Senaste blogginläggen

vinnare av superhjältarna 2 och the darkest minds
Postad: 2018-12-11 14:59:24Superstyrka, flygkunskaper, osynlighet, eldkastning - ja det var några exempel på olämpliga krafter för en baby. Ett annat exempel är att skrika jättehögt. "Om det är någonting man inte vill så är det att ha en jetmotor mot örat klockan tre på natten bara för att någon tappat sin napp... (Jag talar av erfarenhet)” stod det i en motivering.

Vinnare av ”Superhjältarna 2” blev:

Ola Andersson, Helsingborg
Jessica Vernersson, UppsalaLite oväntat nog var det väldigt många som listade någon bok av Stephen King som sin favorit under ungdomsåren, varvat med klassiker som "Sagan om ringen" och mer moderna favoriter som "Harry Potter"- och "Twilight"-böckerna.

De som får titta på sitt vinstex av "The Darkest Minds" blev:

Alexandra Holmqvist, Piteå
Rolf Nilsson, Lerberget
Andrea Ceder, Landskrona

Stort grattis till alla vinnare!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
trailer: avengers: endgame
Postad: 2018-12-07 14:34:32"Avengers: Infinity War" rankar jag som en av de bästa superhjältefilmer som gjorts, speciellt om man hängt med hela vägen och sett alla filmer i Marvel Cinematic Universe under de senaste tio åren och sett berättelsen utvecklas och arbeta mot ett mål.

Målet är "Avengers: Endgame". I april kommer filmen och innan dess kan vi se "Captain Marvel" som med stor sannolikhet kommer att figurera i den fjärde Avengers-filmen även om hon inte syns i trailern.


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

tänk om detta kunde bli bra...
Postad: 2018-10-19 08:52:10

I går fick jag en länk till en artikel där man konstaterade att TV kanalen ABC get okej på ett pilotavsnitt som ska nystarta serien ”På Spaning i New York” eller ”NYPD Blue” som den heter i original. Min första tanke var, ”är detta verkligen görbart?”.

När jag sedan läste vidare insåg jag att det nog inte kommer bli det ”NYPD Blue” jag älskar. Dels kommer inte Andy Sipowitz tillbaka. Det känns riktigt surt då han var serien. Men å andra sidan kan jag inte säga att jag är speciellt förvånad över att Dennis Franz tackat nej. Han spelade Sipowitz i 12 säsonger och har sedan serien slutat dragit sig tillbaka och lagt skådespeleriet på hyllan.

Nu låter man istället hans son Theo ta över och vi får följa honom när han försöker göra rätt för sin polisbricka och arbeta i det 15:e polisdistriktet med att försöka lösa mordet på Sipowitz. Man hintar även att man kan komma att plocka in karaktärer från förr i serien, antingen som fasta roller eller som gästinhopp. Detta låter bra. Jag gillar att man knyter ihop den nya versionen med den gamla och att det finns en tråd som knyter dem samman.

Men, det som i slutändan kommer att avgöra om detta blir bra och om jag kommer känna lika starkt för denna version som originalet är hur bra man lyckas fånga stämningen i serien. I originalserien hade man fått till en stil som var lite ”skitig” i brist på ett bättre ord. Det fanns inga mobiltelefoner och allt var ganska rakt och rätt fram. Det i kombination med sättet serien filmades men snabba klipp gjorde den speciell. Fångar man det tror jag man kan ha en succé på gång. Gör man den för modern med snygga unga poliser som springer runt och drar one-liners och liknande tror jag inte serien bli långvarig.


“Very few of us say Freekin instead of Fucking you know. We say what we mean.”
- Dennis Franz om att folk ville censurera serien på grund av dess språk och nakenhet.

Medan vi väntar på att få se detta kanske det är läge att se om originalserien? Ni kan se var jag tycker om den här.

Här kan ni också läsa en intervju jag gjorde med Dennis Franz 2013.


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja


NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA