Vem skulle inte få panik om Pac-Man klafsade runt på gator och torg helt bindgalen?

Jag har onödigt höga förväntningar på "Pixels". Hoppas den levererar!


anders jakobson

superhjältefilmnytt (26)
Postad: 2015-03-04 22:34:25

Nu är det mindre än två månader kvar till "Avengers: Age of Ultron" går upp biograferna och för att öka peppet ytterligare skickar Marvel ut trailer #3 till filmen som tack och lov bjuder på nästan uteslutande nya bilder från filmen.

Och riktigt smaskigt blir det absolut sist i filmen då man får se de första rörliga bilderna av Vision... Eller åtminstone hans (dess?) ögon. Fräckt!Något nytt från DC? Ja, Zach Snyder har postat den första bilden på Jason Momoa som Aquaman. Så här hård och för tillfället o-orange ser han ut:I övrigt har de senaste dagarna handlat om att Jared Leto har klippt av sig sitt långa hår inför rollen som Joker i "Suicide Squad". Mystiska bilder har postats på Twitter och Snapchat. All marknadsföring är uppenbarligen bra marknadsföring...


anders jakobson

<< Augusti 2015 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON: