Ytterligare ett amerikanskt koncept

FILMEN

Det var egentligen bara en tidsfråga innan "Lego Masters" skulle komma till Sverige och nu är den här. Samma upplägg som i USA, många likartade utmaningar och samma (till viss grad) typer av överdrivna deltagare.

För er som inte sett serien eller läst min recension av den amerikanska versionen så är detta Legoversionen av "Sveriges mästerkock" typ. Tio par ska här bygga fantastiska skapelser i Lego efter uppsatta regler och uppmaningar från programledaren och Brickmaster. Programledare för den svenska upplagan är Mauri Hermundsson som många säkert känner igen från diverse YouTube-klipp och som Brickmaster, den som kan allt om Lego och även agerar domare och bestämmer vilka som vinner och vilka som får åka hem ser vi, ser vi Magnus Göransson.

Många av utmaningarna är desamma som i den amerikanska förlagan men man har lyckats få till lite unika utmaningar för just denna omgång. Bland annat ska de tolka olika Astrid Lindgren-böcker vilket ger serien en ordentlig klick av Sverigekänsla. Det enda man kan klaga lite på här är att det känns lite fånigare när man på svenska skriker och blir alldeles uppspelt över en gulmålad Legobit.

Men, gillar man Lego och, som jag, vill se den här typen av program men samtidigt är trött på allt som har med matlagning att göra är detta perfekt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det går inte att inte bli fascinerad av det de bygger. Visserligen är det inte lika bra som i amerikanska upplagan men det är ändå imponerande.

2. Det vore kul att veta hur de hittade alla deltagarna.

3. Ni som sett "Robinson" kommer känna igen en av deltagarna här…


HANS-ÅKE LILJA (2020-12-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: CMORE
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA