Anders Jakobsons blogg

tio trailertips (3)
Postad: 2007-07-03 16:49:17

Nu har jag borrat ned mig i trailermyllan igen och kommit upp med tio fräscha tips.

Balls of Fury - tramsigt, javisst, men jag kan inte stå emot en film om den sköna sporten ping-pong, speciellt inte när det tas på så stort allvar som i denna film. Och Christofer Walken i märklig kostym är aldrig fel.

Bug - som stort "Arkiv X"-fan ser jag direkt likheterna med två av mina favoritavsnitt "Ice" och "Darkness falls". I övrigt tror jag inte något speciellt om den här skräckfilmen.

Duck - ibland behövs det inte mycket mer än en karaktärsskådespelare och en anka. Nog så.

Fido - världen behöver fler zombiekomedier, så är det bara. Kul att se Carrie-Ann Moss igen, som piffig 50-talsmamma.

Interview - Steve Buscemi är en underskattad regissör, eller kanske rättare sagt, en inte helt uppmärksammad sådan. Den här pjäsartade filmen om den dryga världvana journalisten och celebriteten verkar mycket lovande.

Joshua - huga, barn som är otäcka är alltid lika effektivt! Den här filmen står kategoriserad som "drama" men nog 17 är det här skräck för hela pengen. Sköna Sam Rockwell i en papparoll också.

Once - omgångens musikdrama. Det här verkar vara en film i min smak, helt klart. Killen med gitarren är i själva verket sångare i irländska The Frames som är riktigt sköna, och låten i filmen är inte dum alls.

Superbad - en fåntrattfilm som bara kom med på listan av två anledningar: 1) för att "George Michael" från "Arrested Development" gör en av huvudrollerna och 2) för att Van Halens "Panama" spelas i trailern.

Vitus - plotten med lillgamla musikaliska underbarn som inte får leva som normala barn är ju inte direkt fräsch, men den här filmen är från Schweiz (!) och var deras bidrag till Oscarsnomineringarna för bästa utländska film. Det säger i alla fall lite.

Wall-E - till sist, nästa års (!) Pixar-film. Inte mycket till trailer faktiskt, och när jag läste lite om filmen för ett tag sedan blev jag inte speciellt upphetsad trots att detta är den första Pixar-filmen som kommer att blanda animerat och riktiga människor. Men Pixar är alltid Pixar...


anders jakobson

<< Juli 2007 >>
Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (17/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA