DVDKritik.ses blogg

emmas bästa 2013
Postad: 2013-12-28 09:34:39

Under mellandagarna kommer Thomas Helsing, Emma Åkerlind och Henrik Andersson presentera sina årsbästalistor. Här är Emmas lista på temat "filmer som ger en 'må bra'-känsla."



1. "Dumma mej 2"
Det må vara en barnfilm, men trots det lyckas den fånga även de lite äldre. Precis som så många andra av de animerade filmerna som görs finns det i "Dumma mej 2" humor för alla åldrar. Det är svårt att se denna film utan att må lite bättre efter att Minionerna gjort sitt.

2. "The Heat"
Få komedier lyckas hålla komiken samtidigt som historien har ett djup. Det är dock något som "The Heat" lyckas fenomenalt med. Detta kan vara en av de bästa komedier som gjorts. Framför allt är både Sandra Bullock och Melissa McCarthy i sitt esse.

3. "Du gör mig galen!"
En av de bästa filmerna som kom ut på DVD 2013 är "Du gör mig galen!". Inte för att den roffade åt sig både en och två Oscarsnomineringar, utan för att den lyckas så perfekt att skapa en "må bra"-känsla. Man behöver inte alltid gå den väg man tror för att bli lycklig. Den är dessutom Jennifer Lawrence kanske bästa roll hittills.

4. "The Way Way Back"
Alla har vi varit unga och de allra flesta har någon gång haft problem under dessa ungdomsår. "The Way Way Back" behandlar detta. Ibland är den ganska allvarlig, men mestadels är den upplyftande. Främst påminner den om att familjen och att vara lycklig är det viktigaste i livet.

5. "Safe Haven"
Detta är egentligen en ganska allvarlig story, men slutet lyckas ändå förmedla den där "må bra"-känsla. Som om saker som ska ske kommer göra det.

6. "The Perks of Being a Wallflower"
Logan Lerman är helt briljant i rollen som Charlie. Dessutom lyckas Emma Watson här visa att hon är mer än Hermione från "Harry Potter". Hur dåligt man än mår så visar denna film att man kan bli lycklig med rätt inställning.

7. "Små citroner gula"
Nog borde det finnas en svensk film med på en sådan här lista. Mitt bland alla svenska thrillers är det ganska avkopplande med en rakt igenom "Må bra"-film om att våga ta steget och misslyckas.

8. "Warm Bodies"
Egentligen passar inte denna film in riktigt i denna typ av genre, men den platsar ändå in på listan. Detta är en äkta Romeo & Julia möter Skönheten & Odjuret film. Precis som med det sista exemplet lämnar man filmen men en sån där härlig känsla av att kärleken går att finna var som helst.

9. "The Big Wedding"
Filmen nådde aldrig biografen, men är utan tvekan en av årets härligaste romantiska komedier. Här tas allt från adoptioner, svåra familjeförhållanden och kalla fötter inför bröllop upp. Att filmen dessutom innehåller skådespelare som Ben Barnes, Amanda Seyfried, Robert De Niro, Diane Keaton och Katherine Heigl gör inte saken direkt sämre.

10. "Los Amantes Pasajeros"
Almodovar återvänder till komedigenren, något ringrostig, men ändå med en godkänd komedi om att inte ta något i livet för givet. Även om filmen i sig är lite upp och ner platsar den på listan enbart för flygvärdarnas version av "I'm so excited".

EMMAS RECENSIONER 2013

28 Hotel Rooms (Drama)
Kärleksbekymmer i hotellrum

A Blind Man (Action)
En intressant idé som faller platt

A Few Best Men (Komedi)
Så dålig att den blir bra

Black Rock (Skräck)
Inte särskilt läskig för att vara skräck

Brottet - Säsong 3 (Kriminaldrama)
Som en knäpp på näsan

Bröllop i Italien (Romantisk komedi)
Rom-kom som försöker lite väl mycket

Damsels in Distress (Komedi)
Tråkig och utan egen identitet

Hon jazzade en sommar (Underhållning)
Jazzigt i syndens näste

How to Marry a Billionaire (Romantisk komedi)
Charmig, men lite väl bekant

Lie to Me - Säsong 3 (Drama)
Underhållande, men ändå lärorik

My Corsican Romance (Komedi)
Charmar sig igenom sina brister

Norma Rae (Drama)
Rörande porträtt som står på egna ben

People Like Us (Drama)
Rörigt trots bra grundstory

Safe Haven (Drama)
Svårt att hålla tårarna tillbaka

Scandal - Säsong 1 (Drama)
Omöjligt att inte se i sträck

Shades of Happiness (Drama)
En annorlunda bild av andra världskriget

Step Up Revolution (Drama)
Mer dansvideo än långfilm

Upp till Camping (Underhållning)
Mitt emellan sophinkar och tältpinnar


dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
<< December 2013 >>
Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Sök i bloggen:
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA