Rolig ibland trots snusk och lång speltid

FILMEN

Tank (Dane Cook) är ett riktigt svin. När man tror att han nått sin värsta nivå så finns det ytterligare en växel att lägga i. Tjejer som dejtar honom blir så less och förbannade att de ser sig tvungna att ringa till sina ex och be dem komma tillbaka.

Och det är det som är hela poängen. Tank är en skitstövel man kan hyra för att just leda till en försoning mellan parterna i ett före detta par.

Det hela kompliceras när Tank tar på sig att hjälpa sin bäste vän Dustin (Jason Biggs) när han har problem att gå vidare i sitt pseudoförhållande med arbetskollegan Alexis (Kate Hudson). Hon menar att han är den rätte, men inte just nu, medan han mer än allt vill gå till nästa nivå och bli ett par.

Till att börja med biter inte Tanks taktik på Alexis och sen faller han för henne, så nu måste han hålla masken inför Dustin som inte får reda på vad som händer, men även mot Alexis som inte får veta vem han egentligen är – två hemligheter som förr eller senare kommer att avslöjas och då slå tillbaka mot honom.

"My best friend’s girl" är ytterligare en film i den senaste trenden av amerikanska romantiska komedier som körs genom ett filter av snusk. Det är mycket snack om sex och ganska grova anspelningar på än det ena och det andra. Jag tycker inte riktigt att filmskaparna hittat balansen mellan det råa och det rara i just det här fallet. Slutresultatet blir lite skevt och bara roligt emellanåt.

Dock tycker jag att idén med en hyrbar skitstövel är bra och originell. Dane Cook gör en riktigt bra insats som praktsvin och överträffas faktiskt bara av Alec Baldwin som spelar Tanks far. Han är så vidrig att man skruvar på sig. Med andra ord en bra rolltolkning av veteranen Baldwin.

Jason Biggs och Kate Hudson gör roller som det känns som man sett dem göra tidigare, men gör för den delen inga dåliga eller rutinmässiga insatser.

"My best friend’s girl" känns, trots en speltid på 100 minuter, aningens för lång för sitt eget bästa och mot slutet blir historien lite väl komplicerad och hackig. Men det är faktiskt rätt kul att se vilka metoder Tank tar till för att framstå som dejten från helvetet.


EXTRAMATERIALET

Det är rätt mycket extramaterial på skivan, men det mesta är tramsigt. Det finns i och för sig en bakomfilm som fokuserar mycket på Boston som inspelningsplats, men de andra filmerna handlar om dejting, skolbal och hur man betygsätter människor. Tramsigt.

I övrigt finns det nästan en halvtimme med borttagna och förlängda scener som man inte saknar i filmen, men som säkert är roliga att se om man älskar filmen.

Allting kompletteras av två kommentarspår.


TRE SAKER

1. Öppningsscenen med 10 exempel på hur Tank sabbat en dejt blir ännu roligare andra gången man ser den.

2. Det är en vansinnigt snyggt filmad scen mot slutet till tonerna av Johnny Cashs "The Man Comes Around". Ganska oväntad scen, rent artistiskt i en sådan här snuskkomedi.

3. Det är nästan vansinnigt hur provocerad jag blir av Alec Baldwins karaktär, men det är ju som tidigare konstaterat bara ett tecken på hur bra skådis han är.


ANDERS JAKOBSON (2009-04-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Making it in Beantown: Where it all began, The cast's guide to dating, The Prom: A teen rite of passage, A to Z: Professor Turner's sexist rating system, Deleted / extended scenes, Audio commentary with director Howie Deutch, Audio Commentary with Jason Biggs, Jordon Cahan, Greg Lessans
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA