En lyckad och hyfsat sevärd TV-film

FILMEN

"The Glow" är visserligen en TV-film men det finns en hel del kända ansikten i den. I huvudrollerna som Jackie och Matt ser vi Portia de Rossi från "Ally McBeal" och Dean Cain från "Lois & Clark". Vi ser även Grace Zabriskie från "The Grudge" och "Twin Peaks" som en av pensionärerna.

Filmen handlar om Jackie och Matt som efter att Matt blivit nerslagen och rånad får hjälp av ett gäng pensionärer. De erbjuder även Jackie och Matt att hyra en enorm lägenhet i deras hus till ett mycket lågt pris. De accepterar och flyttar nöjda in.

I huset bor det förutom pensionärerna ett ungt par till. Jackie och Matt blir snart rätt bra kompisar med det andra paret. En dag är de dock spårläst borta och pensionärernas förklaring att de bara flyttat håller inte riktigt.

Jackie blir misstänksam men Matt är mer tveksam och har svårt att se att ett gäng pensionärer skulle kunna göra någon skada. Han är redan innan de flyttar in i huset en träningsmänniska och har därför inget emot att deras hyresvärdar propagerar starkt för att de ska äta nyttigt och motionera regelbundet. Jackie som inte gillar att motionera utan hellre tar sig en smygrök tycker dock att det går för långt. Pensionärerna har dock en mycket stark anledning till att de ska leva ett sunt liv…

Som alla nu gissat är alltså pensionärerna allt annat än de oskyldiga och välvilliga personer de försöker framställa sig som. Det visar sig att de i själva verket dels är mycket äldre än de utger sig för att vara och dels att de kan hålla sig så unga genom att ta kraft från unga människor…

Det märks att "The Glow" är en TV-film. Man ser de där partierna i filmen där bilden är helt svart, där reklamen varit. Detta gör dock inte så mycket eftersom filmen är bättre är den genomsnittliga TV-filmen. Både Rossi och Cain gör sina roller utmärkt och detsamma gäller för pensionärerna. Det man kan ha lite invändningar mot är kanske just hur de livnär sig på yngre människor. Här gränsar filmen till att bli lite larvig…men man kan ju inte få allt. Här får vi dock en hyfsat sevärd TV-film.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består endast av en trailer.


TRE SAKER

1. Det var lite kul när jag satte på filmen, som släpptes igår, och upptäckte att jag redan sett den. Det visade sig nämligen att den visats på TV för ungefär ett år sedan.

2. Regissören till "The Glow" är ingen mindre än Craig R. Baxley som bland annat även gjort TV-serierna "Kingdom Hospital", "Rose Red" och "Storm of the Century" som alla är signerade Stephen King.

3. Jag kollade upp Dean Cain på IMDB.com och det visade sig att han gjort otroligt mycket…och jag som trodde att rollen som Clark Kent var hans debut, shame on me!


HANS-ÅKE LILJA (2007-01-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Scanbox
Ljud: Stereo
Bild: 4:3 1.33:1
Extramaterial:
Trailer
RECENSERAT DENNA DAG (4/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA