Hans-Åke Liljas blogg

en detaljerad livslång jakt på sanningen
Postad: 2020-10-29 08:12:24

Alex Bergdahl och Carl Linnaeus är tillbaka med uppföljaren till förra årets bok "Partners in Crime – Vår livslånga jakt på sanningen”. Det var en no brainer som man brukar säga att det skulle komma en uppföljare och jag har verkligen sett fram emot den.

De har som förväntat grottat ner sig i ett antal minst sagt udda ämnen. Vissa bra, andra mindre bra (återkommer till det) och mina favoriter är definitivt tidiga KISS samt det om Ace. Jag gillar kapitlet om fanzines då jag själv prenumererade på flera av dem. Samma sak med VHS filmerna som avhandlas i ett kapitel. Mycket av det vi får är dränkt i samma nostalgi som första boken och det är de kapitlen jag gillar bäst. Sen är det intressant att läsa om varför Gene och Paul dök upp i smink 1989 eller om Alex och Carls alla besök på Conventions.

Men efter att ha läst boken kan jag även konstatera att det man brukar säga om filmer är sant. Uppföljaren blir aldrig lika bra som originalet. Med det inte sagt att ”Partners in Crime Vol. 2” är dålig för det är den inte men man har tappat lite av det som gjorde första boken så nostalgisk till förmån för detaljerna. Alex och Carl grottar den här gången ner sig mycket mer i detaljer, bland annat skillnader mellan originallåtarna och de på samlingsplattan ”Smashes, Thrashes & Hits” vilket blir för detaljerat för min smak och jag tappar intresset lite. Detaljnivån påminner rätt mycket om Alex pod för er som lyssnat på den med den skillnaden att det funkar mycket bättre när man lyssnar på Alex berätta än när man läser själv.

Sammantaget är dock volym 2 riktigt underhållande och för en nostalgiker som mig finns det massor av guldkorn att glädjas åt. Jag lärde mig en massa, kände igen mig i många av de situationer de berättade om och jag ägde dessutom en hel del av de saker de berättar om. Så köp nu boken, ni kommer inte att ångra er.

Sist har jag två kommentarer jag vill skicka med till Alex och Carl. 1) sjukt bra bild ni valt som omslag. Den är lika konstig som den är unik och 2) i volym 3 (som jag förväntar mig under nästa år) får ni gärna berätta lite om Vinnie Vincent.hans-Åke lilja

<< Oktober 2020 >>
Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV HANS-ÅKE LILJA:
RECENSERAT DENNA DAG (9/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA