Lego istället för mat

FILMEN

Vi har alla sett dessa mat- och bakprogram där deltagarna ska baka eller laga något på beställning eller med utvalda ingredienser. "Lego Masters" är en version av dessa program. Inte så att de lagar mat av Lego, utan man bygger fantastiska Legomodeller. Upplägget är detsamma med undantag att man jobbar i par och att man får mycket längre tid på sig att få till sitt Legobygge.

De uppdrag de från början tio lagen får kan vara att de ska bygga en skapelse som när den är klar ska slås sönder av programledaren och då göras det på ett snyggt sätt. De skapar bilar, superhjältar och broar som ska hålla för så mycket vikt som möjligt. Ja, ni förstår vad jag menar och som tittare kan man inte göra annat än att fascineras. De saker de bygger är extremt välbyggda och man inser att deltagarna inte är några nybörjare inom Legobyggande. De har gjort det under längre tid och nu får de nörda ut helt och totalt. Ett lag åker ut i varje avsnitt tills det är dags för finalen. De tre lagen som går till final får helt fria händer att under 24 timmar bygga vad de vill.

Är detta bra då? Jo men det är det faktiskt. Det är sådär amerikanskt överdrivet där deltagarna formligen dör av skratt när programledaren drar ett skämt eller totalt tappar andan så man nästan får hämta sjukvårdspersonal när programledaren säger något häpnadsväckande, men i slutänden är det de bygger så otroligt imponerande att man inte kan låta bli att gilla det. Man blir sugen på att sätta igång och bygga Lego själv, men tyvärr måste man inse att de har tillgång till en stor mängd bitar och annat som en vanlig människa inte kommer i närheten av. Men det kliar i fingrarna…

Och framförallt känns det fantastiskt att det inte handlar om mat…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Visserligen får de upp till 24 timmar på sig att bygga men det är inte så att de håller på 24 timmar i sträck. De nämner det visserligen inte men fick de inte pauser under tiden skulle de knappt kunna stå upp efter 24 timmar och det finns inga indikationer på att deltagarna är utmattade.

2. Programledaren är lite speciell. Antingen gillar man honom eller så gillar man honom inte alls. Ingen mellanmjölk här inte.

3. Även Australien har programmet och ett svenskt håller på att spelas in.


HANS-ÅKE LILJA (2020-06-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: CMORE
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA