Hans-Åke Liljas blogg

zombies tar över bokmässa
Postad: 2012-04-13 22:26:51

Idag var jag bokmässan här i Örebro men även om jag gillar böcker var det faktiskt inte det som var mitt huvudmål med besöket. Mitt mål var fyra föreläsningar om Zombies.

Den första var om Zombiens uppkomst och historia. Föreläsare var Herman Geijer och det var en mycket underhållande föreläsning. Geijer blandade upp föreläsningen med en massa filmaffischer och klipp från filmer vilket gör det hela mycket lyssnarvänligt.

Andra föreläsaren var Jonny Berg som berättade om Zombies i litteraturen, även det mycket intressant att lyssna till. Berg hade en väldigt avslappnat sätt att föreläsa vilket gjorde att det kändes som om han talade från hjärtat och inte ett inövat manus. Dessutom fick vi en massa uppslag på böcker som man borde läsa. Toppen!

Tredje föreläsningen handlade om krishantering och vad som händer när katastrofen är ett faktum. Även detta en mycket intressant men tyvärr så kom själva Zombiedelen lite i skymundan och det kändes lite som om föreläsaren Anders Friborg mest la in Zombiereferenser för att han var kontrakterad att föreläsa om Zombies. Så även om det var ett intressant föredrag levde det inte riktigt upp till mina förväntningar.

Fjärde och sista föreläsningen var enligt mig också den bästa. Här berättade Johan Kimrin om hur Apart Förlag sätter ihop de svenska utgåvorna av "The Walking Dead" och det öppnades nu en helt ny värld för mig. Jag har noll erfarenhet i hur man gör en serietidning och det var väldigt intressant att lära sig mer om det. Kimrin berättade om det på ett bra och avslappnat sätt och att det sen var just serien "The Walking Dead" som är en fantastisk serie gjorde ju det hela bara mer intressant.

Tyvärr var det bara idag fredag som man kunde lyssna på dessa föredrag men Apart Förlag finns på plats hela helgen och säljer både de tre första numren av "The Walking Dead" och erbjuder Zombieporträtt så passa på att kila förbi och införskaffa de tre volymerna. Ni kommer inte att ångra er. Förutom att serien är bra är de svenska utgåvorna väldigt välgjorda och ett måste i varje välsorterat hem!



hans-Åke lilja

<< April 2012 >>
Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV HANS-ÅKE LILJA:
RECENSERAT DENNA DAG (25/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA