Ännu en rolig klippsamling i raden

FILMEN

Ett tag stod det "Robert Gustafsson - Sveriges roligaste man" längst upp på DVD-omslagen. Nu för tiden står det "Robert Gustafsson - Kungen av humor". Och, visst, Robert Gustafsson är en av de roligaste personerna vi har i Sverige och som numera har över 30 år i branschen.

Den här DVD:n är precis som många tidigare släpp en klippsamling med inslag från tv-program, shower och filmer. Med tanke på samlingens titel och det "förföriska" omslaget kan man på förhand anta att det är mycket fokus på sex och snusk, men så är det inte. Visst, finns det partier som är under bältet, men det mesta känns som det är plockat från panelprogram som "Parlamentet" och "Time Out". Inledningsvis mest från "Parlamentet" och specifikt från inslaget "Tips från coachen" där Robert får improvisera fritt (eller? - se Tre saker) i ett rasande tempo. Jag tycker det är kul och imponeras av alla märkliga referenser och jämförelser hans hjärna hittar på.

Några inslag är från den turnerande showen "Stjärnklart" där Robert var med 2015. Där gjorde han några av sina gubbar och Anders Berglund fick i flera fall ta smällen som bollplank. Jag har inte sett detta tidigare och även detta är kul.

Något enstaka klipp är från "Morran & Tobias: Som en skänk från ovan", men i övrigt är det mesta är från olika TV4-produktioner, dock inga skrivna komediserier. Mot slutet av samlingen blir det övervikt på inslag från "Time Out", och det fungerar fint för min del då jag inte såg programmet på tv.

Omslaget påstår att det finns "ej tidigare visat material" från just "Time Out" och "Parlamentet" och det må så vara, men i ärlighetens namn tror jag att det går ganska enkelt att återskapa den här samlingen med hjälp av YouTube. Allt borde rimligtvis finnas där.

Hur som helst är detta ännu en rolig klippsamling i vad som nu börjar bli en ganska lång rad av sådana, och för min del har jag som oftast väldigt roligt i stunden, men jag har även svårt att tänka mig att jag kommer att slita ut skivan genom att se samlingen om och om igen. Vad som dock är sympatiskt positivt med samlingen är att innehållet är färskt och inte uppblandad med gammal skåpmat som man sett allt för många gånger tidigare.


EXTRAMATERIALET

Två längre klipp ligger med som extramaterial. Det ena är från tv-serien "Sveriges bästa" där Robert Gustafsson utsågs till Sveriges bästa komiker 2016. Det är en kvartslång intervju ledd av David Hellenius.

Det andra klippet är en riktig sociala medier-klassiker, och det är när Robert testas på olika svenska dialekter av Niklas Källner.

Dessutom kan man se en reklamfilm för Hyundai som tydligen är sponsor till den här DVD:n. Lite märkligt, måste jag säga.


TRE SAKER

1. Även om det improviseras fritt är det uppenbart att vissa skämt redan är skrivna på ett eller annat vis. I två olika "Tips från coachen" skämtar Robert om att jobba så mycket att man möter sig själv i dörren (ena gången i jag-form, andra om "min pappa"). Ett annat skämt om att ha Viagra i en flaska för att den ska stå upp går också igen.

2. I ett "Parlamentet"-klipp börjar Robert - hjärtligt - skratta hejdlöst åt något programledaren Anders S. Nilsson säger. Jag tror att detta är en blooper, men det är faktiskt ganska befriande att se klippet mitt bland allt annat.

3. Det är kul att titta på de kollegor Robert har runt sig när han kommer igång som värst. Man får intrycket att även de mest luttrade svenska komikerna dels har svårt att hålla sig för skratt och dels funderar var han får allt ifrån.


ANDERS JAKOBSON (2017-11-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Majeng media
Ljud: Dolby Digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
Extramaterial:
Sveriges bästa komiker, Robert testar dialekter, Hyundai sponsorfilm
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA