Anders Jakobsons blogg

tio trailertips
Postad: 2007-03-13 16:33:14

Snälle farbror Anders har tittat på lite trailers och plockat ut tio fina åt er, som länkas och kommenteras här nedan.

Across the universe - OK, visst, det var Beatles-låten som filmen plockat sitt namn i från som fick mig att klicka igång denna trailer, och det var inte den enda låten av Fab 4 som var med i filmen. Killen i huvudrollen - Jude - ser ju till och med ut som Paul McCartney! Skön 60-talsmiljö från det politiskt irriterade slutet på deceniet i kombination med psykedeliska inslag som plockade ur - en Beatles-video så klart.

Bee movie - Jerry Seinfelds nya animerade film som i sina trailers anspelar på "B-movie" med Seinfeld som taffligt bi och Steven Spielberg som ignorant regissör. I slutet av trailer 2 får man äntligen se hur det ska bli och det kan bli riktigt bra. Jag undrar för övrigt hur mycket pengar det kostat att göra liveactioninslagen i trailerna...

Dead silence - Skräck! Av "Saw"-folket och den här filmen lär väl få unga flickor (fördomsfull, jag?) att skrika högt i biosalongerna. Det är något automatiskt otäckt med dockor och speciellt buktalardockor. Jag är dock rädd för att trailern är betydligt otäckare i sin täta redigering än vad filmen kommer att vara, men ändå - skräck till 100%!

Die hard 4.0 - I USA heter filmen "Live free and Die hard", men överallt annars ska den heta "Die hard 4.0". Inte så mycket att orda om egentligen förutom att det här klart blir sommarens actionmacka. Jag gillar den sista scenen i trailern. In-jokes är roligt. För övrigt blir jag besviken om Bruce Willis inte springer omkring i sin "wife beater" (vita linne) minst en gång i filmen.

Disturbia - "Fönstret mot gården"-variant med amerikanska kids. Genom kikare och videokameror ser en killer hur brott begås på andra sidan gatan. David Morse spelar otroligt otäck granne. Kan bli bra eller bli en flopp.

Grindhouse - Robert Rodriguez och Quentin Tarantino bjussar på varsin film back to back i gammal hederlig anda. Verkar oerhört lovande eftersom båda två är fina filmmakare. Jag gillar hela B-känslan över projektet, allt från hur speakerrösten låter till trailernas skrotighet via grafik och allmän känsla.

The hills have eyes 2 - Mer skräck. Remaken på "The hills have eyes" var ju ingen tokig film och det känns som om tvåan kan hålla måttet också. Men det finns ju en stor chans att det blir en upprepning av den första filmen, fast jag tror ärligt talat att så inte är fallet. Verkar otäck, vilket är bra.

The hoax - Lasse Hallström grottar ned sig i 70-talet och Richard Gere får irra omkring i taskig frisyr. Jag gillar den här typen av historier, och den här verklighetsbaserade historien verkar riktigt schysst. Mängder av klassiska skådisar skymtar förbi, folk som vanligtvis levererar väl så jag har stora förhoppningar på denna. Oscarvarning?

Knocked up - Två vitt skilda människor har ett one night stand på fyllan och vaknar upp med en bulle i ugnen. Drama? Nej, det är en komedi och verkar vara en rolig sådan. Jag skrattade till och med till under trailerns gång.

Tortilla heaven - Mexikansk indiefilm om hur Jesus ansikte dyker upp i en tortilla... Ett knasigt upplägg, men jag tror att filmen kan ha en seriös underton trots att det verkar vara en komedi. Och en annorlunda sådan.


anders jakobson

<< Mars 2007 >>
Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (9/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KOMEDIERNA