Anders Jakobsons blogg

trailers på nätet förr vs nu
Postad: 2016-10-11 12:06:37

Det borde vara ungefär 20 år sedan nu som jag skaffade internet hemma. Ett sprakigt modem förde lite oväsen och så var man "online" medan telefonräkningen tickade. Snabbt ladda hem mailen och sedan koppla ned sig medan man läste och svarade och la eventuella svar i utkorgen i väntan på nästa gång man kopplade upp sig.

Så där kul när man tittar i backspegeln. Att ladda hem något tyngre var inte att tala om. Jag minns när en kompis bifogade en liten halvminutslång videofil med den headbangande dockan Flat Eric i ett mail och det tog en kvart eller mer att få hem några megabyte.

När man väl ville titta på trailers var det lika lätt som att gå in på iTunes trailers eller YouTube och glo på en streamad trailer i HD-kvalitet på nolltid, nej, här fick man antingen ladda hem en snutt i kass kvalitet eller sitta och "buffra" med Real Player. Inte så kul.

Så det är bättre nu, på alla sätt och vis. I går cirkulerade en läckt trailer som kittlade mitt intresse så mycket att jag tittade på den back to back ett par gånger. Och sen igen. Trailern är avfilmad från en videospelare, den är vattenmärkt och har ofullständiga specialeffekter, men den var ack så sevärd. Filmen det handlar om är "The Dark Tower", nästa års stora Stephen King-filmatisering (tills del ett av remaken av "Det" kommer) och det är en film som varit extremt efterlängtad av fansen och extremt omdiskuterad bland fansen. Det finns anledning att återkomma till det.

Tills den skarpa fina trailern släpps officiellt får denna duga. Om den nu finns kvar - filmbolaget har varit snabba på att ta ner alla läckta klipp, men i denna virala värld är den en snudd på omöjlig uppgift. Googla, så hittar ni säkert den.



anders jakobson

<< Oktober 2016 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (25/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA