Lejonen som ryter - för mycket och för högt

FILMEN

Tredje säsongen av "Empire" fortsätter i samma anda som de tidigare två. Det händer mycket och alla karaktärerna har fullt upp hela tiden. Det fightas om vem som ska leda företaget, det fightas om vems låt som ska produceras av vem och släppas när. Vem ska få uppträda och vem ska inte få det. Och det är bara de jobbrelaterade problemen.

Sen har vi de privata. Hakim får barn med Anika som i sin tur gifter sig med Lucious. Cookie börjar dejta en borgmästarkandidat och vill inte bli inblandad i skandaler (lycka till!). Jamal kämpar för att komma över att han blivit skjuten och Andre med sina psykiska problem. Jag tror faktiskt inte att det finns en enda person i serien som bara lever i nuet och tycker att livet är rätt bra.

Jag tycker fortfarande att serien är sevärd, men det börjar bli lite för mycket. Det känns som tidigare inte helt trovärdigt och det är så mycket som händer med så många karaktärer att det är svårt att hålla reda på vem som gjort vad med vem när. Och tyvärr avslutas säsongen på ett riktigt såpasätt. Jag tror därför att det kommer bli svårt att driva serien allt för länge om man inte tonar ner det lite. Man är nästan andfådd efter att ha sett säsongens 18 avsnitt.

Men det som fungerar är att skådespelarna gör sina karaktärer på ett väldigt bra sätt. Man börjar till och med vänja sig med Taraji Hensons tolkning av Cookie som är alldeles för överdriven. Men jag börjar köpa det och acceptera att det är så här hon är och ska fortsätta vara. Hon är inte min favorit, men hon fungerar. Serien fungerar. Jag gillar den och kommer att se nästa säsong med, men jag hoppas man tonar ner det lite och kanske inte har så himla bråttom hela tiden.


EXTRAMATERIALET

Vi får höra och se inspelningarna av musiken i filmen och det mest intressanta är att det faktiskt är skådespelarna själva som sjunger.


TRE SAKER

1. Rumer Willis spelar Tory Ash och hon gör rollen som rockbrud riktigt bra.

2. Demi Moore gör en liten roll i slutet av säsongen. Blir intressant att se om hon dyker upp i nästa också.

3. Det är bara Bruce Willis som fattas nu för att hela hans familj ska ha tagit över serien.


HANS-ÅKE LILJA (2017-11-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2017
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Uncut music performances & Studio sessions
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/12):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN OKTOBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA