Anders Jakobsons blogg

superhjältefilmnytt (28)
Postad: 2015-04-16 10:05:59

20 april kommer det första rörliga från "Batman v. Superman: Dawn of Justice" att visas i ett speciellt "Batman vs Superman IMAX Trailer Event" på utvalda amerikanska biografer. Eventet ska vara 15 minuter långt. Förhoppningsvis blir det något till nätet också, även om en rejäl trailer är nog att hoppas på för mycket. Som en liten teaser har Zach Snyder offentliggjort ett litet retande smakprov...


En betydligt rejälare trailer bjuder Marvel på. Den är för "Ant-Man" och släpptes härom dagen med mycket nytt material i jämförelse med den teasertrailer som tidigare släppts. Filmen har premiär i juli.



I "Batman v. Superman" kommer ju Wonder Woman, spelad av Gal Gadot, debutera för att sedan både fronta en egen film och vara med i "Justice League"-dubbeln. Regissör till "Wonder Woman" var Michelle MacLaren fram till alldeles nyligen då hon hoppade av på grund av "kreativa olikheter". Nu har registolen i stället fyllts av Patty Jenkins som tidigare i karriären också lämnat ett projekt med samma motivering. Då gällde det "Thor: The Dark World". Om två år kommer "Wonder Woman".

Ungefär ett och ett halvt år efter det kommer "Captain Marvel" som blir Marvels första superhjältefilm med en kvinna i huvudrollen och just nu viskas det om att Angelina Jolie är aktuell för filmen - som regissör. Än så länge är det bara ett löst rykte, men i och med att det stora promotionmaskineriet kring "The Avengers: Age of Ultron" är i gång just nu är det mycket troligt att det kan dyka upp relaterade nyheter av dignitet.

Att hoppas på en utannonsering om en ny Hulk-film är dock att begära för mycket då Marvel faktiskt inte sitter på rättigheterna till ett sådant upplägg. Karaktären får de använda i olika filmen, men när det gäller en solofilm är det Universal som har rättigheterna.

Ett lite knepigt upplägg, och apropå knepiga upplägg så tänker man genast på samarbetet mellan Sony och Marvel avseende Spider-Man. Efter mycket spekulationer står det klart att det blir Peter Parker-versionen av karaktären även i denna reboot, och att Parker ska vara i 16-17-årsåldern. En riktigt ung hjälte med andra ord. Här är ett litet klipp där Kevin Fiege pratar lite om vad de vill göra med karaktären:



På TV-fronten rapporteras det att DC-serien "Constantine" inte får förnyat förtroende av NBC och därmed avslutas efter en säsong. Förutsatt att inget annat tv-bolag tar över stafettpinnen. Det återstår att se.

För Marvels del ser det bättre ut då en spin-off till "Agents of S.H.I.E.L.D." är under planering. Detaljerna kring den är för tillfället ytterst få och det finns egentligen inget mer att rapportera än så här. Och efter succén med Netflix-serien "Daredevil" ser det bra ut inför de kommande Netflix-serierna där "A.K.A. Jessica Jones" är näst ut, troligtvis i december. Personligen hoppas jag på att en andra säsong för "Daredevil" görs omedelbart!

Eftersom vi började med en teaser kan vi sluta med en. Här ser vi en av de första bilderna på Jared Leto i sin Joker-frisyr och -hårfärg, i en bild som förstås imiterar en ikonisk bild på karaktären från omslaget till "The Killing Joke". En cool referens om någon!



anders jakobson

<< April 2015 >>
Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA