En klassisk skräckfilm med twist

FILMEN

"The Hunt" är i mycket en klassisk skräckfilm som vi sett om och om igen. Upplägget är att ett gäng rika människor samlar ihop en grupp fattiga människor för att sen jaga dem för att de tycker det är så fantastiskt roligt. Samma upplägg ser vi här. Ett gäng människor vaknar upp med munkavel och vet inte var de är eller varför de är här. De hittar en låda med vapen och ganska direkt därefter blir de beskjutna och jakten är igång.

Det som skiljer denna från alla andra filmer i samma stil är att här har man gett det hela en liten twist. Ganska snart stryker karaktärer som vi trott tillhör huvudrollerna med och man vet helt plötsligt inte vem filmen handlar om eller vem det är man ska heja på. Sånt gillar jag. Man inser att folk kommer dö men när sen personer man inte trott skulle stryka med gör det blir i alla fall jag glatt överraskad. Nu kan allt hända.

I rollerna ser vi bland annat Hilary Swank och Emma Roberts. Den sistnämnda känner vi igen från "American Horror Story" och de gör som vanligt starka insatser. För att sammanfatta så gillar jag filmen och den gör det man förväntar sig och samtidigt det man inte förväntar sig. Lagom med överraskningar och ingen går säker.


EXTRAMATERIALET

Tre bakom kulisserna-filmer får vi. En handlar om hur man koordinera en fightscen, en om de olika sätten folk för på i filmen och en om själva filmen. Helt okej om än lite kort.


TRE SAKER

1. I en av rollerna ser vi Betty Gilpin och det tog nästan halva filmen innan jag insåg att det inte var Jodie Comer från "Killing Eve". De är otroligt lika.

2. Logiken håller inte alltid i filmer som denna men det kan jag ha överseende med.

3. En liten gris dyker upp lite här och där i filmen fast den egentligen inte har något med handlingen att göra...


HANS-ÅKE LILJA (2020-08-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Crafting the Hunt, Deathscenes breakdown & Athena vs. Crystal: Hunter or hunted
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA