Senaste blogginläggen

vinnare av the curse of la llorona
Postad: 2019-09-10 09:08:07"Vilken spöklik figur tycker du är mest otäck?" undrade vi när exemplar av "The Curse of La Llorona" låg i vinstpotten. Många ansåg att Pennywise, clownen i "Det", var otäck men flest röster hamnade dock på de läskiga flickorna i "The Ring"- och "The Grudge"-filmerna. De är båda exempel på onryō, en "hämndlysten ande" enligt den japanska folktron.

Vinnare av filmen blev:
Anders Bodving, Borlänge
Joakim Ström, Hägersten
Jenny Johansson, Halmstad

Stort grattis!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
de bortglömda serierna...och ett par filmer
Postad: 2019-08-12 00:00:00

Något som jag ogillar är när ett filmbolag börjar ge ut en serie och sen av någon anledning inte fortsätter. En del senare säsonger dyker upp på någon av alla de streamingtjänster som finns eller så får man jaga dem i amerikanska utgåvor. Inte kul. Några serier som jag följer har råkat ut för detta. Jag har sett dem online, skrivit en recension men sen dyker de inte upp på DVD eller Blu-ray. Ibland försvinner de till och med från streamingtjänsterna. Recensionerna blir liggande. Nu har jag dock gått igenom lite liggande recensioner och här kommer de.

Första säsongen av ”Nurse Jackie” släpptes av SF men sen hände det inget mer och vill man nu se de resterande sex säsongerna får man snällt köpa amerikanska utgåvor.

"Nurse Jackie - Säsong 1"
"Nurse Jackie - Säsong 2"
"Nurse Jackie - Säsong 3"
"Nurse Jackie - Säsong 4 "
"Nurse Jackie - Säsong 5"
"Nurse Jackie - Säsong 6"
"Nurse Jackie - Säsong 7"

En annan serie som drabbades av samma öde är “Bates Motel”. De tre första säsongerna släpptes av Universal men sen tog det stop. De två sista finns dock som tur är på Netflix.

"Bates Motel - Säsong 1"
"Bates Motel - Säsong 2"
"Bates Motel - Säsong 3"
"Bates Motel - Säsong 4"
"Bates Motel - Säsong 5"

Och sist men inte minst är en series om svenska filmbolag verkar ha missat helt, ”American Crime”. Nu finns dock alla tre säsongerna på HBO.

"American Crime - Säsong 1"
"American Crime - Säsong 2"
"American Crime - Säsong 3"

Den första filmen heter "Intruders" och den andra "Keeping up with the Joneses". Båda får man söka sig utanför Sveriges gränser om man vill äga. "Keeping up with the Joneses” finns dock att köpa online.

Sist blir det en TV serie om jag faktiskt inte minns var eller hur jag såg men nu verkar den ramlat av jordens yta. Titeln är "Dead of Summer"

Se nu till att njuta av dessa “bortglömda” serier och filmer.


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

marvel presenterar phase 4
Postad: 2019-07-23 22:16:41

Under helgens Comic-Con utannonserade Marvel Studios hela sin Phase 4 i sitt filmiska universum (MCU). Det var en del väntat och en del oväntat. Totalt tio titlar finns i fasen som sträcker sig över 2020-2021 och därefter kommer Phase 5 som redan är en god väg på planeringsstadiet. Det man kan konstatera är att det är en rejäl omskakning i universumet sedan ”Avengers: Endgame” och att det saknas en ny Avengers-film i slutet av fasen. Sannolikt är Avengers så som vi är vana att se dem ett minne blott.

Viss spoilervarning, då det händer en hel del i ”Avengers: Endgame” som borde göra vissa av de titlar som utannonserats omöjliga.”Black Widow” (1/5 2020) och ”The Eternals” (6/11 2020)

Att Scarlett Johansson skulle få sin egen solofilm har varit känt länge. Nu fick vi reda på att den utspelar sig efter "Captain America: Civil War" och många av de frågetecken som funnits kring Black Widows bakgrund kommer nu förhoppningsvis att rätas ut.

The Eternals är namnet på några uråldriga gudaliknande figurer som funnits på jorden i 35 000 år och alltså funnits med någonstans i bakgrunden i allt de vi sett redan. Här är ett rejält kliv in i den kosmiska aspekten av Marveluniversumet och jag känner mig en smula orolig. Men det gjorde jag när Guardians of the Galaxy kom på tal för några år sedan och det blev ju bra. Skådespelarna i filmen är spännande: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Brian Tyree Henry och Lauren Ridloff för att nämna några.”The Falcon and the Winter Soldier” (hösten 2020) och ”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” (12/2 2021)

”The Falcon and the Winter Soldier” är den första originalserien för Disney+ som Marvel pytsar ut - av många! Det känns spontat som det som är mest gamla Avengers av det som bjuds då jag antar att serien tar vid där ”Avengers: Endgame” slutade, det vill säga när Falcon fick en viss present… I dagsläget vet jag inte om eller hur Disney+ kommer att kunna ses i Sverige men jag håller tummarna för att det är på ett enkelt vis.

Shang-Chi är en 70-talsserie som skapades i efterskvalpet av ”Enter the Dragons” framgångar och kommer alltså att vidga MCU österut. Filmen kommer att innehålla den riktiga Mandarin ("Iron Man 3" och titelns ”Ten Rings” är en terroristorganisation som nämndes redan i första "Iron Man".”WandaVision” (våren 2021) och ”Loki” (våren 2021)

Ytterligare två Disney+-original som spinner vidare på ”Avengers: Endgame”. Här är det dock lite knepigt eftersom vissa av karaktärerna inte finns för tillfället. Som Vision, och Loki är ju den onda varianten av karaktären från en annan tidslinje. Spännande. I ”WandaVision” kommer även en karaktär från "Captain Marvel" att medverka och Wanda Maximoff/Scarlet Witchs utveckling i serien kommer att ha en direkt koppling till nästa långfilm…”Doctor Strange and the Multiverse of Madness” (7/5 2021) och ”What if…?” (sommaren 2021)

Den andra Doctor Strange-filmen beskrivs som MCU:s första otäcka film i vilken Scarlet Witch alltså kommer att medverka. Riktigt intressant och lovande, vilket jag inte kan säga om Disney+-serien ”What if…?” som är en animerad serie med ”tänk om”-scenarion med ”roliga alternativa händelser”. Känns måttligt kul. Det som dock är roligt är att 25 Marvelskådisar kommer att vara med med sina röster, vilket kan göra att vi träffar vissa gamla bekanta på nytt.”Hawkeye” (hösten 2021) och ”Thor: Love and Thunder” (5/11 2021)

Ytterligare en post-Avengers-serie för Disney+ med bågskytten Hawkeye. Kan fungera för den karaktären. I den fjärde Thor-filmen kommer dock något intressant att hända - Thor kommer att bli kvinna, och det är Natalie Portmans Jane Foster kommer på något vis att vara värdig att lyfta Mjölner. Denna storyline är plockad från serievärlden och känns som en kul vändning i franchisen. Det spekuleras i att Guardians of the Galaxy kommer att vara med i filmen i och med att senast vi såg Thor så var han tillsammans med dem.

Och där slutar Phase 4 med totalt fem biofilmer och fem streamingserier. Marvel utannonserade fler titlar där en reboot på Blade-franchisen med Oscarsvinnande Mahershala Ali i huvudrollen stack ut lite extra. Annat på gång är ”Black Panther 2”, ”Captain Marvel 2”, ”Guardians of the Galaxy Vol. 3” och ett MCU-omtag på ”Fantastic Four” som ska ”ta upp Marvels första familj till den plattform och den nivå de förtjänar” som Kevin Feige uttryckte det. Även ”X-Men” kan vara på väg in i MCU på något vis i Phase 5.

Mycket kan ju hända. En tredje Spider-Man-film borde vara given och om man tittar tillbaka på utannonseringen av Phase 3 för fem år sedan blev det en del omstuvningar och förändringar. Hur det än blir är det ett stadigt kliv in i framtiden Marvel tar med sitt maffiga Phase 4-program.


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

RECENSERAT DENNA DAG (15/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA