Anders Jakobsons blogg

superhjältefilmnytt (8)
Postad: 2014-04-25 15:25:34

Dags igen för ett nedslag i superhjältefilmerna. Den här gången har jag så mycket att skriva att jag måste dela in det i olika underrubriker.

Cyborg kompletterar Batman vs Superman

Uppföljaren till "Man of Steel", för tillfället kallad "Batman vs Superman", kommer inte enbart att introducera Batman och Wonder Woman i DC:s filmuniversum. Cyborg kommer också att vara med. Detta är möjligtvis en mindre känd karaktär för den stora massan, men figuren var med i Teen Titans ("Tonårsgänget" som de hette i Sverige) och senare i Justice League. Karaktären som är till häften maskin och till hälften människa kommer att spelas av Ray Fisher som är en teaterskådespelare. Det sägs just nu att Cyborg inte kommer att ha en stor roll i filmen, men att man tänker framåt.

Jag har en känsla av att Cyborg inte kommer att vara den sista superhjälten som dyker upp i filmen...

Det stora datumkriget

16 maj 2016 är ett hett datum. Först annonserade Marvel att de skulle släppa en film då. Sen flyttade Warner "Batman vs Superman" till samma datum. Då kontrade Marvel med att annonsera att filmen i fråga skulle bli den tredje "Captain America"-filmen. Plötsligt slåss två stora superhjältefilmer om samma datum. Är det bra eller dålig? Kommer någon att bli en vinnare i kampen?

Troligen måste någon av dem ge sig och byta datum med risk för att bli sedd som en förlorare. Disney Studios vd har nyligen sagt att de (Marvel alltså) "kämpar" med datumet. Det kan alltså bli så att det blir "Captain America 3" som får flytta på sig.

Ant-Man förändrade Avengers

Edgar Wrights "Ant-Man" som blir starten på Phase 3 efter "Avengers: Age of Ultron" känns allt mer och mer spännande, trots att man vet så lite om den. Wright pratade om den på Comic-Con redan 2006 vilket var innan Marvel Cinematic Universe drog igång. Nyligen har det kommit fram att Wrights idéer för filmen påverkat hela Avengerssatsningen. Kevin Feige har sagt att de förändrade sina planer för sitt universum för att till slut komma till Wrights film. Det låter riktigt spännande.

Här kan det nog vara en poäng i att påminna om vilka filmer vi har att se fram emot - och när (datum gäller annonserad amerikansk premiär):

• Guardians of the Galaxy (1 augusti, 2014)
• Avengers: Age of Ultron (1 maj, 2015)
• Ant-Man (17 juli, 2015)
• Captain America 3 (6 maj, 2016)

Mer tv för Marvel

Marvel kan ha ännu en tv-serie på gång till nästa säsong. "Agent Carter" följer just S.H.I.E.L.D.-agenten Sharon Carter (Hayley Atwell) som var med i "Captain America: The First Avenger" och som fick en liten extra stund i strålkastaren i one-shot:en som var med på "Iron Man 3"-blu-rayen. Serien har varit på gång ett tag och det misstänks nu att den kommer att bli beställd av ABC och visas parallellt med säsong 2 av "Agents of S.H.I.E.L.D."

Serien skulle med andra ord skildra agentarbetet på 40-talet och det känns som ett kul komplement till det moderna Marvel Cinematic Universe. One-shot:en var ju riktigt bra så jag är peppad.



"Agents of S.H.I.E.L.D." är för övrigt inne på sluttampen i sin första säsong och har visat sig höra ihop mer med filmerna än vad man hade kunnat tro. Det som händer i "Captain America: Return of the First Avenger" har stor inverkan på serien…

Alla vill ha ensembler… eller inte

Gänget bakom rebooten av "Fantastic Four" har stora drömmar och har redan börjat yra om att göra cross-overs med både "X-Men" och "Spider-Man". Det senare är nog svårt eftersom det är olika filmbolag som har rättigheterna och "Spider-Mans" producent Avi Arad har nyligen sagt "den dagen vi gör en cross-over är det för att vi har slut på idéer, och vi har många idéer". Det verkar som Arads planer går ut på att utöka "Spider-Mans" eget lilla universum med karaktärer som Venom och Carnage, så vi får väl se vad som händer där.

"X-Men" känns så pass välutvecklat och stort på egna ben att de nog inte behöver paras ihop med en filmserie som ännu inte dragit igång. Till nästa film - "X-Men: Apocalypse" - det vill säga den som ska komma efter "X-Men: Days of Future Past" som kommer på bio alldeles strax - är det högst sannolikt att det "klassiska" skådespelarstallet inte kommer att vara med utan att det i stället blir en fortsättning på "X-Men: First Class" med möjligen enbart Wolverine som klassisk karaktär. Det spekuleras om att det möjligen händer saker i "Days of Future Past" som gör det omöjligt för de klassiska karaktärerna att vara med även i framtiden…


anders jakobson

<< April 2014 >>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (28/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA