Hans-Åke Liljas blogg - juli, 2017

Fel i bloggen!

Det finns inga inlägg i den angivna månaden.

Senaste blogginläggen

rapport från en vecka i new york
Postad: 2017-11-16 17:36:24

Förra veckan tillbringade jag i New York och hade en liten höstsemester med min fru. Det är alltid trevligt att vara i denna minst sagt speciella stad. För min del var det femte besöket men blott det andra andra av det längre slaget.

Har jag något DVDKritik.se-relaterat att dela med mig av? Ja, kanske. New York är ju en stad som det inte är några problem att shoppa i, men med en dollar som låg på ungefär 8:50 i kurs gick jag inte bananas. Det blev bara två inköp (av det nördigare slaget), en Pied Piper-mugg ("Silicon Valley") inköpt i HBO Shop (som till 80% bestod av "Game of Thrones"-merch) och en Carrie i Funkos Pop!-figurserie. Jag ville köpa en Pennywise, men de var omöjliga att hitta i de tre olika butiker jag var inne i. Så denna fick bli min första Pop!-figur. Kul!Sist jag var i New York, maj 2016, var jag på 4DX-bio för första gången, och det blev ett nytt besök även denna gång. Ett dyrt nöje som jag ju faktiskt inte blev så imponerad av sist och denna andra gång var nog sista gången jag hostar upp strax över 500 kr för två biobiljetter. Så himla lattjo är det inte med krängande biostol och fysiska specialeffekter. Lyckligtvis var filmen jag såg lysande - "Thor: Ragnarök" är en av de roligaste Marvel-filmerna hittills.

Vad mer? Jag såg kanske en (1) kändis. När vi väntade på ett tunnelbanetåg började en tunnelbanetrummis (ja, sådana finns) att gorma "Spike Lee! Spike Lee is on the train!" lagom till när passagerarna fick kliva in i tåget. Eftersom jag klev in i samma vagn spanade jag bland de övriga resenärerna och såg en välklädd man som kan ha varit Spike Lee. Jag kan inte säga säkert. Utöver det var jag på samma hockeymatch som Diane Lane, men kan inte påstå att jag såg henne.

Till sist, ett ännu dyrare nöje efter 4DX och hockey i Madison Square Garden blev en Broadwaymusikal. Vi gick nämligen och såg långköraren "Lejonkungen". Jag kan inte påstå att jag hade en vulkanisk brinnande längtan efter att se en musikal, men den här har jag ändå haft i bakhuvudet sedan 2011 då skrev jag lite om den i min recension av "Lejonkungen"-blu-ray:en, och det var riktigt maffigt att se den, även om jag inte är någon större fantast av storyn. Kvaliteten på produktionen var otroligt hög.Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

vinnare av the hitmans's bodyguard-biljetter
Postad: 2017-08-24 10:10:24

Vilken Hollywoodkändis skulle du vilja ha som livvakt? Det var frågan vi ställde när tre dubbelbiljetter till bioaktuella "The Hitman's Bodyguard" låg i prissäcken.

Det kom i vanlig ordning spridda svar där vissa var både finurliga och intressant, men de flesta ville förstås ha ren muskelstyrka bredvid sig och i kampen mellan Dwayne "The Rock" Johnson och Arnold Schwarzenegger var det den förstnämnda som fick flest röster.Grattis till The Rock, och grattis till de tre som vann biljetter, nämligen:

• Micke Calvo, Stockholm
• Åsa Holmkvist, Piteå
• Sebastian Thylin, Linköping


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
10+ års väntan är äntligen över…
Postad: 2017-08-16 09:24:37

Ni vet hur man ibland längtar sådär ordentligt efter att se en film. Hur man läst om att den spelas in, haft åsikter om skådespelarvalen, oroat sig för om Hollywood förstört eller lyft boken den bygger på. Sen så ska man så äntligen se filmen. Flopp eller succé? Alltid lika nervöst. Mycket bygger på vilka förväntningar man har.

Idag ska jag se ”The Dark Tower” som bygger på Stephen Kings böcker om revolvermannen Roland och hans gäng. Första boken kom redan 1982. Rykten om en filmatisering startade ordentligt (det hade funnits lite viskningar tidigare) den 14 februari 2007. Då var det J.J. Abrams som skulle stå bakom kameran.

Under de 10 åren som gått sedan dess har mycket hänt. Skådespelare kommit och gått. Regissörer har bytts ut. Upplägg på filmer och TV serier har avlöst varandra. Men, idag är det Sverigepremiär. 18:40 bänkar jag mig. Då är det dags. Flopp eller succé? Oavsett vilket så ikväll vet jag. 10+ års väntan är äntligen över…Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

<< Augusti 2017 >>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV HANS-ÅKE LILJA:
NIO TIPS FRÅN OKTOBER
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA