Senaste blogginläggen

5700!
Postad: 2021-08-04 10:21:38I dag (4/8 2021) har vi 5700 publicerade recensioner på DVDKritik.se. Det är i sig inget märkvärdigt antal. Det är inte jämt som 5000 eller 6000, men det är väl ändå lite maffigt. Femtusen sjuhundra!

Genom en inte speciellt komplicerad funktion har jag lite rolig statistik att plocka fram. Publiceringen faller på den dag då sajten funnits i 5406 dagar, vilket gör att snittet börjar krypa väldigt nära en per dag. Det sammanlagda antalet tecken i alla recensioner är 20 150 518 (20 miljoner!), vilket motsvarar ungefär 6717 A4-sidor.

Så, nu har ni något att begrunda denna soliga augustidag!

Att snittet börjar närma sig en per dag har bland annat att göra med att vi inte publicerat lika många recensioner nu under sommaren. Det finns olika anledningar till det, men en är den som jag nämnde i min årskrönika i början av året, nämligen att vi inte längre får så mycket skickat till oss. Till viss del beror det på Covid, men även att mycket har förändrats hos distributörerna.

I höst är det 15 år sedan DVDKritik.se drog igång och då var läget annorlunda. Många distributörer var oerhört generösa vilket betydde att vi snabbt kunde bygga upp relationer kors och tvärs som gjorde det möjligt för oss att recensera "allt". Målet var en recension per dag, alla dagar i veckan. Det klarade vi av. Vi hade till och med så mycket att vi fick lägga ut två recensioner vissa dagar. Rekordet var en vecka då hela 16 recensioner lades ut. Mer än två per dag.

Men under åren har vissa filmbolag skiftat distributörer och rutiner har ändrats. Vissa skickade ut utvalda titlar, andra slutade att skicka ut recensionsex helt och hållet. Några hänvisade till digitala recensionsex via tjänster som så småningom lades ned. Streamingtjänsterna kom som ett alternativ till originalmaterial och så här 2021 är det förhållandevis tunt i brevlådan.

Det är som det är. Vi kämpar på, men dessvärre kommer det nog att bli mer likt den här sommaren framöver även under andra årstider. Det vill säga lite oregelbundna publiceringar. Ambitionen är fortfarande att ha en ny recension varje vardag, men det finns gränser på hur mycket man kan sträcka sig för att uppnå det. Men vi kämpar på så länge det finns läsare.

Tack för att ni läser!


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

slasher i bokform, kan det vara något?
Postad: 2021-05-10 08:21:04

Som filmrecensent har Corona slagit hårt. Filmerna som skickas ut från filmbolagen kommer med allt längre mellanrum och om man som jag gillar slasher genren är man nu ordentligt utsvulten. Jag vet att man inte kan jämföra avsaknaden av slasherfilmer med det lidandet Corona orsakat många andra men nu är jag ju filmrecensent som recenserar filmer så låt mig tycka lite synd om mig nu, även om det är en fis i rymden jämfört med verkliga problem.

Men det finns hjälp att få. Författaren Mats Strandberg har nämligen skrivit en slasher i bokform. Nu kanske inte det är helt unikt och det finns säkert många andra slasher böcker men på svenska och just nu så tror jag hans bok ”Konferensen” är det som bäst botar slasherabstinensen.

I boken får vi följa ett gäng kommunalanställda som ska spendera några dagar i lilla stugbyn vid Kolarsjöns strand där de ska förbereda invigningen av det nya köpcentrumet. Ett köpcentrum som inte kommit till utan en hel del kontroverser. En bonde har till exempel blivit av med all sin mark. Eller som han säger själv, sin historia, sitt liv och sin framtid. Det finns en hel del interna motsättningar bland de kommunalanställda och precis som i en slasherfilm hittar vi den snygge, den töntige, den smarte, den komplicerade och naturligtvis en mördare med stor fantasi för hur han ska ha ihjäl sina offer.

Jag gillar ”Konferensen” och den funkar som ett bra substitut nu när det finns färre filmer att se. Finns det något negativt med den är det kanske att en del av själva dödsscenerna är lite för snälla. Här kunde man brassat på med mer våld och blod om ni frågar mig…


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

vinnare av sonic the hedgehog-prylar
Postad: 2020-04-27 16:03:27Hur gör du för att hålla social distans under just nu? Det var tävlingsfrågan när en hel säck med "Sonic the Hedgehog"-prylar stod på spel. Vinnaren skrev sin motivering på vers. Så här löd den:

Tänk om jag underbara prylar med dig kunde få...
en antropomorfisk igelkott så spännande och blå!
För att hålla social distansering gör jag precis som dig...
jag lägger benen på ryggen och gömmer mig!


Den rimmande vinnaren heter Björn Karlsson i Kalmar, som förtydligar att sonen Marcus är den som faktiskt vinner prylarna. Grattis till er!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
RECENSERAT DENNA DAG (23/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA