Tävling

Deltagit i en tävling? Kolla in DVDKritik.se:s blogg för vinstlistor.
vinn mängder av sonic the hedgehog-prylar!

Nu finns VOD-aktuella "Sonic the Hedgehog" att se digitalt för alla som måste hålla lite social distans på grund av det rådande världsläget. Vi har fått ett rejält paket med olika prylar relaterade till filmen. Det är keps, väska, nyckelring, sudd och en figur.En lycklig vinnare får detta maffiga paket hem i lådan, under förutsättning att den svarar på följande fråga:

Hur gör du för att hålla social distans under just nu?

Svara genom att klicka på länken nedan och motivera ditt svar. Lycka till!

Tävlingen pågick mellan 2020-04-17 och 2020-04-22 och är nu avslutad.
vinn doctor sleep på blu-ray!

"Doctor Sleep" är fortsättningen på "The Shining" - både Stephen Kings bok och Stanley Kubricks film. Historien tar vid ett 30-tal år senare och vi återser både Danny Torrence och Overlook hotel. Vi har tre exemplar av blu-ray-utgåvan som rymmer både biofilmen och en director's cut.

Den vuxna Danny får smeknamnet Doktor Sömn när han hjälper dödssjuka att ta det sista steget. Riktigt så drastisk är inte vår tävlingsfråga. Vi undrar helt enkelt Hur bär du dig åt för att somna?

Svara genom att klicka på länken och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2020-03-16 och 2020-03-21 och är nu avslutad.
vinn båda kapitlen av det på blu-ray!

Från Warner har vi fått tre exemplar av dubbel-blu-ray:n av de båda "Det"-filmerna. Över fem timmar clownskräck att kura ihop sig till. Stephen Kings tegelsten "Det" med Bill Skarsgård som clownen Pennywise blev två succéfilmer på bio och för att vinna ett ex av denna dubbelmacka dammar vi av en tidigare tävlingsfråga som kräver ditt svar.

I historien tar det onda väsen som utgör Det olika former, baserat på vad man själv är som mest rädd för, och utifrån det undrar vi:
Hur skulle Det se ut för dig?
Vad är du mest rädd för?


Svara genom att klicka på länken nedan! Glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2020-01-22 och 2020-01-28 och är nu avslutad.
vinn toy story 4 på blu-ray!

Nu kommer den fjärde filmen i "Toy Story"-sviten till hemmamarknaden och återigen står ett rafflande leksaksäventyr à la Pixar för dörren. Vi har fått två exemplar på blu-ray från Disney och för att vinna denna animerade pärla behöver vi svar på en enkel fråga.

Vilken är den bästa leksaken och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-12-23 och 2019-12-30 och är nu avslutad.
vinn game of thrones - säsong 8 på blu-ray!

Den åttonde och sista säsongen av "Game of Thrones" har precis släppts för hemmamarknaden och vi har tre ex av blu-ray-boxen som väntar på nya ägare.

"Vem kommer att vinna spelet om järntronen och hur kommer det att gå med hotet från norr?"

För att tävla om ett av exen i vinstsäcken kräver vi svar och motivering på en väldigt simpel fråga: Vilken är din absoluta favoritkaraktär i serien och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-12-10 och 2019-12-16 och är nu avslutad.
vinn rocketman på blu-ray!

Nu kommer "Rocketman" som förvandlat Elton Johns musik och liv till en svängig spelfilm om en viss del i artistens liv. Vi har fått tre ex på blu-ray av distributören och det är de som ligger vinstpotten denna gång.

Frågan känns självklar: Vilken är din favoritlåt med Elton John?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm för allt i världen inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-10-08 och 2019-10-14 och är nu avslutad.
vinn the curse of la llorona på blu-ray

La Llorona betyder Den gråtande kvinnan och är en hemsk latinamerikansk legend om en övergiven kvinna som dränkte sina barn i en flod. Enligt legenden måste hon nu ströva omkring för evigt tills hon hittar kropparna.

"The Curse of Le Llorona" är den sjätte filmen i "The Conjuring"-universumet och här är kvinnan förstås något extra hemskt. Vi har fått tre exemplar av filmen på blu-ray från distributören och för att vinna ett ex undrar vi: Vilken spöklik figur tycker du är mest otäck?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-09-03 och 2019-09-09 och är nu avslutad.
vinn jurtjyrkogården på blu-ray!

Stephen Kings skräckklassiker "Jurtjyrkogården" har nu gjorts i en lite modernare och läskigare nyversion. Vi har fått tre ex av filmen på blu-ray från distributören och vill gärna dela med oss av husdjursrelaterad skräck till lika många vinnare.

Tävlingsfrågan blir oryslig: Vilket är ditt favorithusdjur och varför?

Same procedure as varenda gång: Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-08-14 och 2019-08-19 och är nu avslutad.
vinn shazam! på blu-ray!

Shazam! är möjligen en mindre känd superhjälte i Sverige, men han är i själva verket en av de tidigaste, till och med den tidigaste som filmats. Nu gör han comeback som en del i DC Comics filmuniversum med en underhållande film som kan roa både unga som äldre. Vi har fått tre exemplar av filmen på blu-ray av distributören som nu ligger i tävlingspotten.

För vissa kan filmen "Shazam!" ge vissa nostalgiska känslor då en tv-serie med samma namn visades på 70-talet. För att tävla om ett ex av filmen undrar vi: Vilken äldre tv-serie med en hjältekaraktär ger dig nostalgiska känslor?

Svara via länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-08-06 och 2019-08-12 och är nu avslutad.
vinn två stephen king-klassiker på blu-ray!

"The Dead Zone" och "Eldfödd" räknas till två riktiga Stephen King-klassiker. Båda filmerna har nu släppts på blu-ray för första gången via Studio S Entertainment som skänkt oss ett ex av vardera titel.

Den här tävlingen riktar sig till King-entusiasterna. I höst kommer två nya filmer på bio som dessutom kan räknas som uppföljare. "Det: Kapitel 2" och "Doktor Sömn" som är en fortsättning på "The Shining". För att bli den person som vinner båda filmerna undrar vi: Vilken av de två biofilmerna ser du mest fram emot?

Svara med en motivering varför just denna film lockar.

Tävlingen pågick mellan 2019-07-03 och 2019-07-09 och är nu avslutad.
vinn röjar-ralf kraschar internet på blu-ray!

I detta nya äventyr lämnar Ralf och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande.

"Röjar-Ralf kraschar internet" släpps 17 juni och vi har fått tre ex av filmen på blu-ray av Disney. Att "krasha internet" brukar vara kopplat till virala succéer så för att vara med och tävla om ett ex undrar vi:

Vilket viralt fenomen är din favorit?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera varför just detta virala fenomen tilltalade dig!

Tävlingen pågick mellan 2019-06-10 och 2019-06-16 och är nu avslutad.
vinn fantastiska vidunder - grindelwalds brott på blu-ray!

I den andra filmen om Newt Scamander korsas hans vägar med hans forna lärare Albus Dumbledore när den senare försöker förhindra den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald att uppfostra renblodstrollkarlar till att styra över alla icke-magiska varelser.

Harry Potters magiska värld lever vidare i denna parallella spin-off. Nu har vi fått tre blu-rays av "Fantastiska vidunder - Grindelwalds brott" som släpps i alla format 1/4. För att vara med och tävla om filmen undrar vi: Vilken Harry Potter-karaktär skulle du vilja se en spin-off med?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-03-27 och 2019-04-01 och är nu avslutad.
vinn overlord på blu-ray!

"Overlord" kombinerar krigsfilmsgenren med skräck när amerikanska soldater ställs emot hemskheter framodlade i nazistlaboratorium i anslutning till D-Day. Den 25 mars släpps filmen i alla format och vi har fått tre exemplar på blu-ray.

Andra världskrigsfilmer finns det hur många som helst av, men vilken är egentligen din favorit? För att vara med och tävla om krigsskräckisken "Overlord" undrar vi alltså: Vilken är din favoritfilm med andra världskrigstema?

Du svarar genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-03-19 och 2019-03-25 och är nu avslutad.
vinn bohemian rhapsody på blu-ray!

"Bohemian Rhapsody" är den senaste i raden av lyckade filmatiseringar av verkliga artister och musikgrupper. Rami Malek vann en Oscar för gestaltningen av Freddie Mercury.

Filmen kommer i alla tänkbara format den 18 mars och vi har fått tre ex av den på blu-ray som väntar på nya ägare. För att tävla krävs svar på frågan: Vilken artist eller grupp vill du se film om härnäst?

Svara genom att klicka på länken nedan och motivera ditt svar. Var även noga med att välja en artist eller grupp som ännu inte varit huvudpersoner i en film!

Tävlingen pågick mellan 2019-03-11 och 2019-03-18 och är nu avslutad.
vinn a star is born på blu-ray!

"A Star is Born" är en klassisk story som filmats flera gånger, nu senast med Bradley Cooper och Lady Gaga i huvudrollerna. Den 4/3 släpps filmen på alla format och vi har fått tre exemplar på blu-ray.

Låten "Shallow" vann en Oscar och Lady Gaga var nominerad, vilket inte är illa för en person som först och främst är en artist. För att tävla om ett ex undrar vi: Vilken är din favoritartist som också har en filmkarriär? - alltså en person likt Lady Gaga som egentligen hör hemma på scenerna men som även synts på film.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-02-25 och 2019-03-04 och är nu avslutad.
vinn castle rock - säsong 1 på blu-ray!

"Castle Rock" är en tv-serie som berättar Stephen King-böcker som inte finns. Ungefär så kan man sammanfatta den. Säsong 1 har en story med början och slut och kommande säsonger kommer att enligt den modellen vara en ny "bok" - som inte finns.

Vi har fått tre ex av den första säsongen på blu-ray och för att vara med och tävla om ett ex undrar: Vilken är din favoritfilm baserad på en story av Stephen King?

Film kan i det här fallet förstås även vara tv-produktioner och story är roman eller novell - eller originalmanus, för några sådana finns också.

Svarar gör du genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-02-01 och 2019-02-06 och är nu avslutad.
vinn the predator på blu-ray!

31 år efter den första filmen i franchisen kommer den fjärde delen (eller sjätte om man räknar med crossoverfilmerna med ”Alien”-serien): ”The Predator”. Vi har fått tre ex av actionthrillern på blu-ray som nu ligger i vinstsäcken.

Som vanligt önskar vi svar på en fråga. Predator betyder ju rovdjur och därför undrar vi Vilket rovdjur har du helst bredvid dig i soffan under en filmkväll?

Klicka på länken nedan för att svara och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2019-01-23 och 2019-01-29 och är nu avslutad.
vinn the nun på blu-ray

"The Conjuring"-franchisen tuffar vidare med sin femte film "The Nun" där vi återser den demoniska nunnan från "The Conjuring 2". Vi har fått tre ex på blu-ray från den svenska distributören och för att vara med och tävla om denna rysare krävs svar på nedanstående fråga.

Från nunnan är steget kort till munken och därför är steget ännu kortare till bakverket munken och då undrar vi Vilken smak på munken passar bäst till skräckfilm?

Svara genom att klicka på länken och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2019-01-15 och 2019-01-21 och är nu avslutad.
vinn the meg på blu-ray!

Ett internationellt undervattensteam attackeras av en massiv varelse som man tidigare trodde var utrotad. Nu ligger deras undervattenstank på Stilla havets botten - med besättningen fångade inuti... I kampen mot klockan tar de hjälp av djuphavsdykaren och experten Jonas Taylor för att rädda besättningen men också havet från det enorma hotet: en 20-meter lång haj som kallas "Megalodon".

Vi har fått tre exemplar av denna hajskräckis på blu-ray och för att tävla om ett ex undrar vi: Hur skulle du bära dig åt för att fly från en jättehaj?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2018-12-11 och 2018-12-17 och är nu avslutad.
vinn superhjältarna 2 på blu-ray!

Efter fjorton år är superhjältefamiljen Parr tillbaka igen. Nu är det mamma Helen som jobbar på fältet som hjälte medan Bob är pappaledig och tar hand om barnen. Men en ny skurk gör att hela familjen måste samarbeta - inklusive babyn Jack-Jack vars egentliga superkrafter är okända.

Disney har skänkt oss två exemplar av filmen på blu-ray och för att ha chans att vinna ett av dem kräver vi ett svar på följande fråga: Vilken superkraft vore högst olämplig för en baby?

Svara genom att klicka på länken nedan och kom ihåg att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-12-05 och 2018-12-10 och är nu avslutad.
vinn the darkest minds på blu-ray!

Efter att en smitta utrotat närmare 98% av barnen i USA, utvecklar de resterande överlevande 2% av barnen övernaturliga krafter och placeras i bestraffningsläger. När en 16-årig tjej rymmer från sitt läger, ansluter hon sig till en grupp andra tonåringar som är på flykt från regeringen.

"The Darkest Minds" är baserad på den första av sex "young adult"-romaner av Alexandra Bracken. Vi har tre ex av filmen på blu-ray i vinstpotten. För att tävla om ett ex önskar vi svar på följande fråga: Vilken var din favoritbok under ungdomsåren?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-12-05 och 2018-12-10 och är nu avslutad.
vinn mission: impossible - fallout på blu-ray!

I "Mission: Impossible - Fallout" kämpar Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans IMF-team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) tillsammans med några bekanta allierade (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) i en tävling mot tiden efter ett misslyckat uppdrag.

För sjätte gången ser vi Tom Cruise i denna långlivande filmserie. Vi har fått tre ex av filmen på blu-ray och för att vara med och tävla om ett av dem gäller det att svara på följande fråga: Vilken är Tom Cruises mest minnesvärda roll?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-11-27 och 2018-12-03 och är nu avslutad.
vinn tag på blu-ray!

I "Tag" får vi följa fem extremt tävlingsinriktade vänner som träffas för en årlig omgång av "tafatt". Genom att riskera sina egna liv, jobb och relationer gör de allt för att vinna leken. I år sammanfaller traditionen med den dag som deras enda icke-besegrade kamrat ska gå och gifta sig. Men vad de trodde skulle bli en enkel match visar sig bli raka motsatsen - för han är mer än redo! Den som ger sig in i leken, får leken tåla...

Tre ex av denna komedi på blu-ray ligger i vinstsäcken och vi undrar följande: Vilken är din favoritlek?

För att tävla om ett ex krävs ett svar med tillhörande motivering, och svarar gör du genom att klicka på länken nedan.

Tävlingen pågick mellan 2018-11-27 och 2018-12-03 och är nu avslutad.
vinn avengers: infinity war på blu-ray!

Nu kommer en av tidernas bästa superhjältefilmer för hemmamarknaden! Disney har skänkt oss tre exemplar av den 19:e filmen i Marvels filmuniversum och du kan bli en av de som vinner "Avengers: Infinity War" på blu-ray!

I filmen kan vi se nästan varenda hjälte och karaktär som synts i de föregående 18 filmerna och för att vara med och tävla om filmen undrar vi helt enkelt:

Vem är din favorit bland karaktärerna i Marvels filmuniversum?

Du svarar genom att klicka på länken nedan och för att ditt svar ska bli godkänt måste du motivera det!

Tävlingen pågick mellan 2018-08-22 och 2018-08-26 och är nu avslutad.
vinn rampage på blu-ray!

I actionäventyret "Rampage" spelar Dwayne Johnson, en man som håller människor på avstånd men däremot har ett väldigt starkt band med en synnerligen intelligent gorilla. Plötsligt går ett vetenskapligt experiment väldigt fel och förvandlar den snälla apan till ett gigantiskt monster.

Filmen har sitt ursprung i ett klassiskt arkadspel där det gällde att smula sönder byggnader som gigantiskt djur, men för att vara med och tävla om filmen gäller det att svara på följande fråga:

Vilket djur skulle skrämma dig mest i gigantiskt format?

Svara med en motivering via länken nedan och du har chansen att vinna filmen på blu-ray som vi fått från Warner.

Tävlingen pågick mellan 2018-08-14 och 2018-08-20 och är nu avslutad.
vinn a quiet place på blu-ray!

I den moderna skräckthrillern "A Quiet Place" tvingas en familj leva sitt liv i tystnad för att inte bli upptäckta av mystiska varelser som jagar efter ljud och som hotar deras överlevnad. Om de kan höra dig, kan de jaga dig.

Vi har fått några ex av filmen på blu-ray från Paramount och för att ha möjlighet att vinna ett ex krävs svar på följande fråga:

Hur skulle du bära dig åt för att förbli helt tyst?

Svara genom länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-08-14 och 2018-08-20 och är nu avslutad.
vinn jubileumsutgåva av grease!

Musikalfilmen "Grease" firar 40 år och har återsläppts i en remastrad jubileumsutgåva. Vi har fått tre exemplar av filmen från Paramount. Det här är ju en riktig klassiker inom musikalfilmerna och för att tävla om ett exemplar av "Grease" på blu-ray undrar vi:

Vilken är din favoritmusikalfilm?

Som vanligt svarar du genom att klicka på länken nedan och utöver ditt svar behöver vi även en motivation till varför just den filmen är din favorit.

Tävlingen pågick mellan 2018-08-03 och 2018-08-10 och är nu avslutad.
vinn ready player one på blu-ray!

Regissören Steven Spielbergs sci-fi-action-film avslöjar en kaotisk värld där räddningen går att finna i den virtuella verkligheten OASIS. När skaparen av OASIS dör lämnar han efter sig sin förmögenhet till den som först hittar det digitala påskägg som gömts där.

Vi har fått tre ex av denna dataspelsrelaterade film på blu-ray och för att vara med och tävla om filmen undrar vi: Vilket är ditt favoritdataspel?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-08-01 och 2018-08-06 och är nu avslutad.
vinn the shaoe of water på blu-ray!

Tretton nomineringar och fyra vinster - mästerregissören Guillermo del Toros romantiskt övernaturligt äventyr "The Shape of Water" var den stora Oscarsvinnaren i år och tacksamt nog har vi två exemplar av filmen på blu-ray i vinstsäcken just nu, skänkta av 20th Century Fox.

Och för att vinna gäller det förstås att svara på följande fråga:

Vilken av Del Toros filmer är din favorit och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glömt inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-07-10 och 2018-07-15 och är nu avslutad.
vinn game night på blu-ray!

I "Game Night" får vi vara med om en spelkväll som spårar ut där gränserna mellan verklighet och spel suddas ut - medvetet eller på riktigt. Vi har fått tre exemplar av actionkomedin på blu-ray från Warner och för att vinna en av dessa i denna snabbtävling krävs svar på följande fråga:

Vilket är ditt favoritspel och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-07-06 och 2018-07-09 och är nu avslutad.
vinn three billboards outside ebbing, missouri på blu-ray!

Frances McDormand spelar i "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" en mamma som är frustrerad över polisens oförmåga att hitta hennes dotters mördare. Hon tar därför saken i egna händer med hjälp av tre annonstavlor.

McDormand vann en Oscar för rollen, som är ännu en i raden av minnesvärda insatser. Vi har fått två ex av filmen på blu-ray av 20th Century Fox och för att tävla om den undrar vi:

Vilken är din favoritroll av Frances McDormand?

Klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-07-05 och 2018-07-11 och är nu avslutad.
vinn downsizing på blu-ray!

I Alexander Paynes blandas komik och allvar när frågan om överpopulation hanteras genom att människor helt sonika krymps ned till ungefär fem tums längd.

Vi har fått exemplar av filmen på blu-ray från Twentieth Century Fox Home Entertainment och för att vara med och tävla om ett ex krävs svar på följande fråga:

Vad skulle du göra om du var en dryg decimeter hög?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-06-07 och 2018-06-13 och är nu avslutad.
vinn twin peaks-box på blu-ray!

"Twin Peaks" återvände förra året efter 25 års paus i det som nu är utgivet som boxen "A Limited Event Series" på åtta fullmatade blu-ray-skivor: 18 avsnitt och åtta timmar extramaterial! Vi har av Paramount fått tre ex som nu ligger i vinstpotten.

För att vara med och tävla krävs bara ett litet svar med en motivering. Vi undrar helt enkelt: Vilken är din favoritkaraktär i Twin Peaks?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-05-15 och 2018-05-21 och är nu avslutad.
vinn the mountain between us på blu-ray!

Kate Winslet och Idris Elba spelar i "The Mountain Between Us" två främlingar som efter en flygkrasch blir strandade på ett avlägset, snötäckt berg och påbörjar en farlig resa genom ödemarken för att överleva.

Både Winslet och Elba är omtyckta skådespelare som har prisats med både Oscars och Golden Globes. För att vara med och tävla om den här filmen på blu-ray undrar vi: Vilken är Winslet eller Elbas bästa insats hittills?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2018-04-10 och 2018-04-16 och är nu avslutad.
vinn murder on the orient express!

Vad som börjar som en extravagant tågresa genom Europa utvecklas snabbt till ett av de mest spännande mysterier som någonsin berättats. För en av tågets passagerare ska resan bli den allra sista, och alla övriga medresenärer är misstänkta. Tiden är knapp och en man måste lösa pusslet innan mördaren slår till igen.

Agatha Christies deckargåteklassiker har gjorts i en ny version av Kenneth Branagh som även gör rollen som Hercule Poirot. Vi har fått tre exemplar på blu-ray som ni kan tävla om. Allt som krävs är svar på denna fråga: Vem är din favoritdeckare på film eller tv?

I begreppet "deckare" samlar vi alla sorters brottslösare, oavsett om de är poliser eller privatpersoner, men det måste vara en person!

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-04-03 och 2018-04-09 och är nu avslutad.
vinn en obekväm uppföljare på blu-ray!

Ett decennium efter att "En obekväm sanning" förde klimatförändring högt upp på agendan fortsätter Al Gore sin outtröttliga kamp på resor runt om i världen för att utbilda en armé av "klimatmästare" och påverka den internationella klimatpolitiken.

Vi har fått tre exemplar av denna viktiga och intressanta film på blu-ray. För att vara med och tävla om filmen krävs svar på följande fråga: Vad anser du är det mest allvarliga klimathotet just nu?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-03-28 och 2018-04-02 och är nu avslutad.
vinn justice league på blu-ray!

Vi har fått tre exemplar av "Justice League" på blu-ray - en dröm för den som längtat efter en ensemblefilm från DC Comics. Se Batman stråla samman med Wonder Woman, Aquaman, Cyborg och The Flash för att lyckas rädda vår planet från en storskalig attack.

DC Comics rymmer extremt många hjältar (och skurkar för den delen) och för att vara med och tävla om filmen undrar vi: Vilken karaktär är din favorit ur DC:s utbud?

Svara via länken nedan och glöm inte bort att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-03-21 och 2018-03-26 och är nu avslutad.
vinn the lego ninjago movie på 3d-blu-ray!

Lego Ninjago är ett tema av de omåttligt populära danska byggklossarna som började produceras 2011 och som numera existerar som både leksaker, tv-serie och långfilm. "The Lego Ninjago Movie" kom i höstas och nu har hemmasläppet kommit och i vår vinstsäck ligger tre exemplar av 3D-blu-ray:en!

Lego har haft många olika teman under alla år och alla generation har säkert sina favoriter, men för att vara med och tävla om filmen undrar vi: Vilket är ditt favorit Lego-tema?

Exakta namn är inget krav, men däremot måste du motivera ditt svar! Svara genom att klicka på länken nedan.

OBS! För att se filmen i 3D krävs 3D-kompatibel tv och spelare, men en 2D-version av filmen ingår i utgåvan.

Tävlingen pågick mellan 2018-02-13 och 2018-02-20 och är nu avslutad.
vinn the dark tower på dvd!

"The Dark Tower" bygger på Stephen Kings episka fantasyserie med samma namn, en fanfavorit som sträcker sig över åtta böcker med trådar ut till nästan hela hans katalog av romaner och noveller.

Vi har av Sony fått tre exemplar av filmen på DVD som ligger i vinstpotten. För att vara med och tävla om filmen kräver vi svar med tillhörande motivering på följande fråga: Vilken är din favoritfantasyserie?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-01-31 och 2018-02-07 och är nu avslutad.
vinn it på blu-ray!

Förra årets stora biosuccé inom skräckgenren var den nya versionen av Stephen Kings tegelsten "Det" - "It", där Bill Skarsgård imponerade som clownen Pennywise. Vi har fått tre exemplar av filmen på blu-ray som ligger i vinstpotten, allt som krävs är ett svar på en enkel fråga.

I historien tar det onda väsen som utgör Det olika former, baserat på vad man själv är som mest rädd för, och utifrån det undrar vi:
Hur skulle Det se ut för dig?
Vad är du mest rädd för?


Svara genom att klicka på länken nedan! Glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2018-01-17 och 2018-01-23 och är nu avslutad.
vinn dunkirk på blu-ray!

Dunkerque 1940, hundratusentals brittiska och allierade trupper är fångade på stranden. Omgivna av fiendens styrkor med ryggen mot havet, ställs de en inför omöjlig och livshotande situation.

"Dunkirk" är Christopher Nolans tionde långfilm som regissör och vi har av distributören fått tre exemplar av filmen på blu-ray. För att vara med och tävla om dem krävs svar på följande fråga: Vilken av Christopher Nolans tio filmer är din favorit?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2017-12-11 och 2017-12-18 och är nu avslutad.
vinn game of thrones - säsong 7!

"Game of Thrones" är moderna tiders största tv-succé och en fantasyberättelse som lär gå till historien. Med endast en futtig säsong kvar (innan troliga spin-offs tar vid) finns det fortfarande tid att se i kapp det man missat - eller se om gamla avsnitt på nytt. Säsong 7 släpps nu för hemmamarknaden och vi har av distributören fått två exemplar på blu-ray som ligger i vinstpotten.

För att vara med och tävla om ett exemplar krävs svar på en enkel fråga. "Game of Thrones" innehåller ett myller av karaktärer, stora som små, goda som onda, levande som döda, och vi undrar helt enkelt: Vilken är din favoritkaraktär i hela serien?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2017-12-04 och 2017-12-11 och är nu avslutad.
vinn bilar 3 på blu-ray!

I den tredje "Bilar"-filmen blir den legendariske Blixten McQueen omkörd av en ny blixtsnabb generation racers och blir helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. Men med nya vänner och gammal inspiration bevisar han att #95 fortfarande är att lita på.

Disney har skänkt oss tre ex av denna 18:e Disney•Pixar-klassiker på blu-ray och för att vara med att tävla om dem har vi dammat av en klassisk fråga med anknytning till filmen: Vilket fordon ska Disney ge liv åt härnäst?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2017-12-01 och 2017-12-08 och är nu avslutad.
vinn biljetter till the hitman's bodyguard!

Världens bästa livvakt får en ny klient, en ökänd torped. De har varit på motsatta sidor i åratal och hatar varandra. Nu måste de samarbeta och de har 24 timmar på sig att ta sig till Haag för att vittna mot en blodtörstig diktator.

Vi har fått tre dubbelbiljetter av Noble Entertainment till den här actionkomedin där Ryan Reynolds spelar livvakten och Samuel L. Jackson spelar torpeden. För att vara med och tävla krävs svar på denna fråga: Vilken Hollywoodkändis skulle du vilja ha som livvakt?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "The Hitman's Bodyguard" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2017-08-17 och 2017-08-23 och är nu avslutad.
vinn biljetter till "la la land in concert"Den prisbelönta succéfilmen "La La Land" åker ut på världsturné med en livs levande symfoniorkester. Filmen visas på jätteduk och kompletteras med livemusik och ger då "en unik konsertupplevelse som blir en hybrid av film, inspelad sång och en stor symfoniorkester".

Till Sverige kommer filmen onsdag 25 oktober (Ericsson Globe Arena, Stockholm) och söndag 29 oktober (Scandinavium, Göteborg). Tre vinnare har chansen att ta med en kompis på valfri föreställning, och det enda som krävs är svar på följande fråga: Vilken är din favoritmusikal?

Svara genom att klicka på länken nedan. Glöm inte att motivera ditt svar och ange vilken av städerna du vill se föreställningen i. OBS! Det är ENBART biljetter i vinstpotten, kostnader för resor och logi ligger på vinnarna!

Tävlingen pågick mellan 2017-06-02 och 2017-06-09 och är nu avslutad.
vinn hundraettåringen på blu-ray!

Nu släpps "Hundraettåringen som smet från notan och försvann", uppföljaren till succén "Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann". Allan Karlsson och hans vänner är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan
bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA.

Vi har fått tre exemplar av Disney och för att tävla om ett ex på blu-ray krävs svar på följande fråga: Vad är ditt förslag på titel till nästa film - Hundratvååringen som...?

Svara genom att klicka på länken nedan och motivera ditt svar genom att knåpa ihop en liten plott till historien.

Tävlingen pågick mellan 2017-05-05 och 2017-05-12 och är nu avslutad.
vinn doctor strange på blu-ray!

I Marvels Doctor Strange, söker en världsberömd neurokirurg efter ett botemedel men erhåller istället magiska krafter på en mystisk plats som kallas Kamar-Taj, som även är frontlinjen i en kamp mot osynliga mörka krafter, ämnade att förgöra vår verklighet.

Vi har fått tre blu-ray-exemplar av "Doctor Strange" av Disney som nu ligger i tävlingpotten. Som vanligt gäller det att svara på en enkel fråga, nämligen denna:

Det finns många kända film-/tv-karaktärer som heter Doktor Någonting, därför undrar vi:
Vilken är din favorit Doktor på film eller tv?

Svara via länken nedan och glöm inte bort att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2017-03-20 och 2017-03-26 och är nu avslutad.
vinn hitta doris på blu-ray!

När Doris, den glömska fisken, plötsligt minns att hon har en familj som kanske letar efter henne, simmar hon tillsammans med Marvin och Nemo ut på en livsförändrande resa för att hitta dem.

"Hitta Doris" är Pixars sjuttonde långfilm och vi har fått tre ex av filmen på blu-ray. För att vara med och tävla om filmen krävs svar på en enkel fråga, nämligen: Vilken är din favorit av Pixars 17 långfilmer?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2016-12-05 och 2016-12-11 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till hacksaw ridge

Från regissören Mel Gibson, kommer denna sanna berättelse om den episka kampen för att ta över det ökända japanska fästet HACKSAW RIDGE, under Andra världskriget. Den osannolika hjälten som var sist kvar på slagfältet var en soldat som vägrade att bära vapen (Andrew Garfield) - den första vapenvägraren i amerikansk historia att vinna kongressens hedersmedalj.

Detta krigsdrama har svensk premiär på biografer över hela landet 4 november och vi har fått tre stycken dubbelbiljetter av Noble Entertainment som ligger i vinstpotten. För att tävla om dessa krävs svar på följande fråga: Vilket är det mest gripande krigsdrama du sett?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar. OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Hacksaw Ridge" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2016-10-28 och 2016-11-03 och är nu avslutad.
vinn captain america: civil war på blu-ray!

Nu är den maffiga "Captain America: Civil War" här och vi har fått tre blu-ray-ex av Disney som ligger i tävlingspotten. I filmen blir det ett smärre inbördeskrig bland medlemmarna i The Avengers. Captain America ställs emot Iron Man och de övriga tvingas välja sida.

I filmen blir det är debut för några nya karaktärer i sammanhanget, som Black Panther och Spider-Man. Detta leder oss till tävlingsfrågan: Vilken annan Marvel-figur vill du se tillsammans med The Avengers härnäst?

Fantisera vilt, men det måste vara en Marvel-karaktär och den får inte ha varit med i någon film i Marvels filmuniversum ännu och du måste motivera ditt svar. Svara genom att klicka på länken nedan!

Tävlingen pågick mellan 2016-09-27 och 2016-10-02 och är nu avslutad.
vinn 11.22.63 på blu-ray!

I miniserien "11.22.63" baserad på Stephen Kings roman färdas en man tillbaka i tiden till 1960 med uppdraget att förhindra mordet på JFK i Dallas, Texas den 22 november 1963.

Vi har fått fem exemplar av blu-ray-boxen av Warner och för att vara med och tävla om den krävs svar på följande fråga: Vilken historisk händelse skulle du vilja färdas tillbaka till?

Ditt svar behöver nödvändigtvis inte innehålla en insats om att stoppa ett mord eller liknande utan det kan vara bara för att se något med egna ögon. Oavsett vad behöver du motivera ditt svar och det gör du genom att klicka på länken nedan.

Tävlingen pågick mellan 2016-09-04 och 2016-09-09 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till free state of jones

"Free State of Jones" bygger på den spännande, rörande och sanna historien om Newton Knight – en soldat som under det amerikanska inbördeskriget flyr slagfältet desillusionerad av de fasor som drabbat hans familj. På flykt samlar han stöd från andra desertörer och slavar som rymt och leder ett uppror mot sina forna kamrater, med målet att skapa en fristad. Han inleder även en förbjuden kärlek som skulle visa sig bli historisk.

Matthew McConaughey gör huvudrollen i detta krigsdrama som har svensk premiär den 12 augusti. Vi har fått tre dubbelbiljetter av distributören Noble Entertainment, och för att vara med och tävla om dem krävs svar på följande fråga: Vilken är Matthew McConaugheys bästa roll hittills?

Svara genom att klicka på länken nedan och glömt inte att motivera ditt svar! OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Free State of Jones" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2016-08-03 och 2016-08-09 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till freeheld

"Freeheld" berättar den sanna kärlekshistorien om Laurel och Stacie och deras kamp för rättvisa. Laurel (Julianne Moore) diagnostiseras med obotlig cancer och vill lämna sin pension till sin partner, Stacie (Ellen Page). Hade de varit ett heterosexuellt par hade det skett automatiskt. Men New Jerseys beslutsfattare konspirerar för att förhindra att Laurel får samma rättigheter.

Detta starka drama har svensk biopremiär den 22/7 och vi har tre stycken dubbelbiljetter som distributören Noble Entertainment har skänkt oss.

I sammanhanget får Julianne Moore ses som en veteran så därför undrar vi: Vilken är Julianne Moores bästa roll hittills?

Svara genom att klicka på länken nedan och glömt inte att motivera ditt svar! OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Freeheld" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2016-07-18 och 2016-07-24 och är nu avslutad.
vinn zootropolis på blu-ray!

Den moderna däggdjursmetropolen Zootropolis är en stad som inte liknar någon annan. En smältdegel där världens djur lever tillsammans i stadsdelar. Men när den alltid lika positiva poliskonstapeln Judy Hopps anländer upptäcker hon att det inte är så lätt att vara den första kaninen bland de stora och tuffa djuren i stadens polisstyrka.

Disney har skickat oss tre blu-ray-ex av den 54:e Disneyklassikern "Zootropolis" och för att vara med och tävla om ett ex krävs svar på följande fråga: Om du skulle förvandlas till ett annat däggdjur, vilket skulle du vilja bli då?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2016-07-06 och 2016-07-12 och är nu avslutad.
vinn den gode dinosaurien på blu-ray!

I "Den gode dinosaurien" ställs frågan: Tänk om asteroiden som för alltid förändrade livet på jorden, i själva verket missade planeten helt och hållet och dinosaurierna aldrig dog ut? Vi följer en ung dinosaurie som ger sig ut på ett stort äventyr med sin mänskliga vän. Deras ovanliga vänskap för samman två världar och visar att hjältar kommer i alla former och storlekar.

Vi har fått tre blu-ray-ex av den senaste Pixar-filmen av Disney och för att vara med och tävla om ett ex krävs svar på följande fråga: Vilken är den bästa filmiska gestaltning av en dinosaurie du sett?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2016-05-25 och 2016-05-31 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till the nice guys!

"The Nice Guys" utspelar sig i 1970-talets Los Angeles där den misslyckade privatdetektiven Holland March och den inhyrda torpeden Jackson Healy tvingas samarbeta för att lösa ett fall med en försvunnen ung kvinna, samt det till synes orelaterade dödsfallet av en porrstjärna. Under deras utredning avslöjar de en chockerande konspiration, som sträcker sig ända upp till de högsta makthavarna.

Actionkomedin med Ryan Gosling och Russell Crowe i huvudrollerna har svensk premiär 8 juni och av distributören Noble Entertainment har vi fått tre stycken dubbelbiljetter öronmärkta för filmen.

För att tävla om dess krävs svar på följande fråga: Vilken är årtionde är bäst på film?.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar! Observera att biobiljetterna är öronmärkta för "The Nice Guys" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2016-05-25 och 2016-05-31 och är nu avslutad.
vinn mr. robot - säsong 1 på blu-ray!

Dagtid jobbar enstöringen Elliot som expert på datasäkerhet. Nattetid är han en notorisk hackare som avslöjar omoraliska brott. Han rekryteras till en underjordisk rörelse för att skada den firma han är betald för att skydda. Nu tvingas han ta ställning till hur långt han kan gå för att avslöja de krafter som både styr och ödelägger världen.

"Mr. Robot" är en av de senaste nya tv-serierna som hyllats till skyarna av både kritiker och tv-tittare. Universal har skickat oss tre ex av den första säsongen på blu-ray som nu ligger i vinstpotten.

I och med att det alltid är roligt att upptäcka nya tv-serier undrar vi: Vilken är din senaste favoritserie? Svara på frågan genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera varför du gillar serien!

Tävlingen pågick mellan 2016-03-31 och 2016-04-07 och är nu avslutad.
vinn the walking dead - säsong 5 på blu-ray!

De överlevande i "The Walking Dead" trampar på säsong efter säsong och ställs hela tiden mot nya motståndare, döda så väl som levande. Den femte omgången är givetvis inget undantag. Vi har fått ett (1) ex av säsongen på blu-ray från den svenska distributören, SF, och för att vara med och tävla om det krävs svar på nedanstående fråga.

"The Walking Dead" har fått en spin-off i "Fear the Walking Dead", men tänk om en svensk version skulle göras... Tävlingsfrågan lyder alltså: Vad skulle en svensk version av The Walking Dead kunna heta?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2015-09-29 och 2015-10-04 och är nu avslutad.
vinn avengers: age of ulton på blu-ray och coola bonusgrejer!

Nu är det julafton för att superhjältefilmfans för nu kommer "Avengers: Age of Ultron" där Iron Man, Thor, Captain America med flera ställs mot en ny djävulsk motståndare som inte bara ställer till med världslig oreda utan även stör balansen i hjältegänget.

Disney har givit oss tre exemplar av filmen på blu-ray som ligger i vinstpotten. Men inte nog med det, vi har även fått ett iPhone 5-fodral och en läcker anteckningsblock, båda med Avengers-A:et på ett framträdande sätt. En vinnare får filmen och fodralet, en annan filmen och blocket och en tredje enbart filmen.

För att tävla över huvud taget krävs svar på följande fråga: Vilken är din favorit bland de filmade och ännu inte filmade Avengers-hjältarna?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar...
Tävlingen pågick mellan 2015-09-14 och 2015-09-21 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till no escape!

"No Escape" är en actionpackad thriller om en amerikansk familj som flyttar till Sydostasien och hamnar mitt i en våldsam statskupp. Rebeller attackerar staden skoningslöst och förvandlar den till en krigszon. Familjen måste fly och letar desperat efter en säker plats från rebellernas systematiska avrättningar av utlänningar.

I huvudrollen ser vi Owen Wilson som vi inte direkt är vana vid att se i thrillers. Spännande! För att vara med och tävla om tre stycken dubbelbiljetter, donerade av Noble Entertainment, vill vi ha ett svar på följande fråga: Vilken är Owen Wilsons bästa roll hittills?

Svara genom att klicka på länken och glöm inte att motivera ditt svar.OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "No Escape" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2015-08-31 och 2015-09-06 och är nu avslutad.
vinn the gunman på blu-ray!

"The Gunman" är en explosiv action-thriller från regissören av "Taken" med Sean Penn i huvudrollen som en före detta yrkesmördare som jagas av sitt förflutna när hans forna arbetsgivare sätter en dödsdom på hans huvud.

Tidigare i år kunde DVDKritik.se:s läsare tävla om biobiljetter till filmen - nu har vi tre rykande färska blu-ray-kopior som Noble Entertainment skänkt oss. För att tävla om ett exemplar krävs svar på följande fråga: Sean Penn gillar att surfa, och surfa kan man ju göra på nätet, så därför undrar vi: Vilken är din bästa filmrelaterade sajt?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2015-07-28 och 2015-08-05 och är nu avslutad.
vinn big hero 6 på blu-ray!

Hjältar ligger i ropet just nu, speciellt i efterskvalpet av Måns Zelmerlövs seger i Eurovision Song Contest med "Heroes". Fler hjältar dyker upp i den senaste Disney-filmen "Big Hero 6". Vi har fått tre exemplar av filmen på blu-ray som nu ligger i vinstpotten.

För att vara med och tävla om dem krävs svar på följande fråga: Vem är din hjälte?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2015-06-09 och 2015-06-15 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till the gunman!

"The Gunman" är en explosiv action-thriller från regissören av "Taken" med Sean Penn i huvudrollen som en före detta yrkesmördare som jagas av sitt förflutna när hans forna arbetsgivare sätter en dödsdom på hans huvud.

Filmen har svensk biopremiär 10 april 2015 och vi har av Noble Entertainment fått tre stycken dubbelbiljetter som ligger i tävlingspotten. Allt som behövs är svar på följande fråga: Vilken är Sean Penns största stund som skådespelare?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "The Gunman" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2015-04-06 och 2015-04-12 och är nu avslutad.
vinn dum och dummare 2 på blu-ray!

20 år efter den första filmen kommer uppföljaren (prequelfilmen glömmer vi bort...) där Jim Carrey och Jeff Daniels tävlar om vem som är dum och vem som är dummare.

Noble Entertainment har varit dumma SNÄLLA nog och donerat tre ex av filmen på blu-ray till vår tävling, där det gäller att svara på en enkel fråga: Utöver "Dum och Dummare", vilken är Jim Carreys eller Jeff Daniels bästa film?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2015-03-11 och 2015-03-18 och är nu avslutad.
vinn tills döden skiljer oss åt på blu-ray!

Det finns många "Stephen King-filmer" men få av dem har manus skrivna av skräckförfattaren. "Tills döden skiljer oss åt" stoltserar med Kings första filmmanus på 22 år, när han adapterat sin egen novell "Ett gott äktenskap" från 2012. I denna story ställs ett gift par mot varandra när det visar sig att mannen ruvat på en riktigt mörk hemlighet...

Vi har fått tre ex av filmen på blu-ray av Studio S och vill ni tävla om ett ex gäller det att svara på följande självklara fråga: Vilken är din favorit av alla Stephen King-filmer?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2015-02-26 och 2015-03-04 och är nu avslutad.
vinn lucy på blu-ray!

I actionfilmen "Lucy" leks det med teorin om att människan bara utnyttjar 10 procent av sin hjärnkapacitet och vad skulle hända om hen utnyttjade 20, 40 eller 100 procent? I detta fall får titels Lucy vad som närmast kan kallas för superhjältekrafter när hon helt plötsligt får gradvis tillgång till mer.

Vi har fått tre ex på blu-ray av filmen av Universal och för att vinna ett ex krävs svar på följande fråga: Vad skulle du göra om du hade Lucys krafter?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!Tävlingen pågick mellan 2015-02-11 och 2015-02-17 och är nu avslutad.
vinn zombeavers på dvd!

Dags för 2015 års första tävling och den här gången ligger en humoristisk skräckis i vinstsäcken, för ingen kan vän tro att "Zombeavers" är en seriös film?

Sony/Universal har donerat tre ex av filmen på DVD, i vilken bävrar smittas av något grönt jox och sätter skräck i en samling ungdomar. Vi roas förstås av den ordvitsiga titeln så för att tävla om "Zombeavers" krävs svar på följande fråga: Vilken är din bästa ordvitstitel?

Svaret, som kan vara en existerande film eller en påhittad, lämnas genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2015-01-28 och 2015-02-03 och är nu avslutad.
vinn flygplan 2 på blu-ray!

I "Flygplan 2: Räddningstjänsten" byter hjälten Dusty karriär: Tävlandet läggs på hyllan och i stället börjar han jobba för räddningstjänsten. Nya äventyr väntar i en farligare miljö.

Vi har av Disney fått tre rykande färska exemplar av filmen på blu-ray. För att tävla om ett ex krävs svar på följande fråga: Vart skulle du helst flyga iväg för ett helgäventyr?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-12-11 och 2014-12-17 och är nu avslutad.
vinn guardians of the galaxy på blu-ray!

Nu utökas Marvels redan maffiga filmuniversum med den underhållande "Guardians of the Galaxy" som visar upp nya världar i just universum. En av årets skönaste filmer, enligt vår recensent.

Vi har av Disney fått tre exemplar av denna sköna film på blu-ray som ligger i tävlingspotten. Allt du behöver göra är att svara på följande fråga: Vilken är årets skönaste film?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-12-11 och 2014-12-17 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till nightcrawler!

"Nightcrawler" är en pulshöjande thriller som utspelar sig i den baksida av Los Angeles som endast visar sig om natten. Jake Gyllenhaal spelar Lou Bloom, en målmedveten ung man som i sin desperata jakt på arbete fastnar för kriminaljournalistiken. I den oupphörliga jakten på spektakulärt material, får han själv huvudrollen i nattens nyhetsrapportering.

Vi har av Noble Entertainment fått fem stycken dubbelbiljetter öronmärkta för filmen som nu ligger i vinstpotten. Jake Gyllenhaal har under snart 25 år förgyllt filmvärlden med minnesvärda roller, så för att vara med och tävla om biljetter till "Nightcrawler" krävs svar på följande fråga: Vilken är Jake Gyllenhaals bästa roll hittills?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Nightcrawler" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2014-11-25 och 2014-11-30 och är nu avslutad.
vinn agents of s.h.i.e.l.d. - säsong 1 på dvd!

"Agents of S.H.I.E.L.D." är tv-serien som kompletterar Marvels filmuniversum. Ett nödvändigt tillägg om man vill ha helheten. Säsong 1 knyter ihop "The Avengers" med "Captain America: The Winter Soldier".

Vi har av Disney fått tre exemplar av DVD-boxen som nu ligger i vinstpotten. För att vara med och tävla om ett exemplar krävs svar på följande fråga: Vilken är din favorit inom hela Marvelvärlden? - alltså inte enbart de figurer som filmats.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-10-24 och 2014-10-31 och är nu avslutad.
vinn maleficent på blu-ray!

Maleficent berättar den hittills okända historien om Disneys mest omtalade skurk, och det svek som förvandlade hennes hjärta till sten.

I en ny version av den klassiska "Törnrosa"-sagan får vi veta mer om historiens skurk och i Angelina Jolies tappning blir den redan karismatiska Maleficent än mer ikonisk och fascinerande.

Vi har fått tre exemplar av filmen på blu-ray av Disney och för att tävla om ett ex krävs svar på följande fråga: Vilken är din favoritskurk ur Disneys rejäla utbud?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-10-17 och 2014-10-24 och är nu avslutad.
vinn grace of monaco på blu-ray!

"Grace of Monaco" är inspirerad av den sanna historien om en av tidernas största filmlegender, som i toppen av sin karriär lämnade Hollywood och fick hela kungariket: Grace Kelly.

Man kan lugnt säga att Grace Kelly gjorde ett karriärsbyte som heter duga. För att vara med och tävla om de tre ex på blu-ray som vi fått av Scanbox krävs svar på följande fråga: Vilken karriär skulle du vilja byta till?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-09-30 och 2014-10-06 och är nu avslutad.
vinn godzilla på blu-ray!

Årets stora - med betoning på stora - monsterfilm är nu äntligen här! Vi har fått två exemplar av "Godzilla" på blu-ray av Warner och nu kan ni tävla om den.

Allt ni behöver göra är att motivera ert svar på en enkel fråga. Det japanska originalnamnet på Godzilla är Gojira som är en ordlek där orden för val och gorilla kombinerats. Ett utmärkt monster-djur. Nu vill vi veta Vilken är den bästa monsterkombinationen av två djur?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ert svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-09-22 och 2014-09-28 och är nu avslutad.
vinn 3 days to kill på blu-ray!

I "3 Days to Kill" spelar Kevin Costner en CIA-agent som får ett sista farligt uppdrag samtidigt som han bara har några månader kvar att leva. Vi har av Scanbox fått tre exemplar av filmen på blu-ray som vill skutta hem till nya ägare.

För att vara med och tävla krävs svar på följande fråga: "Döda tid" är ju ett uttryck och därför undrar vi Hur dödar du tid helst?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-09-18 och 2014-09-24 och är nu avslutad.
vinn brick mansions på blu-ray!

I "Brick Mansions" skildras en dystopisk framtid där kriminaliteten spårat ur och två totalt olika personer måste samarbeta för att lokalisera en bomb som hotar att ödelägga stora delar av Detroit.

Actionscenerna står som spön i backen i denna Luc Besson-skrivna remake efter hans eget franska original. Vi har fått tre exemplar av filmen på blu-ray som nu ligger i tävlingspotten. I och med att filmen är en remake undrar vi: Vilken är den bästa remake som gjorts?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-09-08 och 2014-09-14 och är nu avslutad.
vinn the walking dead - säsong 4 på blu-ray!

AMC:s succéserie tuffar på och nu har säsong 4 av "The Walking Dead" släppts för hemmamarknaden. Vi har av SF fått två exemplar av säsongen på blu-ray som vill vandra (hoho!) hem till nya ägare.

I denna säsong blir det allt viktigare för våra hjältar att snabbt avgöra vilka de kan lita på eller inte, detta genom att ställa tre frågor. Vi nöjer oss med en fråga: Hur avgör du om du kan lita på någon eller inte?

Svara på frågan genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-09-01 och 2014-09-07 och är nu avslutad.
vinn the amazing spider-man 2-grejer!

Spindelmannen är återigen på tapeten i och med "The Amazing Spider-man 2" där Peter Parker ställs mot nya kluriga skurkar. Sony och PR Nordic har varit generösa nog att ge oss en hel hög med olika grejer. Vi har två paket med båda "The Amazing Spider-man"-filmerna på DVD, en "The Amazing Spider-man 2"-serietidning och en "web-blaster" som kanske mest roar barn.

Vill du vara med och tävla om dessa vinster krävs svar på följande fråga: Superhjältefilmerna är fyllda av diverse märkliga skurkar så Hur skulle den ultimata superskurken vara?.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!Tävlingen pågick mellan 2014-08-29 och 2014-09-05 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till the expendables 3!

Till den tredje filmen i "The Expendables" har Sylvester Stallone samlat ihop fler stjärnor än någonsin. Vad sägs om Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Mel Gibson, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Ronda Rousey, Kellan Lutz, Terry Crews och Kelsey Grammer?

Men det är fortfarande bara en svensk med i listan. För att vara med och tävla om tre stycken biobiljettspaket donerade av Noble Entertainment krävs svar på följande fråga: Vilken svensk stjärna skulle du vilja se i en eventuellt fjärde film?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-08-06 och 2014-08-11 och är nu avslutad.
vinn true detective - säsong 1 på blu-ray!

"True Detective" är den senaste i raden av succéer från den amerikanska kabelkanalen HBO. Den här gången handlar det om en seriemördarjakt under 17 år där två omaka poliser paras ihop.

Vi har fått tre exemplar av den första säsongen på blu-ray av Warner Home Video och för att vara med och tävla om ett exemplar krävs svar på följande fråga: Vilken är din favoritserie från HBO?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-06-16 och 2014-06-22 och är nu avslutad.
vinn jack ryan: shadow recruit på blu-ray!

Jack Ryan jobbar som analytiker på Wall Street, men hans egentliga uppdrag är för CIA. När han hittar spår som tyder på en planerad attack mot världsekonomin skickas han till Moskva. Men väl på plats blir Jack bryskt inkastad i rollen som operativ agent.

I "Jack Ryan: Shadow Recruit" går Chris Pine in i rollen som Jack Ryan och blir då den fjärde personen som gjort karaktären. Tidigare har den spelats av Alec Baldwin, Harrison Ford och Ben Affleck. För att tävla om ett exemplar av filmen på blu-ray, generöst donerat av Paramount, undrar vi: Vem är din favorit av Baldwin, Ford, Affleck eller Pine?, och då behöver det nödvändigtvis inte handla om karaktären Jack Ryan.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-06-04 och 2014-06-11 och är nu avslutad.
vinn frost på blu-ray!

I "Frost" lägger en profetia ett helt land i evig vinter. Den orädda optimisten Anna måste därför slå sig samman med den våghalsige bergsmannen Kristoffer, och tillsammans ge sig av för att hitta Annas syster, Snödrottningen Elsa och få ett slut på den iskalla förtrollningen. En magisk film för hela familjen att njuta av!

Vi har av Disney fått tre exemplar av denna succéfilm på blu-ray. För att tävla om ett exemplar krävs svar på följande fråga: Vad är det värsta med kyla?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-05-28 och 2014-06-04 och är nu avslutad.
vinn the secret life of walter mitty på blu-ray!

Walter Mitty är en dagdrömmare som har för vana att försvinna in i en värld av fantasier fyllda med hjältedåd, romantik och action. När hans jobb hotas ger han sig iväg på ett äventyr som överträffar alla hans vildaste fantasier.

FOX har givit oss tre blu-ray-exemplar av den fantastiska "The Secret Life of Walter Mitty" som ni nu kan tävla om. För att vinna ett ex krävs ett svar på följande fråga: Vad dagdrömmer du om?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Bilder och klipp: © 20th Century FoxTävlingen pågick mellan 2014-05-21 och 2014-05-27 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till en sång från hjärtat!

"Den världsberömda musikern och sångaren Thomas bor i LA där han lever och andas sin musik. När han återvänder till Danmark kräver hans vuxna dotter Julie att han måste träffa sin sonson Noah som han aldrig har sett. Mot sin vilja tvingas Thomas att ta hand om Noah några veckor och mot alla odds så hittar de sakta men säkert varandra genom musiken. Men så inträffar en katastrof och Thomas inser att han måste ta ett beslut som kommer att förändra hans liv för alltid."

Mikael Persbrandt gör huvudrollen i denna danska film som nu har svensk biopremiär. Vi har av Nordisk Film fått fem dubbelbiljetter som ni kan tävla om genom att svara på följande fråga: Vad är det bästa med Danmark?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-05-06 och 2014-05-13 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till divergent!

"Divergent" är en spännande thriller i en dystopisk framtid, där människor delas in i olika grupper baserat på deras personligheter. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet.

"Divergent" är även den tredje mest inkomstdrivande filmen i USA hittills under 2014, och nu har den kommit till Sverige. Sannolikt blir denna "The Hunger Games"-liknande filmserie en succé även här. Vi har fått fem dubbelbiljetter av Nordisk Film som ligger i tävlingspotten.

För att chans att vinna krävs svar på följande fråga. Regissören till filmen heter Neil Burger så därför undrar vi: Vilken är din favorithamburgare?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-05-01 och 2014-05-07 och är nu avslutad.
vinn signerad hundraåringen på blu-ray!

Trots att "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" hade biopremiär på juldagen blev den 2013 års mest sedda svenska biofilm. Nu kommer Felix Herngrens stora succé ut på hemmamarknaden och vi har av Disney fått tre exemplar av filmen som ligger i vinstpotten.

Inte nog med det - ett exemplar är signerat av huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson! En vinnare får alltså ett extra fint pris denna gång.

Författaren Jonas Jonasson följde upp succéboken med "Analfabeten som kunde räkna" och där ser man ju ett tydligt mönster i titlarna. För att vara med och tävla om filmen vill vi ha din bästa "X som..."-titel.

(Exempel: "Deltagaren som svarade på en tävlingsfråga")

Låt fantasin flöda och svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

OBS! Bilden till höger är ett montage!

Tävlingen pågick mellan 2014-04-25 och 2014-05-01 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till pompeji!

I "Pompeji" får gladiatorn Milo, spelad av "Game of Thrones"-bekanta Kit Harington, göra en hjälteinsats för att rädda sin älskade innan hela staden täcks av lava...

Denna historiska actionfilm visas på bio i 3D och vi har av Nordisk Film fått fem stycken dubbelbiljetter där alltså tio personer sammanlagt kan avnjuta filmen med eller utan lämpliga glasögon.

Vulkanen som spydde lava över Pompeji hette Vesuvius och därför undrar vi förstås: Vilken är din favoritpizza?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-04-22 och 2014-04-27 och är nu avslutad.
vinn philomena på blu-ray!

En verklighetsbaserad historia om Philomena som i 50 år burit på hemligheten om den son hon födde som mycket ung på ett kloster i Irland. Tillsammans med den cyniska journalisten Martin Sixsmith beger hon sig till USA i förhoppningen att lyckas finna sonen där.

Vi har av Scanbox fått tre exemplar på blu-ray av denna hyllade och Oscarsnominerade film med Dame Judy Dench och Steve Coogan i huvudrollerna. Vill du vara med och tävla om filmen gäller det att svara på följande fråga: Vad skulle den verklighetsbaserade filmen om ditt liv heta?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-04-15 och 2014-04-21 och är nu avslutad.
vinn under the dome - säsong 1 på blu-ray!

En lugn dag i den lilla staden Chester's Mill förvandlas till en mardröm när en osynlig, ogenomtränglig kupol plötsligt täcker staden. Stadsborna och gästande främlingar är fångar under den enorma kupolen och förvåningen förbyts snart i skräck.

Stephen Kings tjocka tegelsten "Under kupolen" har blivit utdragen tv-serie och vi har fått tre härliga exemplar av den första säsongen på blu-ray av Paramount som nu ligger i vinstpotten. För att tävla om ett ex krävs svar på följande fråga: Vad skulle du göra om du blev helt avskärmad från omvärlden?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-04-07 och 2014-04-13 och är nu avslutad.
vinn carrie på blu-ray!

"Carrie" var Stephen Kings debutroman som räddades ur soptunnan av hans fru. Det blev också den första filmatiseringen när Brian DePalma filmade den 1976. Nu har en remake med Chloë Grace Moretz i huvudrollen kommit och vi har av SF fått tre exemplar av filmen på blu-ray som ligger i vinstpotten.

"Carrie" är i grund och botten en hämndhistoria och för att vara med och tävla om filmen krävs svar på följande fråga: Hur tar man bäst hämnd?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-03-24 och 2014-04-02 och är nu avslutad.
vinn machete kills på blu-ray!

Danny Trejo är tillbaka som Machete. Han rekryteras av USA:s president till ett till synes omöjligt uppdrag - att omintetgöra kartelledaren Mendez som hotar att avfyra en missil mot USA samt att stoppa miljardären Luther Voz från att inleda ett nytt världskrig och hans planer på global anarki.

Vi har av SF fått tre exemplar av "Machete Kills", uppföljaren till Robert Rodriguez grindhousedoftande actionfilm "Machete". En machete är ju ett vapen eller ett tillhygge, så för att att vara med och tävla om "Machete Kills" krävs svar på följande fråga: Vilket annat vapen eller tillhygge skulle bli ett bra eller roligt namn på en actionhjälte?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-03-14 och 2014-03-21 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till need for speed!

Tobey har precis har kommit ut ur fängelse. Trots det bestämmer han sig ändå för att vara med i ett cross country-race. Han vill hämnas sin före detta affärspartner, som satte dit honom. Men det är också hans gamla partner som har planlagt racet och som sätter ett pris på pris på Tobeys huvud så fort tävlingen startar.

"Need For Speed" är baserad på ett världens mest populära racingspel. Vi har av Nordisk Film fått fem stycken dubbelbiljetter som söker nya ägare. I och med att filmen är baserad på ett dataspel undrar vi: Vilket dataspel skulle bli bra som film?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Need For Speed" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2014-03-06 och 2014-03-12 och är nu avslutad.
vinn turbo på blu-ray!

Från gänget bakom "Madagaskar" kommer "Turbo" – en fartfylld komedi om en snigel vars högsta dröm är att bli racerförare. När han genom en olyckshändelse mirakulöst nog blir supersnabb ser hans dröm ut att gå i uppfyllelse. Turbo blir snart bästa kompis med ett skönt gäng och sätter sitt hjärta och skal på spel för att hjälpa dem att uppnå sina drömmar innan han satsar på sin egen: att vinna Indy 500.

Vi har tre exemplar av filmen på blu-ray i vinstpotten och för att vara med och tävla om ett exemplar gäller det att svara på denna fråga: Vad är din högsta dröm?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-02-28 och 2014-03-07 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till tillbaka till bromma!

1994 gick Anders, Kennet och Steven i samma klass på Bromma gymnasium och följdes av dokumentärfilmaren Martin. Idag är de 38 år, bor fortfarande i Bromma men är i helt olika skeden av livet. När filmaren ger sig in i deras vardag igen visar det sig att livet i Bromma rymmer mer dramatik, dråpligheter och humor än någon kunde tro.

Nordisk Film har givit oss tio dubbelbiljetter till denna dramakomedi med Peter Magnusson i samtliga tre huvudroller. För att tävla om en biljett krävs svar på nedanstående fråga.

Peter Magnusson har ju under åren gjort många kändisimitationer i olika sammanhang så därför undrar vi: Vilken imitation gör Peter Magnusson bäst?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Tillbaka till Bromma" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2014-02-13 och 2014-02-19 och är nu avslutad.
vinn flygplan på blu-ray!

Från världen ovanför "Bilar" kommer "Flygplan", en actionfylld komedi om Dusty, ett spridarplan vars jobb är att hålla ogräset borta från åkrarna. Men Dusty har högtflygande drömmar om att få vara med i en flygtävling, trots att han inte direkt är byggd för att flyga snabbt och han råkar dessutom vara höjdrädd.

Disney har givit oss tre exemplar av "Flygplan" på blu-ray, Disney Animations spin-off på Pixars "Bilar"-värld där flygplan nu står i fokus. Vill du vara med och tävla om ett exemplar krävs svar på följande fråga: Vilket fordon ska Disney ge liv åt härnäst?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2014-02-03 och 2014-02-11 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till delivery man!

I "Delivery Man" spelar Vince Vaughn en omogen medelmåtta som tjänat pengar till sina spelskulder genom att donera sperma. Nu visar det sig att han är far till 533 barn och när några av dem söker upp honom får han ganska många anledningar att skärpa till sitt liv.

Vi har fått tio stycken dubbelbiljetter till denna komedi av Nordisk Film. Vill du vara med och tävla om biljetterna krävs svar på följande fråga: Hur skulle du reagera om du fick reda på att du hade 533 barn?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Delivery Man" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2014-01-27 och 2014-02-02 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till kärlek deluxe

"Kärlek deluxe" handlar om den framgångsrika chic-lit-drottningen som drömmer om att ta plats i finkulturens salonger och hamnar mitt i mellan en neurotisk och lovande författare och en efterhängsen och charmig cover-bandskille.

"Vinterns stora romantiska komedi" utlovar filmaffischen och vi har av Nordisk Film fått tio stycken dubbelbiljetter för de som är sugna på mys i biosalongen. För att vara med och tävla om biljetterna krävs svar på följande fråga: Vilken är världens bästa romantiska komedi?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Kärlek deluxe" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig, ej heller byta ut biljetterna.

Tävlingen pågick mellan 2014-01-10 och 2014-01-16 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till sune på bilsemester

Sune och hans familj är tillbaka igen! Den här gången får vi följa med tjejtjusaren Sune och hans familj på roadtrip genom Europa. Målet är en liten by i Sydtyrolen där mamma och pappa Andersson upplevde sin smekmånad för 20 år sedan. I byn bor inte bara Sunes drömtjej utan också en konstnär som skulle kunna göra familjen rika som troll. Allt de behöver är hans signatur. Vad skulle möjligtvis kunna gå fel?

Nordisk Film har givit oss tio dubbelbiljetter till årets stora familjefilm. Vill du vinna en dubbelbiljett och ta med någon in i biomörkret krävs bara svar på följande fråga: Var åker du helst på semester?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Sune på bilsemester" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-12-11 och 2013-12-18 och är nu avslutad.
vinn world war z på blu-ray!

Handlingen i "World War Z" kretsar kring den FN-anställde Gerry Lane (Brad Pitt) som reser jorden runt i en kamp mot tiden för att förhindra en pandemi som har fått armér och regeringar på knä och som hotar att utrota hela mänskligheten.

Paramount har donerat tre exemplar av filmen på blu-ray som passar utmärkt att trycka i sig lussebullar till i den gnistrande vinterkylan. Vill du tävla om ett exemplar krävs bara svar på följande fråga: Vilken är Brad Pitts bästa filmroll?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2013-12-09 och 2013-12-15 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till escape plan

"Escape Plan" är Mikael Håfströms nya internationella film med superstjärnorna Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger i huvudrollerna. "Escape Plan" handlar om en man som falskeligen blir anklagad och placerad på samma rymningssäkra fängelse som han själv har designat.

Nordisk Film har givit oss tio stycken dubbelbiljetter till denna actionfilm. Vill du vara med och tävla om en av dessa biljetter krävs bara ett svar på följande fråga: Vilken är den bästa fängelsefilmen eller tv-serien?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Escape Plan" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-12-06 och 2013-12-11 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till carrie

Den blyga Carrie White blir konstant mobbad och förödmjukad av sina klasskamrater och sin mamma Margaret, en religiös fanatiker med vanföreställningar. När hennes plågoandar en natt går för långt visar sig Carries övernaturliga krafter och hon slår tillbaka med full kraft.

Den 29 november har "Carrie" biopremiär och vi har av SF fått tre biljettpaket om två biljetter var. För att vara med och tävla om biljetterna krävs svar på följande fråga: Vilken övernaturlig kraft skulle du vilja ha?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Carrie" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig. Klicka här för mer information om filmen och var den visas.

Tävlingen pågick mellan 2013-11-25 och 2013-12-01 och är nu avslutad.
vinn monsters university på blu-ray!

Ända sedan Mike Wazowski var ett litet enögt monster har han drömt om att bli professionell Skrämmare när han blir stor – och han vet att de bästa Skrämmarna utbildat sig på Monsters University (MU). Men hans planer hotas redan under första terminen när han som ambitiös student stöter på den late naturbegåvade James P. Sullivan, och det dröjer inte länge förrän deras ständiga tävlan mot varandra får dem utslängda från universitetets Skrämmarprogram. De inser att de måste lära sig samarbeta med varandra såväl som med en grupp missanpassade monster om de ska kunna ställa allt till rätta igen.

Disney har donerat tre exemplar av "Monsters University" på blu-ray som nu ligger i vinstpotten. För att vara med och tävla om filmen krävs svar på följande fråga: Vad var roligast i skolan?

Klicka på länken nedan för att svara och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-11-18 och 2013-11-24 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till the hunger games: catching fire

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla.

Del två i "The Hunger Games"-serien, "Catching Fire", har biopremiär den 20 november och vi har av Nordisk Film fått tio dubbelbiljetter till den efterlängtade uppföljaren. För att ha chansen att vinna biljetter till filmen krävs svar på följande fråga: Vad äter du helst när du är riktig hungrig?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "The Hunger Games: Catching Fire" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-11-11 och 2013-11-17 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till prisoners!

"Prisoners" är en stjärnspäckad film om en man som kidnappar mannen han misstänker har kidnappats hans dotter. Vem som är offer och vem som är gärningsman blir oklart.

Nordisk Film har givit oss en bunt biobiljetter till filmen som har Hugh Jackman i en av huvudrollerna. För att tävla om biljetterna krävs svar på följande fråga: Vilken är Hugh Jackmans bästa film?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar! Tio vinnare får varsin dubbelbiljett och kan ta med sig en kompis på bio!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Prisoners" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-11-04 och 2013-11-10 och är nu avslutad.
vinn the lone ranger på blu-ray!

I The Lone Ranger tar den gamle indian-krigaren Tonto (Johnny Depp) dig med på den halsbrytande resa som förvandlar den naive åklagaren John Reid (Armie Hammer) till den legendariske maskerade ryttaren. Häng med det skenande tåget till vilda västern för explosiv action och överraskande vändningar, där dessa två udda hjältar med hjälp av både humor och en vit springare tvingas lära sig samarbeta för att kunna bekämpa våld, girighet och korruption.

Disney har donerat tre exemplar av filmen på blu-ray som ligger i vinstpotten. För att vinna filmen krävs svar på följande fråga. Eftersom det är Halloween-tider undrar vi förstås: Hur skulle du maskera dig om du skulle gå på ett Halloween-party?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-10-30 och 2013-11-06 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till don jon!

Don Jon är skådespelaren Joseph Gordon-Levitts hyllade regidebut där han själv spelar rollen som en modern Don Juan som inte riktigt kan stå emot samhällets frestelser. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Scarlett Johansson.

Noble Entertainment har donerat tre biobiljettspaket där lika många vinnare får ta med sig en kompis på bio. För att vara med och tävla om biljetterna krävs svar på följande fråga: Vilken frestelse kan du inte motstå?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte bort att motivera ditt svar!

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Don Jon" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-10-17 och 2013-10-23 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till rush!

"Rush" skildrar Formel 1’s glamourösa guldålder och den sanna historien om två av världens största rivaler; James Hunt (Chris Hemsworth) och Niki Lauda (Daniel Brühl). Vi följer dem, såväl på banan som i deras privatliv. Deras legendariska sammandrabbningar under Grand Prix, där de pressar sig själva till bristningsgränsen, där det inte finns någon genväg till seger och inget utrymme för misstag. Om du gör ett misstag, dör du.

Noble har givit oss biobiljetter till Ron Howards redan superhaussade motorsportsdrama. Tre vinnare får ta med sig en kompis på bio och följa med Hunt och Lauda i höga hastigheter. För att tävla om biljetterna krävs svar på följande fråga: Vilken är din favoritbil?.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Rush" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-09-26 och 2013-10-02 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till riddick

"Den ökände Riddick har lämnats kvar för att dö på en solskadad planet som tros vara övergiven. Snart upptäcker han att han inte är ensam och möter utomjordiska rovdjur, farligare än någon människa han tidigare stött på. Det enda sättet för Riddick att överleva och ta sig ifrån den ogästvänliga planeten är att aktivera en nödsändare som sänder ut ett larm till varje prisjägare i hela galaxen som alla är ute efter att tillfångata honom och casha in den stora belöningen."

Nu kommer den tredje filmen i sci-fi-actionserien om Riddick och vi har biljetter till tre vinnare som får ta med en kompis till biomörkret. För att vinna krävs svar på följande fråga: Vilket är det bästa snackset i biomörkret?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

OBS! Biobiljetterna är öronmärkta för "Riddick" och vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-09-18 och 2013-09-24 och är nu avslutad.
vinn oblivion på blu-ray!

Sci-fi-filmen "Oblivion" visar upp en dystopisk bild av jorden som skadats hårt av jordbävningar, tsunamis och ett långvarigt krig med utomjordingar. Väldigt lite hopp och liv finns kvar...

Universal har donerat tre exemplar av Tom Cruise-filmen på blu-ray till DVDKritik.se, som nu ligger och väntar på nya ägare. För att vara med och tävla om filmen krävs svar på följande fråga: Vilken filmframtid skulle du vilja besöka eller leva i?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-09-04 och 2013-09-11 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till paranoia!

Spionthrillern "Paranoia" tar oss med till en värld fylld av girighet och bedrägeri som styrs av två mäktiga och hänsynslösa män, som inte stoppar för något. I rollerna ser vi Liam Hemsworth, Harrison Ford, Gary Oldman, Amber Heard och Richard Dreyfuss.

Noble Entertainment har donerat biobiljetter så att tre vinnare kan ta med sig en kompis på bio och se filmen. För att bli en vinnare krävs svar på följande fråga: Vad gör dig paranoid?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-08-31 och 2013-09-07 och är nu avslutad.
vinn iron man 3 på blu-ray!

Den tredje "Iron Man"-filmen, och till lika starten på "Phase two" inom Marvel-universumet har nu släppts och Disney har givit oss tre exemplar av filmen på blu-ray som nu ligger och väntar på nya ägare.

Iron Mans namn bygger ju på en klassisk superhjälteformel (Superman, Spider-man, Batman, Wonder Woman etc) så för att vara med och tävla om filmen krävs svar på följande fråga: Om du var en superhjälte, vad skulle du ha för -Man eller -Woman-namn?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-08-28 och 2013-09-03 och är nu avslutad.
vinn the walking dead - säsong 3 på dvd!

SF har varit vänliga nog att ge oss tre exemplar av "The Walking Dead - Säsong 3" på DVD i vilken det mänskliga hotet är betydligt mer allvarligt än zombieattackerna för vårt hjältegäng.

För att vara med och tävla om boxen krävs svar på följande fråga: Var skulle du söka skydd vid en zombieepidemi?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-08-21 och 2013-08-28 och är nu avslutad.
vinn the place beyond the pines på blu-ray!

Den mystiske motorcykelstuntmannen Luke (Ryan Gosling) begår en serie bankrån för att försörja sin ex-flickvän Romina (Eva Mendes) och deras nyfödda barn. När den oerfarne men ambitiöse polisen Avery Cross (Bradley Cooper) korsar Lukes väg, får det stora konsekvenser för dem båda. Ett enda beslut förändrar både deras och kommande generationens liv för alltid.

"The Place Beyond the Pines" är ett episkt och intensivt drama om fäder, söner och synder i det förflutna. Om två män som båda kämpar mot ett arv ingen av dem kan fly ifrån.


Vi har fått tre exemplar av blu-rayen från Scanbox Vision som ligger i vinstpotten. I filmen figurerar Ryan Gosling och Bradley Cooper, två av de "hetaste" skådespelarna som dykt upp de senaste åren. För att vinna filmen krävs svar på följande fråga: Vem är den bästa nya skådespelaren just nu?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2013-08-12 och 2013-08-19 och är nu avslutad.
vinn cloud atlas på blu-ray!

Andy och Lana Wachowski (The Matrix) har tillsammans med Tom Tykwer (Spring Lola) skapat ett storslaget science fiction-epos baserat på David Mitchells bästsäljande roman. I rollerna ser vi Tom Hanks, Susan Sarandon, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Broadbent, Doona Bae och Hugh Grant som alla spelar flertalet roller genom de olika tidsåldrarna.

Vi har fått tre exemplar på blu-ray av Noble Entertainment som ni nu kan tävla om. I och med att filmen utspelar sig i olika tidsåldrar undrar vi: Under vilken tidsålder skulle du vilja leva?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-07-01 och 2013-07-07 och är nu avslutad.
vinn the abcs of death på dvd!

"Think Sesame Street for psychopaths." Så lyder ett presscitat om skräckantologin "The ABC's of Death" där 26 olika regissörer avhandlar alfabetet A-Z, där de själva fått välja ett ord på sin tilldelade bokstav och skapa en ryslig eller slafsig kortfilm utifrån ordet.

Vi har fått tre exemplar av filmen från Njutafilms som ligger och väntar på att bli sedda av skräckkonnässörer med starka magar. Men för att vinna krävs svar på en fråga.

Filmen avhandlar som sagt A-Z där varje regissör fått en bokstav och själv valt ett ord på bokstaven att utgå ifrån. Å, Ä och Ö är inte representerade så vilket ord på Å, Ä eller Ö skulle bli en bra titel på en skräckfilm och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-06-18 och 2013-06-26 och är nu avslutad.
vinn texas chainsaw på 3d-blu-ray!

"Texas Chainsaw 3D" är en direkt uppföljare till Tobe Hoopers skräckfilmsklassiker från 1974, den här gången i 3D. Vi har fått tre exemplar av den kombinerade 3D/2D-utgåvan på blu-ray av Scanbox, som ni nu kan tävla om. Dessutom får en av vinnarna en t-shirt som extra bonus. Se bild på t-shirten nedan.

I filmen figurerar den märkliga Sawyer-familjen som är allt annat än trevlig. Men det finns ju trevligare familjer på film och tv, så därför undrar vi: Vilken film- eller tv-familj skulle du vilja vara med i?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.Tävlingen pågick mellan 2013-06-09 och 2013-06-16 och är nu avslutad.
vinn röjar-ralf på blu-ray!

Nu kommer Disney-succén "Röjar-Ralf", där titelns Ralf ledsnar på att bara vara skurk i ett tv-spel i skuggan av hjälten Fixar-Felix. Vi har fått tre exemplar av Disney och för att vara med och tävla om dem krävs svar på följande, lite knepiga och språkmässigt laddade frågeställning:

Röjar-Ralf och Fixar-Felix är exempel på allitterationer där namnet föregås av ett beskrivningsord med samma inledande bokstav. Baserat på denna figur och ditt eget förnamn vill vi veta vilket ditt skurk- eller hjältenamn blir och vad som är din egenskap. Glöm inte bort att vi vill ha en allitteration och att svaret ska motiveras!

Svara genom att klicka på länken nedan

Tävlingen pågick mellan 2013-06-04 och 2013-06-11 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till scary movie 5!

Sju år har gått sedan sist, men nu går "Scary Movie 5" upp på biograferna. Den här gången spoofar man filmer som "Den onda dockan", "Rec", "Inception", "Black Swan", "Sinister", "Mama", "Evil Dead" och självklart "Paranormal Activity"-filmerna.

Vi har fått tio biobiljetter till filmen av Noble Entertainment som fem vinnare får dela på. För att vara med och tävla om dem krävs svar på frågan här nedan.

Även om titeln är "Scary Movie" så är filmen kanske inte så läskig som man skulle kunna önska, så därför undrar vi Vilken är den läskigaste film du sett?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-05-31 och 2013-06-09 och är nu avslutad.
vinn lincoln på blu-ray!

"Lincoln" är Steven Spielbergs senaste film som regissör med karaktärsskådespelaren Daniel Day-Lewis i rollen som inbördeskrigspresidenten.

Amerikanska presidenter - både verkliga och påhittade - är vanliga i film och på tv, så för att vinna ett av de tre ex av "Lincoln" på blu-ray som vi fått av FOX krävs svar på följande fråga: Vem är den bästa film- eller tv-presidenten och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-05-27 och 2013-06-02 och är nu avslutad.
vinn django unchained på blu-ray!

Med "Django Unchained" ger sig Quentin Tarantino på spagettiwestern i kombination med en kommentar kring den fula fläcken på Amerikas historiekarta: slaveriet. Vi har fått tre exemplar på blu-ray av Sony som nu ligger i vinstpotten.

Tarantino har en talang för att gräva fram skådespelare vars karriärer kanske inte är på topp och ge dem bra roller, som John Travolta, Pam Grier och Don Johnson som gör en minnesvärd roll i denna film.

För att vara med och tävla om filmen kräver vi svar på följande fråga: Vilken skådis ska Tarantino gräva fram härnäst?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2013-05-22 och 2013-05-29 och är nu avslutad.
vinn frankenweenie på blu-ray!

Det tog nästan 30 år för Tim Burton att filma om sin kortfilm "Frankenweenie" som en animerad långfilm, men han gjorde det och nu kan ni tävla om tre exemplar av den rykande färska blu-ray-utgåvan som vi fått av Disney.

Filmen handlar om ett älskat husdjur - hunden Sparky - som bokstavligt talat får nytt liv på grund av sin ägares kärlek. Och hundens namn visar sig vara valt med omsorg.

För att vara med och tävla om filmen krävs svar på följande fråga: Vilket är det bästa husdjursnamnet och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-05-12 och 2013-05-20 och är nu avslutad.
vinn sinister på blu-ray!

"Sinister" är namnet på en ny läskig skräckfilm som vi fått tre exemplar på blu-ray av Scanbox Vision. Ordet i sig betyder bland annat "illavarslande", "ond" och "elak".

För att vara med och tävla om de tre exemplaren krävs svar på följande fråga: Vad är det elakaste du vet?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm för allt i världen inte att motivera ditt svar. Omotiverade svar går bort på en gång!

Tävlingen pågick mellan 2013-04-07 och 2013-04-14 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till the host!

"The Host" baseras på Stephenie Meyers ("Twilight") bästsäljande bok och handlar om en utomjordisk art som invaderar jorden och tar över människornas kroppar. Människorna blir "värdar" till denna art, men det finns en liten motståndsrörelse kvar som kämpar emot.

Vi har fått tio biobiljetter till filmen av Noble Entertainment som fördelas på fem vinnare. För att delta i tävlingen krävs svar på följande fråga: Vilken är din favoritfilm där utomjordingar invaderar jorden?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-03-26 och 2013-04-03 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till du gör mig galen!

Oscarsbelönade "Du gör mig galen!" (Jennifer Lawrence, bästa kvinnliga huvudroll) har legat högst upp på biotoppen i flera veckor nu, och har ni inte haft möjligheten att se den på bio än så har ni det nu när Noble Entertainment donerat tio biljetter öronmärkta för filmen.

Fem vinnare har chansen att bjuda med en kompis på succéfilmen, men för att vinna krävs det svar på följande självklara fråga: Vad gör dig galen?

Klicka på länken nedan för att svara och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2013-03-17 och 2013-03-24 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till johan falk: kodnamn lisa!

Nu går den femtonde filmen om Johan Falk - "Johan Falk: Kodnamn Lisa" - upp på biograferna, och vi har fått tio biobiljetter öronmärkta för filmen av Nordisk Film. Fem vinnare får två biljetter var och kan då se hård svensk polisaction på den vita duken.

För att vara med och tävla om biljetterna krävs svar på följande fråga: Vad skulle ditt kodnamn vara om du var infiltratör?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte bort att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-03-14 och 2013-03-20 och är nu avslutad.
vinn taken 2 på blu-ray!

Liam Neeson är tillbaka som Bryan Mills, den skicklige CIA agenten som dragit sig tillbaka, men som tvingades nyttja sina mycket speciella kunskaper för att rädda sin dotter undan hänsynslösa slavhandlare i Paris.

Bryans förflutna gör sig dock fortfarande påmint och de mord han tvingades begå för att rädda sin dotter måste sonas.


Vi har fått tre exemplar av "Taken 2" på blu-ray av Scanbox och för att vinna någon av dess krävs svar på nedanstående fråga. I och med att Mills "mycket speciella kunskaper" poängteras i synopsistexten undrar vi: Vilka speciella kunskaper skulle du vilja ha?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2013-02-21 och 2013-03-01 och är nu avslutad.
vinn ted på blu-ray!

I "Ted" blir gosedjuret med samma namn plötsligt levande när en liten kille behöver en bästa vän. Vänskapen håller i sig 25 år senare, men då är det inte tal om så mycket gos längre...

Vi har fått tre ex av Universal av "Family Guy"-skaparen Seth MacFarlanes roliga film där han själv gör teddybjörnens röst.

För att vara med och tävla om ett exemplar krävs svar på följande fråga: Vilken är den bästa filmbjörnen och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2013-02-11 och 2013-02-19 och är nu avslutad.
vinn looper på blu-ray!

Looper är en sci fi-thriller som utspelar sig i en framtid där tidsresor blivit vardagsmat och maffian blivit högteknologisk. Joseph Gordon-Levitt spelar yrkesmördaren vars måltavlor befinner sig i andra tidsepoker och vars avrättningar hotar att förändra både nutid och framtid. En dag får han ett uppdrag som vilket annat som helst, men när han identifierar målet inser han att det är sitt framtida jag han måste mörda.

Vi har fem färska exemplar av filmen på blu-ray som väntar på nya ägare, donerade av Noble Entertainment. För att vara med och tävla om ett exemplar krävs svar på följande fråga: Vad skulle du fråga ditt framtida jag om du fick träffa dig själv?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2013-01-28 och 2013-02-03 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till the master

Paul Thomas Andersons återkomst efter de hyllade Magnolia och There Will Be Blood med Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix och Amy Adams i rollerna. Anderson skärskådar relationen mellan en karismatisk intellektuell känd som "The Master", som bygger upp ett allt populärare trossamfund i 1950-talets Amerika, och en ung dagdrivare som blir hans högra hand.

Vi har av Noble Entertainment fått tio biobiljetter öronmärkta för "The Master" (premiär 1 februari) som fem vinnare får dela på. För att vara med och tävla om dessa krävs svar på följande fråga: Vilken manlig eller kvinnlig skådespelare skulle du beskriva som "mästerlig"?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar. Observera att vi inte kan garantera att "The Master" går upp på en biograf nära dig.

Tävlingen pågick mellan 2013-01-15 och 2013-01-22 och är nu avslutad.
vinn hamilton 2 på blu-ray!

I "Hamilton 2 – Men inte om det gäller din dotter" jagar Hamilton över halva världen för att frita sin kidnappade guddotter. Raffel ända in i kaklet.

Vi har av Disney fått tre ex av filmen på blu-ray som nu står på spel. Detta är den andra filmen av tre med Mikael Persbrandt i huvudrollen som Hamilton, och för att vara med och tävla om filmen krävs svar på följande fråga:

Vilken är Mikaels Persbrandts bästa roll genom tiderna?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2013-01-07 och 2013-01-13 och är nu avslutad.
vinn the expendables 2 på blu-ray plus dolph-signerad affisch!

Nu har Sylvester Stallone samlat ihop världens alla actionsskådespelare igen, inklusive svenske Dolph Lundgren, och fått ut "The Expendables 2". Laddat för pang-pang med andra ord.

Noble Entertainment har skänkt oss fem exemplar av filmen på blu-ray OCH en filmaffisch signerad av nämnde Dolph Lundgren! Hårdare än så kan det inte bli!

För att vara med och tävla krävs svar på följande fråga: Vem är tidernas bästa actionskådespelare?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Medan ni väntar på om du vinner eller ej kan ni läsa Liljas intervju med Dolph från i somras på nytt.

Tävlingen pågick mellan 2012-12-12 och 2012-12-19 och är nu avslutad.
vinn modig på blu-ray och som ps3-spel!

Den senaste i raden av Pixar-succéer är "Modig". Vi har av Disney fått tre exemplar av filmen på blu-ray samt ett PS3-spel, perfekt inför julledigheterna.

En vinnare får både film och spel medan två får nöja sig med enbart filmen. För att vara med och tävla om dessa vinster, krävs svar på följande fråga: Vad tycker du är riktigt modigt?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2012-12-07 och 2012-12-14 och är nu avslutad.
vinn the amazing spider-man på blu-ray!

"Spider-man"-franschisen har startat om med Andrew Garfield i huvudrollen som Peter Parker/Spider-man. Sony har skänkt tre exemplar av den nyligen utgivna blu-ray-utgåvan som kommer i en dubbeldisk med massor av extramaterial.

För att vara med och tävla om filmen gäller det att svara på följande fråga: Vilket djur skulle i kombination med en människa (likt just Spider-man) bli den ultimata superhjälten?

Svara genom att klicka på länken och glöm inte att motivera ditt svar (och gärna hitta på en superhjälte som inte finns redan i dag...).

Tävlingen pågick mellan 2012-11-16 och 2012-11-23 och är nu avslutad.
vinn piranha 3dd på blu-ray!

"Double the terror. Double the D’s.
Pirayorna är tillbaka och den här gången är det ännu blodigare, sexigare och roligare när stimmet invaderar en vattenpark fylld av festande ungdomar. En levande buffé som bara väntar på att någon ska sätta tänderna i den."


Noble Entertainment har frikostigt skänkt tre exemplar av "Piranha 3DD" på kombinerad 3D- och 2D-blu-ray. Det vill säga de som har utrustning för 3D-filmer kan se små aggressiva och hungriga fiskar poppa ut ur rutan, medan de som inte har rätt utrustning ändå kan se filmen.

Pirayor, hajar, barracudor - samtliga exempel på fiskar som skrämt skräck på vita duken, men för att ha en chans att vinna denna film krävs ett svar på följande fråga: Vilken fisksort tycker du ska bli nästa skräckfilmsfisk?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2012-10-22 och 2012-10-31 och är nu avslutad.
vinn csi-boxar och -prylar!

Tre nya säsongsboxar av "CSI" har kommit ut på marknaden och vi har fått flera ex av allihop och dessutom roliga "CSI"-prylar. Scanbox har varit generösa med tävlingsmaterial, och därför har vi satt ihop följande paket:

1. Blu-ray-boxarna av "CSI: Las Vegas - säsong 11", "CSI: Miami - säsong 9" och "CSI: New York - säsong 7" samt en regnjacka.

2. Blu-ray-boxarna av "CSI: Las Vegas - säsong 11", "CSI: Miami - säsong 9" och "CSI: New York - säsong 7" samt en handduk.

3. DVD-boxarna av "CSI: Las Vegas - säsong 11", "CSI: Miami - säsong 9" och "CSI: New York - säsong 7" samt en keps.

...och så har vi en keps till som tröstpris. Fyra vinnare - tre paket och en tröstkeps.

För att vara med i tävlingen gäller det att svara på följande fråga: Vilken stad skulle du vilja se som plats för en ny CSI-spinoff?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar. Så här ser prylarna ut förresten:Tävlingen pågick mellan 2012-10-11 och 2012-10-18 och är nu avslutad.
vinn the avengers på blu-ray!

Marvel presenterar Marvels The Avengers, den ultimata superhjältefilmen alla väntat på! Marvels superhjältar Iron Man, Hulk, Thor och Captain America sammankallas för första gången någonsin i detta actionäventyr med bland andra Robert Downey Jr., Scarlett Johansson och Samuel L. Jackson i rollerna.

När en oväntad fiende plötsligt hotar hela jordens säkerhet måste Nick Fury, chefen för den fredsbevarande byrån S.H.I.E.L.D., rekrytera ett team som tillsammans kan rädda jorden från ett katastrofalt öde. Marvels The Avengers är regisserad av Joss Whedon, och bjuder på ett storslaget äventyr med spektakulär action och oförglömliga specialeffekter.


Disney har donerat fyra exemplar av filmen på blu-ray. För att vara med och tävla om dessa krävs svar på följande fråga: Om du hamnade i en knepig sits - vem i The Avengers skulle du be om hjälp och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Köp filmen hos Discshop
Köp filmen hos CDON
Köp filmen hos Ginza

Tävlingen pågick mellan 2012-09-05 och 2012-09-11 och är nu avslutad.
vinn the walking dead - säsong 2 på dvd och/eller reflexband!

Nu släpps den andra säsongen av omåttligt populära "The Walking Dead" för hemmamarknaden och vi har fått två ex som ni kan tävla om. Dessutom har vi fått tio reflexband med den fiffiga texten WARNING ZOMBIE RIDING BIKE. Reflexer är ju bra att ha nu när hösten närmar sig.

Alltså: två personer vinner DVD-box och reflexband och åtta får trösta sig med enbart reflexbandet.

För att tävla gäller det att skydda sig mot zombies: I "The Walking Dead" använder huvudpersonerna allt vad de kan hitta som vapen när de ska ha ihjäl zombies så därför undrar vi: Vilket vapen skulle du vilja ha tillgång till om en zombieepidemi bröt ut?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Lycka till och så här ser reflexbandet ut förresten:Tävlingen pågick mellan 2012-08-29 och 2012-09-04 och är nu avslutad.
vinn iron sky på blu-ray eller dvd!

"1945 flydde nazisterna till månen. 2018 är de tillbaka…"

Nu kommer den delvis fanfinansierade scifi-komedin "Iron Sky" för hemmamarknaden. Vi har fyra exemplar på blu-ray och ett DVD-ex som väntar på nya ägare.

För att ha chansen att vinna filmen krävs svar på följande fråga: Om du skulle fly ut i rymden, var skulle du då gömma dig någonstans? (Verklig plats eller någon från fiktionens värld).

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2012-08-16 och 2012-08-23 och är nu avslutad.
vinn mupparna på blu-ray!

Nu kommer "Mupparna" på DVD och blu-ray och Disney har donerat tre exemplar av den sistnämnda till DVDKritik.se. Om du vill vara en av de som kan njuta av Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Fozzie Bear, Animal, Beeker och alla de andra i HD-kvalitet, krävs ett svar på följande fråga:

Vilken är din favoritmupp och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2012-07-16 och 2012-07-22 och är nu avslutad.
vinn hamilton - i nationens intresse på blu-ray!

När den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton infiltrerar en internationell liga som stulit avancerade svenska raketvapen utsätts de för en dödlig attack av en grupp legosoldater. Hamilton undkommer massakern, men raketerna är försvunna. De stulna vapnen dyker senare upp i samband med ett terroristattentat. Sveriges statsminister engagerar sig i fallet och går med på att anlita ett privat säkerhetsbolag för en fritagning - under förutsättning att en svensk observatör följer med - Carl Hamilton. Detta blir upptakten till ett livsfarligt uppdrag som tar Hamilton från Somalias karga ödemark till Ammans gator och Stockholms skärgård. Han måste göra det som krävs - i nationens intresse.

Nu kommer den nya "Hamilton"-filmen, den första i en planerad trilogi med Mikael Persbrandt i huvudrollen. Vi har av Disney fått tre exemplar på blu-ray som ni kan tävla om.

Hamilton har blivit något av en svensk James Bond och Persbrandt blir den femte skådespelaren att gestalta karaktären efter Stellan Skarsgård, Peter Haber, Stefan Sauk och Peter Stormare. Därför undrar vi: Vilken skådespelare har gjort Hamilton bäst och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Köp filmen hos Discshop (DVD)
Köp filmen hos Discshop (BD)
Köp filmen hos CDON (DVD)
Köp filmen hos CDON (BD)
Köp filmen hos Ginza (DVD)
Köp filmen hos Ginza (BD)

Tävlingen pågick mellan 2012-05-03 och 2012-05-10 och är nu avslutad.
vinn real steel på blu-ray!

"Följ med till en nära framtid där boxning blivit hitech – två och en halv meter långa, 900 kilo tunga stålrobotar har tagit över boxningsringarna. Hugh Jackman gör rollen som Charlie Kenton, en avdankad boxare som numer hankar sig fram som promotor.När Charlie når botten av sin karriär, slår han sig motvilligt ihop med sin son Max (Dakota Goyo), som han inte träffat på länge. De bestämmer sig för att bygga och träna upp en utmanare till mästartiteln i robotboxning. Charlie och Max satsar allt för att mot alla odds ta en sista chans att göra comeback. Med fantastiska visuella effekter och ett starkt bonusmaterial är Real Steel ett pulshöjande, inspirerande äventyr med massor av själ och hjärta."

Vi har fått tre exemplar av "Real Steel" på blu-ray av Disney. För att vinna ett exemplar gäller det att svara på följande fråga: Vilken annan sport skulle bli roligare med robotar i stället för människor?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Köp filmen hos Discshop
Köp filmen hos CDON
Köp filmen hos Ginza

Tävlingen pågick mellan 2012-04-02 och 2012-04-09 och är nu avslutad.
vinn tintins äventyr: enhörningens hemlighet på blu-ray!

"Hergés älskade reporter Tintin och hans trogna hund Milou kommer till liv i världssuccén "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet". När Tintin upptäcker att hans nyinköpta modellskepp bär på en dold hemlighet, blir han och hans vänner indragna i en vild jakt med ett gäng hänsynslösa skurkar i hälarna. Vi bjuds på en storslagen resa för hela familjen som tar oss från de sju haven till den nordafrikanska öknen – och med nya äventyr bakom varje hörn!"

Sony har snällt nog skickat oss tre exemplar av "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet" på blu-ray som ni nu kan tävla om. För att vinna den animerade succéfilmen krävs svar på följande fråga: Vilken är din favoritkaraktär i Tintin och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2012-03-26 och 2012-04-01 och är nu avslutad.
vinn lady & lufsen på blu-ray och dvd!

"Lady och Lufsens romantiska middag på bakgården till Tonys restaurang är filmhistoria. Liksom hela filmen. Lufsen är en hemlös men glad vagabond som är van vid livet på gatan. Lady är en söt liten bortskämd cockerspaniel av klass. Trots deras olika ursprung uppstår en osannolik romans då de två plötsligt möts långt utanför Ladys ombonade villavärld. Men vägen till deras eviga lycka är lång. Den kantas av misstänksamma grannhundar, hundfångare och av två skenheliga siameskatter."

Nu kommer Disneyklassikern "Lady & Lufsen" i fin combopackutgåva med både blu-ray och DVD i samma förpackning. Vi har tre ex som väntar på nya ägare, och för att ha chans att vinna filmen krävs svar på följande matrelaterade fråga: Vilken är din bästa pastarätt och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

• Köp filmen hos Discshop: (blu-ray-combo)
• Köp filmen hos CDON: (blu-ray-combo)

Tävlingen pågick mellan 2012-03-20 och 2012-03-25 och är nu avslutad.
vinn niceville på blu-ray!

"Kathryn Stocketts succéroman Niceville har blivit en fantastisk film med imponerande skådespelarprestationer. Niceville utspelar sig i 60-talets Mississippi och är en inspirerande berättelse om mod och vänskapen mellan tre starka kvinnor, som förenas i ett hemligt bokprojekt. Men projektet bryter mot samhällets oskrivna lagar och gör att kvinnorna lever farligt. Niceville är en tidlös och övertygande berättelse om vänskap över gränser och förmågan att skapa förändring."

Disney har givit oss tre exemplar av filmen på blu-ray som nu står på spel. För att vinna en av dessa krävs svar på följande fråga: Vilken stad eller plats tycker du är riktigt "nice"?.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Köp filmen hos Discshop
Köp filmen hos CDON
Köp filmen hos Ginza

Tävlingen pågick mellan 2012-03-14 och 2012-03-19 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till this must be the place!

"Cheyenne är en pensionerad rockstjärna som, efter att strålkastarljuset slocknat och sminket torkat in, lever på royalties i Dublin. Hans pappa som han inte pratat med på flera år ligger på sin dödsbädd. Det får honom att ta båten till New York där han upptäcker att fadern hade en besatthet: att ta hämnd för den förnedring han tvingades utstå som ung i Auschwitz. Cheyenne bestämmer sig för att fortsätta faderns mission och startar en resa - i sin egen takt - genom USA."

Noble har donerat biobiljetter så att fem personer kan ta med sig en kompis på bio och se Sean Penn i "This Must Be The Place".

För att chans att vinna biljetterna krävs svar på följande fråga: Vilken rockstjärna borde pensioneras?

Svara genom att klicka på länken nedan och glömt inte att motivera ditt svar!

OBS! Vi kan inte garantera att filmen kommer att visas på en biograf nära dig!

Tävlingen pågick mellan 2012-03-08 och 2012-03-13 och är nu avslutad.
vinn nalle puhs film: nya äventyr i sjumilaskogen på blu-ray och dvd!

”Jag är en björn med liten hjärna och långa ord besvärar mig.”
Ja, det är inte alltid så lätt att vara Nalle Puh. Inte bara det här med långa och krångliga ord, lägg även till att all håning är slut, att Iors svans har försvunnit och att Sjumilaskogen fått ovälkommet besök av den hemska ”Baxen” som sprider oro bland alla. Speciellt Nasse, som ju av naturen är rädd för det mesta. Men är man vänner så är man där för att hjälpa varandra, och tillsammans är de nu redo att övervinna alla hinder, stora som små, i Nalle Puhs Film: Nya äventyr i Sjumilaskogen.

Nalle Puh utsågs 1998 till FN:s vänskapsambassdör av Nane Annan, dåvarande FN-sekreteraren Kofi Annans hustru. Internationella vänskapsdagen infaller den 30 juli, ett datum som fastslogs av FN:s generalförsamling förra året.


Vi har fått tre exemplar av "Nalle Puhs Film: Nya äventyr i Sjumilaskogen" på kombinerad blu-ray/DVD-utgåva. Om du vill vinna filmen gäller det att besvara följande fråga: Vilken är din favoritkaraktär i Nalle Puh-världen?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

• Köp filmen hos Discshop: (blu-ray-combo)
• Köp filmen hos CDON: (blu-ray-combo)

Tävlingen pågick mellan 2012-02-29 och 2012-03-07 och är nu avslutad.
vinn försvunnen på dvd!

Under 2011:s sista skälvande dagar släpps "Försvunnen" på DVD. Distributören Disney har skänkt tre exemplar till DVDKritik.se som nu står på spel.

Filmen är en kritikerhyllad svensk thriller med Sofia Ledarp, Kjell Bergqvist och Björn Kjellman i huvudrollerna, och för att vinna filmen krävs svar på följande fråga: Vad ska en riktigt bra thriller innehålla?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Lycka till!


Tävlingen pågick mellan 2011-12-27 och 2012-01-03 och är nu avslutad.
vinn smurfarna på dvd och blu-ray!

När den onde trollkarlen Gargamel jagar Smurfarna från deras by, hamnar de som genom ett mirakel i vår värld … mitt på Manhattan! Nu måste våra blå små vänner hitta ett sätt att ta sig hem från New York innan Gargamel hittar dem.

Nu släpps årets smurfigaste film, och Sony har givit oss fem exemplar av filmen i en kombinerad blu-ray och DVD-utgåva. För att ha chansen att vinna ett av dessa exemplar gäller det att svara på följande fråga: Om du fick hitta på en egen smurf, vad skulle den då heta och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan, och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2011-12-12 och 2011-12-18 och är nu avslutad.
vinn bilar 2 combo-pack och spel!

Nu kommer årets Pixar-film för hemmabruk - "Bilar 2". Vi har fått tre exemplar av combo-packet (med både DVD och blu-ray) av Disney som också varit snälla nog att slänga med ett PS3-spel till en lycklig vinnare.

Pixars grej har ju varit att ge mänskliga egenskaper till djur och objekt, som i detta fall bilar, så för att vara med och tävla om "Bilar 2" krävs ett svar på följande fråga: Vad för slags varelse eller objekt skulle du vilja att Pixar gav mänskligt liv åt härnäst?

Klicka på länken nedan för att svara och glöm inte att motivera ditt svar!

• Köp filmen hos Discshop:
(blu-ray-combo)

• Köp filmen hos CDON:
(blu-ray-combo)

Tävlingen pågick mellan 2011-11-21 och 2011-11-27 och är nu avslutad.
vinn mia skäringers succéshow på dvd!

Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" turnerade runt i Sverige och hyllades av både publik och press. En riktig succéshow som nu släpps på DVD.

Vi har av Spiderbox Entertainment fått fem exemplar av denna godbit som nu ligger i prispotten.

För att vara med och tävla om ett exemplar gäller det att svara på följande fråga: Vilken är Mia Skäringers bästa karaktär och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2011-10-19 och 2011-10-25 och är nu avslutad.
vinn pirates of the caribbean - i främmande farvatten på dvd eller blu-ray!

Nu kommer den fjärde filmen i den populära "Pirates of the Caribbean"-serien. Vi har fått sex exemplar av "I främmande farvatten", tre på DVD och tre på blu-ray, av Disney som ni nu kan tävla om.

En av de stora behållningarna med filmserien är Johnny Depps magiska gestaltning av Kapten Jack Sparrow, som många anser är en av hans bästa. Men vad tycker du? För att vara med och tävla om filmen krävs ett svar på följande fråga: Vilken är Johnny Depps bästa roll?.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

• Köp filmen hos Discshop: (BD) (DVD)
• Köp filmen hos CDON: (BD) (DVD)

Tävlingen pågick mellan 2011-09-26 och 2011-10-02 och är nu avslutad.
vinn lejonkungen på blu-ray-combo!

Nu kommer Disneyklassiker nr 32, Lejonkungen, i en extramaterialsspäckad Diamond edition. Vi har fått tre exemplar av blu-ray-combon som alltså innehåller filmen på både blu-ray och DVD, och för att vinna den gäller det att svara på tävlingsfrågan.

I Sverige pratar vi om älgen som "skogens konung", men här är det uppenbarligen lejonet som är kungen, så därför undrar vi: Vem är egentligen kungen eller drottningen inom djurriket?

Svara genom att klicka på länken nedan för att svara och glöm inte att motivera ditt svar.

• Köp filmen hos Discshop: (blu-ray-combo)
• Köp filmen hos CDON: (blu-ray-combo)

Tävlingen pågick mellan 2011-09-19 och 2011-09-25 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter och t-shirt till conan the barbarian!

Efter att hans far mördats och hans hemby utplånats ger sig Conan ut på en blodig jakt på hämnd. Men vad som börjar som en personlig vendetta utvecklar sig snart till en episk kamp mot enorma motståndare, skrämmande monster och omöjliga odds när Conan inser att han är det enda som står mellan de Hyboriska nationerna och en inkräktande övernaturlig ondska som hotar att sluka världen.

Biopremiär 19 augusti - se trailer

Noble Entertainment har donerat fem paket med två biobiljetter och en t-shirt till Conan The Barbarian 3D. De som vill ha chansen att se svärdsvingaren i en episk kamp i 3D måste svara på denna fråga: Vilken är den mest episka film du sett?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2011-08-15 och 2011-08-21 och är nu avslutad.
vinn i am number four på dvd eller blu-ray!

Disney har donerat fyra exemplar av sci-fi-thrillern "I Am Number Four" på både DVD och blu-ray som står på spel.

Talet "fyra" figurerar lite här och där i livet - fyra årstider, fyra element, fyra väderstreck, fyra färger i kortleken och så vidare, och om ni vill vinna "I am Number Four" gäller det att svara på följande, lite mer personliga fråga:

Vad tänker du på när du ser/hör talet fyra?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

• Köp filmen hos Discshop: (BD) (DVD)
• Köp filmen hos CDON: (BD) (DVD)

Tävlingen pågick mellan 2011-07-25 och 2011-07-31 och är nu avslutad.
vinn trassel i combo-pack och en stekpanna eller nintendo ds-spel!

Nu har Disneys 50:e klassiker "Trassel" kommit och vi har fått tre exemplar av combo-packet (med både DVD och blu-ray) från Disney, och eftersom prinsen svingar en stekpanna på omslaget så kommer en lycklig vinnare att få en tjusig limegrön stekpanna från OBH Nordica som bonus! En annan lycklig vinnare får ett "Trassel"-spel till Nintendo DS i stället!

I och med att detta är Disneys 50:e klassiker så undrar vi Vad tänker du på när du ser/hör talet 50, och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Köp filmen hos Discshop
Köp filmen hos CDON

Stekpannan:Nintendo DS-spelet:Tävlingen pågick mellan 2011-06-09 och 2011-06-16 och är nu avslutad.
vinn the walking dead på blu-ray!

Tv-serien "The Walking Dead" slog ned som en bomb förra året - det gick att göra en tv-serie om zombies utan att snåla på effekterna. Nu släpps den första säsongens sju avsnitt i boxformat, och vi har av SF fått fem stycken blu-ray-boxar som väntar på nya ägare.

För att vinna ett ex krävs svar på följande fråga: Hur skulle du reagera vid ett zombieutbrott och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2011-05-13 och 2011-05-20 och är nu avslutad.
vinn megamind på dvd!

Två exemplar av DreamWorks nya animerade succé "Megamind" ligger i vinstpotten och väntar på nya ägare.

I filmen skapar superskurken Megamind en egen superhjälte för att ha någon att slåss mot. För att vinna filmen krävs ett svar på följande fråga: Om du skulle skapa en superhjälte, vilken kraft skulle du ge den och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2011-05-02 och 2011-05-09 och är nu avslutad.
vinn reykjavik whale watching massacre på blu-ray!

Nu har den isländska slasherfilmen "Reykjavik Whale Watching Massacre" äntligen kommit i en svensk utgåva! Njutafilms har donerat tre ex av filmen på blu-ray till DVDKritik.se.

I och med att filmen är från Island blir det ett nordiskt tema på frågan: Vilken är den bästa nordiska skräckfilm du sett och varför?

I Norden ingår Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Åland och Grönland.

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Observera att det är blu-ray-skivor som ligger i vinstpotten som alltså inte går att spela i vanliga DVD-spelare!

Tävlingen pågick mellan 2011-04-18 och 2011-04-25 och är nu avslutad.
vinn tron: legacy superset och exklusiv mus/musmatta!

Disney har skänt oss tre superset av "Tron: Legacy" med blu-ray, DVD och e-copy i samma paket. Dessutom kommer en vinnare kamma hem en exklusiv "Tron: Legacy"-mus med tillhörande musmatta (värde ca 1000 kr). Inte illa!

För att vara med i tävlingen gäller det att svara på en fråga. "Tron"-filmerna är som att kliva in i ett tv-/dataspel så frågan blir följaktligen: Vilket spel skulle du vilja kliva in i och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm in att motivera ditt svar!

Den exklusiva musen och musmattan - klicka på bilden för en större version.Köp filmen hos Discshop
Köp filmen hos CDON

Tävlingen pågick mellan 2011-04-11 och 2011-04-17 och är nu avslutad.
vinn machete på blu-ray och som actionfigur!

"Machete" är en stjärnspäckad actionthriller av Robert Rodriguez och samtidigt en ohämmad hyllning till 1970-talets exploitationsfilmer. I huvudrollen ser vi Danny Trejo som före detta mexikansk federal polis – fast besluten att hämnas på en brutal knarkkung, en hänsynslös medlem av ett medborgargarde och en maktgalen senator. Han får hjälp av en skärpt immigrationsagent, revolutionära She samt sin bror som är präst och finner även tröst hos en drogmissbrukare på vägen. Viva Machete!

Sony Pictures Home Entertainment har donerat fem exemplar av filmen på blu-ray som nu står på spel. En vinnare får även en Machete-actionfigur som bonus. För att vara med och tävla om filmen gäller det att svara på följande fråga: Vem är den hårdaste actionhjälten och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2011-03-30 och 2011-04-05 och är nu avslutad.
vinn livets ord med magnus betnér på dvd!

Nu kommer Magnus Betnérs rekordföreställning "Livets ord" på DVD. Med 99 föreställningar under ett år är det den största standupturnén i Sverige genom tiderna.

Vi har fått tre exemplar av DVD:n som ni kan tävla om, om ni svarar på följande fråga: Vilket ord sammanfattar ditt liv och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2011-03-21 och 2011-03-27 och är nu avslutad.
vinn bambi på blu-ray-combo!

Nu kommer den rara Disney-klassikern "Bambi" i ny utgåva på både DVD och blu-ray. Disney har donerat tre exemplar av combopacket med DVD:n och blu-ray:en i samma förpackning.

"Bambi" var Walt Disneys egen favorit av sina filmer, så för att vinna krävs det svar på följande fråga: Vilken är din Disney-favorit, och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Köp "Bambi – combo pack" hos Discshop
Köp "Bambi – combo pack" hos CDON

Tävlingen pågick mellan 2011-03-11 och 2011-03-18 och är nu avslutad.
vinn dumma mej på dvd eller blu-ray!

Nu kommer den härliga animerade filmen "Dumma mej" på DVD och blu-ray och vi har tävlingsex av båda i potten. Universal har givit oss tre blu-ray och två DVD som ni nu kan tävla om.

I filmen gör Steve Carell rösten till superskurken Gru som helt plötsligt finner sig omsprungen av en yngre kollega och är helt enkelt inte elakast i världen längre. Med hjälp av tre kakförsäljande småflickor ska han försöka ändra på det, men det går inte riktigt som han tänkt sig...

För att vinna ett ex av filmen undrar vi: Vilken är den elakaste karaktär du sett på film? Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2011-02-21 och 2011-02-28 och är nu avslutad.
vinn inception-superpaket!

I årets sista tävling på DVDKritik.se kan ni tävla om en av årets bästa filmer i ett riktigt superpaket. Vi har två superpaket med "Inception" på blu-ray/dvd-combo som kommer tillsammans med en väska, en t-shirt och en musmatta! Vi har även ett tröstpris med enbart filmen på blu-ray/dvd-combo.

För att vara med och tävla gäller det att svara på en enkel fråga: Vad har varit årets största filmupplevelse för dig och varför?.

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Lite mer om priserna: Väskan är en rymlig, tubformad tygväska med labyrintmönster på sidorna och "Inception"-loggan tryckt i svart på sidorna. T-shirten är ljust grå med stort tryck och v-skuren hals. Tröjan finns dessvärre enbart i small, men den är ganska stor i storleken.

Klicka på bilden för en större version.Tävlingen pågick mellan 2010-12-18 och 2010-12-28 och är nu avslutad.
vinn tillbaka till framtiden-trilogin!

Det är 25-årsjubileum för den första "Tillbaka till framtiden"-filmen och hela trilogin har släppts på blu-ray. Vi har av Universal fått tre exemplar av boxen samt tre ex av ett tidigare DVD-släpp av trilogin.

Filmerna handlar om tidsresor så därför blir tävlingsfrågan Vilken tid eller händelse skulle du vilja resa till, och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-12-10 och 2010-12-17 och är nu avslutad.
vinn draktränaren på dvd!

Paramount/DreamWorks har donerat tre ex av "Draktränaren" på DVD. För att vinna ett ex av denna animerade familjefilm krävs svar på en enkel frågar: Hur skulle du bära dig åt för att träna en drake?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2010-12-02 och 2010-12-08 och är nu avslutad.
vinn iron man 2 på dvd!

Vi har fått tre ex av den andra "Iron Man"-filmen på DVD av Paramount som ni nu kan vara med och tävla om.

Iron Man/Tony Stark har blivit rena paradrollen för Robert Downey Jr nu och det lär inte vara den sista gången han räddar världen på film i röd- och guldblänkande järndräkt.

Downey Jr har gjort mycket bra så för att ha chansen att vinna ett ex av filmen behöver ni svara på följande fråga: Vilken är Robert Downey Jr:s bästa roll hittills och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera svaret!

Tävlingen pågick mellan 2010-11-25 och 2010-12-01 och är nu avslutad.
vinn undertaker-boxen!

TMC har donerat två ex av den maffiga "The Undertaker's Deadliest Matches"-boxen där den kusliga wrestlaren går loss på allt och alla.

"Undertaker" betyder ju "begravningsentreprenör" och därför blir tävlingsfrågan följande: Vilket yrke skulle du basera en wrestlingkaraktär på och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan.

Tävlingen pågick mellan 2010-11-25 och 2010-12-01 och är nu avslutad.
vinn toy story 3 i ett superset!

Nu kommer den tredje delen i Disney/Pixars omåttligt populära "Toy Story"-serie och vi har fem exemplar av i ett superset med blu-ray, dvd och digital kopia som väntar på nya ägare.

För att vara och tävla om filmen gäller det att svara på en enkel fråga: Vilken är eller var din favoritleksak och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-11-17 och 2010-11-24 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till psalm 21!

"Psalm 21" handlar om prästsonen Henrik som följt i sin fars fotspår, men lämnat Norrland för Stockholm. När fadern dör under mystiska omständigheter återvänder han hem och möter en sektlik församling med många hemligheter...

Vi har ett antal biobiljetter till denna nya svenska rysare. För att vinna två av dessa biljetter gäller det att svara på följande fråga: Vilken är den kusligaste rysare du sett och varför?

Svara genom att klicka på länken och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2010-10-27 och 2010-11-01 och är nu avslutad.
vinn skönheten och odjuret - diamond edition!

Disney har donerat fem exemplar av den nya Diamond Edition-utgåvan av "Skönheten och odjuret" i en maffig blu-ray/DVD-combo. Filmen finns alltså med både på blu-ray och DVD i paketet.

För att vara en av de fem som kan njuta av denna ädelsten till utgåva gäller det att svara på en enkel fråga, nämligen: Vilken skönhet, eller vilket odjur, vill du ge en diamant och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan, men glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-10-19 och 2010-10-24 och är nu avslutad.
vinn lost - säsong 6 på dvd!

Nu kommer äntligen den sista säsongen av "Lost" på DVD och blu-ray och Disney har varit snälla nog och donerat tre exemplar av DVD-boxen till DVDKritik.se.

För att njuta av denna svarta låda gäller det att svara på en enkel fråga, nämligen Nu när Lost är över, vilken annan tv-serie bjuder på mest mystik och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-10-04 och 2010-10-10 och är nu avslutad.
vinn familjen jones på dvd!

Från SF har vi fått tre exemplar av "Familjen Jones" på DVD som ni nu kan tävla om. Detta är en film om en konstruerad familj som flyttar in i ett villaområde enbart för att påverka grannarna att köpa nya kläder och produkter.

Därför blir tävlingsfrågan enkel: Vad skulle du helst vilja äga och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-09-23 och 2010-09-30 och är nu avslutad.
vinn prince of persia: the sands of time på blu-ray!

Disney har donerat tre rykande färska blu-ray-exemplar av "Prince of Persia: The Sands of Time" med Jake Gyllenhaal i huvudrollen som prinsen som skyddar en magisk dolk.

Du kan bli ägare av detta Jerry Bruckheimer-producerade äventyr om du motiverar ett svar på följande fråga: Vilket magiskt föremål skulle du vilja råda över och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan. Observera att tävlingen endast gäller blu-ray-exemplar av filmen som alltså inte går att spela i en vanlig DVD-spelare.

Tävlingen pågick mellan 2010-09-16 och 2010-09-21 och är nu avslutad.
vinn the good, the bad, the weird på dvd!

"The Good, The Bad, The Weird" är en koreansk äventyrsactionkomedi i westernmiljö. Nu har ni chansen att tävla om fem ex av filmen på DVD, skänkta av Njutafilms.

Titeln "The Good, The Bad, The Weird" är ju en variant av "The Good, The Bad and The Ugly" - eller "Den gode, den onde och den fule" på svenska, och öppnar ju för roliga förslag. Så tävlingsfrågan blir alltså Vad skulle du ha som tredje alternativ i titeln The Good, The Bad, The ??? och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-09-01 och 2010-09-08 och är nu avslutad.
vinn solsidan på dvd!

"Solsidan" blev en riktig succé för TV4 och nu har den första säsongen släpps på DVD av Noble Entertainment. Vi har fått ett (1) ex till en tävling och det är det som står på spel nu.

I och med att det är sommar känns tävlingsfrågan ganska given: Vad gör du helst när solen ligger på?.

Klicka på länken nedan för att svara och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-07-19 och 2010-07-25 och är nu avslutad.
vinn alice i underlandet på dvd eller blu-ray!

”19-åriga Alice återvänder till den magiska värld där hon upplevde sin barndoms äventyr. Där återförenas hon med sina gamla vänner, och med deras hjälp inser hon sin livsuppgift. Att störta Hjärter Dams terrorstyre i Underlandet.”

Release: 2010-06-30
Köp filmen

Disney har skänkt tre DVD och tre blu-ray av "Alice i Underlandet" som ni nu kan tävla om. I filmen spelar Johnny Depp den galna hattmakaren, varför tävlingsfrågan blir självklar: Om du fick designa en hatt, hur skulle den se ut?

Svara genom att klicka på länken och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-06-28 och 2010-07-04 och är nu avslutad.
vinn shutter island på dvd eller blu-ray!

Paramount har givit oss tre DVD:s och två blu-rays av "Shutter Island", Martin Scorseses filmatisering av Dennis Lehanes roman "Patient 67" med Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Dessa kan ni nu tävla om, och eftersom filmen heter "Shutter Island" blir tävlingsfrågan ganska given: Om du ägde en ö, vad skulle den då heta och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-06-18 och 2010-06-25 och är nu avslutad.
vinn prinsessan och grodan på blu-ray-combo!

"Prinsessan och grodan" är Disneys senaste klassisker som berättar vad som verkligen hände när prinsessan kysste grodan i sagan.

Vi har fem exemplar av blu-ray-combon, vilket betyder att även ni som inte har en blu-ray-spelare kan vara med och tävla eftersom en DVD-kopia ingår i förpackningen.

Det här är en film som för tillbaka Disney till sina klassiska filmer med både sagor och 2D-animationer, så därför blir frågan: Vilken är din favorit bland Disneys filmer, och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-06-02 och 2010-06-09 och är nu avslutad.
vinn old dogs på blu-ray eller dvd!

Vi har av Disney fått filmen "Old Dogs" på både DVD och blu-ray, tre ex av varje, och nu har ni chans att vinna dessa.

Trots att titeln innehåller "dogs" så handlar den här familjekomedin inte om hundar, utan om "gamlingarna" Robin Williams och John Travolta som får en liten överraskning när Williams visar sig vara far till ett par sjuåriga tvillingar.

Men för att vinna tävlingen gäller det att svara på en hundfråga, vi undrar helt enkelt Vilket är det bästa hundnamnet och varför?. Glöm inte att motivera ditt svar när du klickar på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2010-05-24 och 2010-05-30 och är nu avslutad.
vinn i sell the dead på dvd!

Njutafilms har skänkt tre ex av "I Sell the Dead" som ni nu kan tävla om. Filmen jämförs med bland annat "Shaun of the Dead" och är alltså är en skräckkomedi, vilket i sig är en crossovergenre.

Alltså blir frågan ganska given: Vilken crossovergenre är din favorit och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte bort att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-05-17 och 2010-05-23 och är nu avslutad.
vinn biljetter till terror på elm street

Freddy Krueger är tillbaka i ”Terror på Elm Street”, en modern version av skräckfilmsklassikern.

Ett gäng tonåringar i förorten har en sak gemensamt: de jagas alla av Freddy Krueger, en förfärligt vanskapt mördare som jagar dem i deras drömmar. Så länge de håller sig vakna, så kan de skydda varandra… men när de sover finns det ingenstans att fly.

Biopremiär: 7 maj
Hemsida: www.terrorpaelmstreet.se

Sandrew Metronome har givit oss 10 biobiljetter som fem vinnare får dela på. Freddy Krueger attackerar sin offer i deras drömmar, vilket måste ses som värsta mardrömmen. Alltså blir tävlingsfrågan självklar: Vilken är din värsta mardröm?. Klicka på länken här nedan och lämna ditt svar, men glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2010-04-29 och 2010-05-04 och är nu avslutad.
vinn upp på blu-ray eller dvd!

Nu har ni chansen att vinna den nya Disney Pixar-filmen "Upp" på DVD eller blu-ray. Vi har tre ex av båda formaten som letar efter nya ägare/ägarinnor.

I filmen kan man säga att huvudpersonen Carl genomför en drömresa, om än på ett annorlunda sätt.

För att vara med i tävlingen gäller det att svara på följande fråga: Vilken är din drömresa och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan, och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2010-02-12 och 2010-02-19 och är nu avslutad.
vinn district 9 på blu-ray eller dvd!

Nu har ni chansen att vinna en av 2009 års bästa filmer, den coola Peter Jackson-producerade "District 9" av stjärnskottet Neill Blomkamp.

I filmen skildras hur Johannesburg får handskas med 1 miljon flyktingar från en annan planet...

Utomjordingar på film är alltid underhållande, så frågan ni behöver svara på för att chans att vinna filmen är given: Vilken är den bästa filmen med utomjordingar och varför?

Vi har fått två ex på blu-ray och ett på DVD av SF som ni tävlar om genom att motivera ert svar på frågan genom att klicka på länken nedan.

Observera att ni måste fylla i en ruta om ni vill vinna DVD-exet.

Tävlingen pågick mellan 2010-01-22 och 2010-01-29 och är nu avslutad.
vinn allied powers: the world´s greatest tag teams!

Vi har två exemplar av den mastiga "Allied Powers: The world’s greatest tag teams"-boxen där mängder av brottare från historien parat ihop sig för att ge varandra däng.

Vill du vara med och tävla om boxen så gäller det att motivera ett svar på en fråga, och frågan känns ganska given:

Vilka två personer - välkända brottare eller helt andra människor - skulle du vilja se bilda ett tag team och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2010-01-11 och 2010-01-15 och är nu avslutad.
vinn inglourious basterds på blu-ray!

Tillsammans med Universal kan vi presentera en riktig julklapp - nämligen fem exemplar av Quentin Tarantinos "Inglourious Basterds" på blu-ray!

Detta är helt klart en av 2009:s bästa filmer och kanske även Tarantinos bästa film.

För att vara med och tävla om filmen gäller det att svara på följande fråga: Vilken är Quentin Tarantinos bästa film, och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera svaret.

Observera att det endast är blu-ray-utgåvor som vinster!

Tävlingen pågick mellan 2009-12-16 och 2009-12-23 och är nu avslutad.
vinn wrestlinggalan summerslam 2009 på dvd!

I det myller av wrestlinggalor som finns kan ni nu ta del av "SummerSlam 2009", i alla fall på DVD. Vi har tre ex som väntar på nya ägare.

För att delta i tävlingen gäller det att svara på följande fråga:

Vad skulle din wrestlinggala heta och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2009-11-17 och 2009-11-22 och är nu avslutad.
vinn drag me to hell på dvd!

Paramount har skänkt oss fem exemplar av "Drag Me To Hell" på DVD som ni nu kan tävla om.

Om ni vill ha chans att vinna Sam Raimi-skräckisen så gäller det att svara på följande fråga:

Vem skulle du vilja dra med ned till helvetet och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2009-11-10 och 2009-11-16 och är nu avslutad.
vinn the proposal på dvd eller blu-ray

Nu kan ni tävla om den romantiska komedin "The Proposal" med Sandra Bullock och Ryan Reynolds. Disney har givit oss 3 ex på DVD och 2 blu-rays som står på spel.

"The Proposal" är perfekt att sitta och mysa till i höst-/vintermörkret, men vilka alternativ kan ni erbjuda?

Tävlingsfrågan är därför: Vilken är den bästa romantiska komedin och varför?

Svara genom att klicka på länken nedan och glöm inte att motivera svaret.

Tävlingen pågick mellan 2009-11-04 och 2009-11-09 och är nu avslutad.
vinn lost - säsong 5 i dvd-box!

Nu kommer den femte - och kanske bästa - säsongen av "Lost" på DVD och vi har från Disney fått fem exemplar som väntar på nya ägare.

Vill du tävla om ett ex gäller det att svara på nedanstående fråga samt motivera ditt svar:

Vem är din favoritkaraktär i Lost och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2009-10-28 och 2009-11-01 och är nu avslutad.
vinn wrestlingfilmen extreme rules 2009 på dvd!

Dags att tävla om den nya wrestlingfilmen "Extreme Rules 2009". Vi har fyra ex som ligger och väntar på nya ägare.

I wrestling handlar det om att komma på en bra karaktär och ge den en annorlunda egenskap, därför är tävlingsfrågan ganska självskriven:

Vad skulle din wrestlingkaraktär heta och hur skulle den vara?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2009-10-19 och 2009-10-24 och är nu avslutad.
vinn t-shirt + biobiljetter till gamer

Sugen på att se filmen "Gamer" med Gerard Butler på bio? Noble Entertainment bjuder på två biobiljetter och en t-shirt till fem vinnare.

Som vanligt gäller det att svara på en fråga och motivera svaret. Den här gången är frågan följande: Vilket är ditt favoritspel och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2009-08-17 och 2009-08-23 och är nu avslutad.
vinn watchmen på dvd eller blu-ray!

Nu släpps en av årets mest omtalade filmer - "Watchmen", baserad på en "ofilmbar" grafisk roman av Alan Moore och Dave Gibbons.

Det där med "ofilmbar" har diskuterats vilt kring filmen, och sanningen är att numera kan man filma vad som helst (vilket inte behöver betyda att resultatet alltid blir så bra...).

För att vara med att tävla om "Watchmen" - vi har fått tre ex på DVD och ett ex på blu-ray av Paramount - så gäller det att motivera svar på följande fråga: Vilken seriefigur vill du se filmad härnäst?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera svaret!

Tävlingen pågick mellan 2009-07-31 och 2009-08-07 och är nu avslutad.
vinn bolt på dvd!

I samarbete med Disney presenterar vi en tävling där tre exemplar av "Bolt" på DVD står på spel.

I den här filmen ger sig tv-stjärnehunden Bolt ut i ett osannolikt äventyr tillsammans med en katt och ett marsvin.

För att tävla gäller det att svara på följande enkla fråga och motivera svaret:

Vilket djur vill du vara kompis med och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2009-06-01 och 2009-06-07 och är nu avslutad.
vinn tvivel på dvd!

Disney har donerat tre exemplar av den Oscarsnominerade filmen "Tvivel" på DVD. Filmen innehåller Meryl Streep och Philip Seymour Hoffman i de bärande rollerna.

För att vara med och tävla om exemplaren krävs svar och motivering på följande fråga:

Vad tvivlar du på och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte bort att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2009-05-13 och 2009-05-20 och är nu avslutad.
vinn yes man på dvd + en spåboll!

Warner har donerat fem exemplar av Jim Carrey-filmen "Yes Man" där hans liv drastiskt förändras bara genom att han slutar vara negativ och istället säga "ja" till allting.

Till filmen följer en spåboll som man kan använda för vägledning i ja/nej-frågor.

För att vinna ett av dessa paket krävs svar och motivering på följande fråga: Vad skulle du definitivt säga "ja" till och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2009-04-22 och 2009-04-28 och är nu avslutad.
vinn biobiljetter till the haunting in connecticut

Noble har donerat ett lass biobiljetter till "the number one horror film in the US" - "The Haunting in Connecticut" som har svensk premiär 24/4.

Ni finner filmens läskiga trailer på den officiella hemsidan.

För att vinna två av dessa biobiljetter krävs svar och motivering på följande fråga: Vem vill du inte bli hemsökt av och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2009-04-06 och 2009-04-12 och är nu avslutad.
vinn madagaskar 2 på 2xdvd!

Nu kommer den andra filmen om zoo-djuren från New York som hamnade på Madagaskar. Den här gången ska de tillbaka till New York men hamnar i Afrika och får söka upp sina rötter.

Vi har fått tre tävlings-ex av dubbel-DVD:n av Paramount som ni nu har chans att vinna. Allt som krävs är att svara på en enkel fråga: Var vill du helst hamna - i New York, Afrika eller på Madagaskar?.

Glöm inte att motivera ditt svar. Lycka till!

Tävlingen pågick mellan 2009-03-30 och 2009-04-05 och är nu avslutad.
vinn orgazmo på dvd!

Studio S släpper nu en riktig kultfilm i svensk utgåva - Trey Parker och Matt Stones "Orgazmo" om en mycket speciell superhjälte...

För att vinna ett av tre tävlingsexemplar av filmen så krävs svar med tillhörande motivering på följande fråga:

Vad är kult för dig?

Svara genom att klicka på länken här nedan och du har stor chans att få hem "Orgazmo" i brevlådan.

Tävlingen pågick mellan 2009-02-16 och 2009-02-22 och är nu avslutad.
vinn eagle eye på dvd!

Nu kan ni tävla om tre ex av Steven Spielberg-producerade "Eagle Eye" som Paramount har skänkt oss. Filmen är en fartfylld thriller som ska få adrenalinet att pumpa hårt i blodet.

I och med det blir frågan som ni ska svara på ganska så självklart: Vad får adrenalinet att öka i din kropp?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte bort att motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2009-02-02 och 2009-02-08 och är nu avslutad.
vinn tropic thunder på 2xdvd!

I samarbete med Paramount kan ni nu tävla om tre ex av director's cut-versionen av "Tropic Thunder", den nya roliga Ben Stiller-filmen.

För att vara med gäller det att svara på en fråga och motivera svaret, och frågan är tämligen given: Vilken är Ben Stillers roligaste film och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan. Glöm inte att motivera svaret. Lycka till!

Tävlingen pågick mellan 2009-01-27 och 2009-02-01 och är nu avslutad.
vinn wall-e på 2xdvd!

I årets sista tävling möter vi årets gulligaste robot i årets bästa animerade film: Wall-E, roboten som blivit kvar på jorden när alla andra försvunnit och duktigt går och städar upp allt skräp som blivit kvar.

Disney har donerat tre ex som ni nu har chansen att vinna. Som vanligt gäller det att svara på en fråga och motivera svaret, och frågan är (apropå att Wall-E är en städrobot) Vad skulle du använda en robot till?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-12-11 och 2008-12-17 och är nu avslutad.
vinn the dark knight på 2xdvd!

Warner har skänkt oss fem exemplar av vad som kanske är årets film, nämligen den senaste Batman-filmen "The Dark Knight". I denna film möter Batman ärkerivalen Jokern vilket leder fram till den fråga som bör besvaras för att man ska ha chans att vinna DVD:n.

Jokern har ju spelats av lite olika personer under åren: Cesar Romero i 60-tals serien, Jack Nicholson i 80-talsfilmen och nu i "The Dark Knight" av Heath Ledger. Sen finns ju även serietidningens Joker så nu undrar vi: Vem har gjort Jokern bäst?

Klicka på länken här nedan för att svara och glöm inte att motivera!

Tävlingen pågick mellan 2008-12-03 och 2008-12-10 och är nu avslutad.
vinn kung fu panda på 2xdvd!

Paramount har skänkt DVDKritik.se tre exemplar av "Kung Fu Panda", med bland annat Jack Black som röstskådespelare, i den fina dubbeldiskutgåvan.

För att vinna ett ex gäller det att svara på en fråga och motivera svaret.

I "Kung Fu Panda" är det som titeln avslöjar en panda som utövar Kung Fu. Alltså undrar vi: Vilket annat djur och kampsport tycker du skulle utgöra en bra kombination?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-11-21 och 2008-11-28 och är nu avslutad.
vinn nightmare before christmas!

Det börjar lacka mot jul (med lite god vilja så...) och därför har vi en riktig julklapp från Disney som tävlingsvinst, nämligen specialutgåvan av "Nightmare before Christmas". Filmen, och dess tillhörande bonusskiva, kommer i en läcker förpackning som känns mycket lyxig och fin.

För att delta i tävlingen och ha chans att vinna något av de tre exemplar vi har i tomtesäcken så gäller det att svara på en fråga, nämligen: Vilken är din värsta mardröm inför jul?.

Klicka på länken här nedan för att svara och glöm inte bort att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-11-13 och 2008-11-20 och är nu avslutad.
vinn nya indiana jones-filmen!

Paramount har donerat tre exemplar av "Indiana Jones och kristalldödsskallens rike" i den fina dubbeldiskutgåvan som ni nu kan tävla om.

Som vanligt gäller det att svara på en fråga och dessutom motivera svaret. "Indiana Jones och kristalldödsskallens rike" föregås av "Indiana Jones och det sista korståget", "Indiana Jones och de fördömdas tempel" och "Indiana Jones och jakten på den försvunna skatten" (som den numera kallas).

Frågan är därför enkel: Vad vore den ultimata Indiana Jones-titeln? (utifrån formen "Indiana Jones och...").

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-11-06 och 2008-11-12 och är nu avslutad.
vinn italienska rysaren deep red!

Studio S Entertainment har släppt Dario Argentos klassiker "Deep Red" i en fin dubbeldiskutgåva, och nu kan ni tävla om tre exemplar.

För att vara med i tävlingen krävs svar och motivering till följande fråga:

Vilket land gör de bästa skräckfilmerna?

Klicka på länken här nedan för att svara på frågan. Glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-11-01 och 2008-11-05 och är nu avslutad.
vinn the mist på 2xdvd + keps!

Nu släpps den lyckade Stephen King-filmatiseringen "The Mist" på svensk DVD, och Noble Entertainment har skänkt tre ex av den fina "Collector's Edition" som även innehåller filmen i svartvitt utförande. För att vinnarna inte ska frysa om huvudet skickar Noble även med en "The Mist"-keps i paketet.

I filmen slåss ett antal människor mot obehagliga djur och monster i en tätt, otäck dimma. För att vinna paketet måste du svara på följande fråga: Hur slåss man bäst mot dimma?. Glöm inte att motivera ditt svar, som du lämnar genom att klicka på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2008-10-25 och 2008-10-30 och är nu avslutad.
vinn lost - säsong 4 i dvd-box!

Nu kommer den fjärde säsongen av "Lost" ut på DVD och Disney har skänkt oss tre boxar till en tävling, vilket vi tackar för.

För att vinna boxen gäller det att svara på en fråga och motivera svaret. En av "Lost":s mest brännande gåtor är den om numren, något som seriens skapare inte verkar vilja förklara än på ett tag. Så frågan är självskriven:

Vad tror du sifferkombinationen 4 8 15 16 23 42 står för?

Svara genom att klicka på länken här nedan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-10-17 och 2008-10-24 och är nu avslutad.
vinn the incredible hulk på 2xdvd!

Nu har du chansen att tävla om fem exemplar av höstens största och grönaste DVD - "The Incredible Hulk" i dubbeldisk, donerade av Universal.

För att vara med krävs svar och motivering på en fråga. Mannen som förvandlas till Hulken heter Banner i efternamn, i den tecknade originalserien heter han Robert Bruce i förnamn, i den klassiska tv-serien heter han David och i de senaste filmerna Bruce. Kärt barn har många namn, så nu undrar vi: Ska Banner heta David eller Bruce - och varför?

Svara genom att klicka på länken här nedan. Glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-10-09 och 2008-10-16 och är nu avslutad.
vinn iron man på dvd!

Paramount har donerat tre ex av "Iron Man" till DVDKritik.se och vill ni vara med och tävla om dem gäller det att motivera svaret på en fråga.

Med lite god vilja kan man säga att "Iron Man" plockat sitt namn efter Black Sabbaths klassiska låt (nu är det inte riktigt så, men i alla fall), så nu undrar vi alltså:

Vilken låttitelfigur skulle vara ett bra namn på en superhjälte?

Motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-09-24 och 2008-10-01 och är nu avslutad.
vinn biljetter till righteous kill

Den 26 september har den nya filmen "Righteous Kill" med Robert DeNiro och Al Pacino premiär på bio. Vi har fått 12 biljetter av Noble Entertainment som ska fördelas på sex vinnare.

DeNiro och Pacino spelar två veteranpoliser i New York som hamnar mitt i ett knivigt fall med kopplingar till deras förflutna. Polispar är vanliga på film, så för att vinna biljetter vill vi att du svarar på följande fråga:

Vilket är ditt favoritpolispar på film?

Motivera ditt svar och du har chans att vinna två biljetter.

Tävlingen pågick mellan 2008-09-04 och 2008-09-12 och är nu avslutad.
vinn rec på dvd!

Spanska skräckfilmer blir allt vanligare i sortimentet och en av de bästa är "Rec" som nu släpps på DVD. Noble Entertainment har skänkt tre exemplar som ni nu kan tävla om.

I filmen dokumenterar ett litet tv-team en mycket unik och otrevlig händelse, vilket leder oss till frågan ni behöver svara på för att tävla om filmen.

Numera finns det alltid en kamera på plats när det händer något, men om man tittar bakåt i tiden så får vi i bästa fall en stillbild som dokumentation. Så: Vilken historisk händelse skulle du vilja se filmad?

Klicka på länken här nedan för att svara på frågan och glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-07-08 och 2008-07-16 och är nu avslutad.
vinn rambo i plåtlåda!

Sylvester Stallone pumpade liv i John Rambo i fjärde filmen "Rambo" nyligen och nu släpps den på DVD av Noble Entertainment. Vi har fått tre exemplar av steelbook-utgåvan som ni nu kan tävla om.

Svara på nedanstående fråga med en motivering så kan plåtlådan bli din:

Vilken är Stallones bästa actionkaraktär och varför?

Klicka på länken här nedan för att svara, glöm inte att motivera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-06-26 och 2008-07-03 och är nu avslutad.
vinn cloverfield på dvd!

Den 25/6 släpps succéfilmen "Cloverfield" på DVD. Paramount har donerat fem exemplar av enkelutgåvan till DVDKritik.se. Den filmen kan bli din, och du kan dessutom ha den i din hand lagom till släppdagen.

Som vanligt är det bara att svara på enkel fråga: Vilket är det bästa filmmonstret?

Motivera ditt svar och du har chans att vinna filmen.

Klicka på länken här nedan för att svara.

Tävlingen pågick mellan 2008-06-17 och 2008-06-23 och är nu avslutad.
vinn the mist-paket: biobiljetter, bok och affisch!

Den 30/5 har Stephen King-filmatiseringen "The Mist" biopremiär och Noble Entertainment har skänkt 10 maffiga paket till DVDKritik.se innehållande två biobiljetter, ett särtryck av den långa novellen "Dimman" av Stephen King i pocket och en filmaffisch! Inte illa!

För att vinna ett av dessa paket krävs svar och motivering till följande fråga: Vilket väderfenomen är läskigast?

Klicka på länken här nedan och svara!

Tävlingen pågick mellan 2008-05-09 och 2008-05-22 och är nu avslutad.
vinn fredag hela veckan - säsong 1!

Pan Vision sponsrar denna tävling där fem blänkande exemplar av första säsongen av TV4-underhållningen "Fredag hela veckan" på dubbel-DVD.

För att ha chans att vinna ett ex gäller det att svara på följande fråga: Vilken är den bästa veckodagen och varför?

Klicka på länken nedan och motivera ditt svar.

Tävlingen pågick mellan 2008-04-07 och 2008-04-13 och är nu avslutad.
vinn 1408-dvd på din otur!

Noble Entertainment har skänkt oss tre ex av 1408 som ni nu kan tävla om.

Man kan säga att filmen handlar om en kille som råkar ut för en del oturliga saker. Antingen är det därför filmen heter som den heter, eftersom 1+4+0+8 blir 13 - oturstalet.

Men nu kan du vinna på din otur, för om du vill vara med i tävlingen ska du svara på frågan: Vad är det mest otursamma du varit med om? Movitera ditt svar!

Tävlingen pågick mellan 2008-02-27 och 2008-03-04 och är nu avslutad.
vinn live after death på dvd!

Efter lång väntan finns äntligen Iron Maidens klassiska "Live After Death" på fin dubbel-DVD med massvis av godis. EMI har varit vänliga nog att donera tre exemplar till DVDKritik.se.

En av dessa kan bli din, det gäller bara att svara på en enkel fråga. Iron Maiden har alltid haft snygga omslag och "Live After Death" är inget undantag, så nu undrar vi: Vilket är ditt favoritomslag från Iron Maiden?

Motivera ditt svar och du har chans att få en riktigt högklassig DVD i brevlådan!

Tävlingen pågick mellan 2008-02-06 och 2008-02-12 och är nu avslutad.
vinn supersugen-dvd och t-shirt!

Sony Pictures Home Entertainment har gjort i ordning tre paket med nya filmen "Supersugen" på DVD och en t-shirt med "Supersugen"-tryck. Här på DVDkritik.se kan du tävla om paketen.

Det gäller att svara på den enkla frågan Vad är du supersugen på?. De tre bästa motiveringarna får ett "Supersugen"-paket i brevlådan.

Observera att tröjorna endast finns i M och L (herrstorlekar).

Svara på frågan genom att klicka på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2008-01-23 och 2008-01-30 och är nu avslutad.
vinn specialutgåva av "the shining"

Warner sponsrar nästa tävling med tre rykande heta exemplar av specialutgåvan av skräckklassikern "The Shining", en 2xDVD med delvis helt nytt extramaterial.

Omslaget på filmen utgörs av den klassiska "Here's Johnny!"-scenen där filmens Jack Torrence imiterar presentationen av talkshowvärden Johnny Carson.

För att vinna ett ex av "The Shining" i vår tävling ska du svara på följande fråga:

Vem är din favorittalkshowvärd och varför?

De som levererar de bästa motiveringarna får en DVD i brevlådan efter jul.

Tävlingen pågick mellan 2007-12-17 och 2007-12-23 och är nu avslutad.
vinn "behind the mask" på dvd!

Den nya filmen "Behind the mask" skildrar hur en ny mördare växer upp, väl medveten om de mördare vi redan sett på film.

En ny läskig typ bakom en mask, alltså.

Noble Entertainment sponsar DVDKritik.se med fem ex av filmen på DVD och för att vinna en av dessa måste du svara på frågan:

Vilken är din favoritmördare i skräckfilmsgenren och varför?

De fem bästa motiveringarna får en omgång ny skräck i brevlådan!

Tävlingen pågick mellan 2007-12-10 och 2007-12-16 och är nu avslutad.
vinn "grease" i rosa jacka!

Succémusikalen "Grease" fick sitt namn efter det där gegget John Travolta och grabbarna hade i håret.

Nu kan du vinna en specialutgåva av filmen på 2xDVD med massor av extramaterial och en liten gullig rosa jacka runt förpackningen.

För att delta i tävlingen klickar du på länken nedan och svarar på frågan: Vad har du helst i håret?

De fem bästa motiveringarna får en "Grease"-DVD, sponsrat av Paramount, i brevlådan!

Tävlingen pågick mellan 2007-11-23 och 2007-11-30 och är nu avslutad.
vinn creepshow 3 på dvd!

Tillsammans med Njutafilms presenterar vi en tävling där du har chansen att bli en av tre vinnare till den nya skräckfilmsantologin Creepshow 3 - en samling med fem helt nya och rysliga historier om vålnader, seriemördare och ondskefull magi där skriken ekar långt efter att mörkret fallit...

För att delta i tävlingen klickar du på länken nedan och svarar på frågan: Vad är det läskigaste du vet?.

De tre bästa motiveringarna får en skräckfylld DVD i brevlådan!

Tävlingen pågick mellan 2007-11-15 och 2007-11-22 och är nu avslutad.
vinn storfilm från cd-wow!Tillsammans med CD-WOW.se presenterar vi en tävling där fem presentkort om 179 kr står på spel. Presentkortet kan användas på valfri film i CD-WOW.se:s sortiment.

För att delta i tävlingen måste du svara på en fråga nämligen:

Varför ska just du vinna?

De fem bästa (korta) motiveringarna vinner. Svara på frågan genom att klicka på länken här nedan.

Tävlingen pågick mellan 2007-11-01 och 2007-11-10 och är nu avslutad.
vinn "the inglorious bastards"!

I samarbete med Studio S kan vi stolt presentera en tävling där exemplar av den stenhårda krigsfilmen "The inglorious bastards" i lyxig dubbeldiskutgåva står på spel.

För att ha chans att vinna filmen ska du kunna rätt svar på följande fråga:

Vilken modern filmmakare har för avsikt att göra en remake på filmen?

Inte så svårt väl? Svara på frågan via länken här nedan.

Rätt svar och vinnare

Rätt svar var Quentin Tarantino och vinnarna blev:

Roger Jonsson, Malmö
Martin Hultqvist, Västra Frölunda
Ted Faxe, Malmö

Vinsterna kommer med posten!

Tävlingen pågick mellan 2007-09-05 och 2007-09-11 och är nu avslutad.
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA