Snark, vilket ointressant sömnpiller

FILMEN

Tio år innan filmens nutid blir låsmeden/tjuven Miller Graham (Ryan Phillippe) syndabock när han och hans tjuvkollega luras av polisen Zwick (Jeffrey Nordling), som skjuter kollegan och tvingar Graham att ta skulden för allt - ("Tänk på din familj"). Efter ett decennium i fängelse muckar Graham och försöker bygga upp sitt liv på nytt med hjälp av kompisen Frank (Ving Rhames). Grahams fru, polisen Beth Fisher (Kate Bosworth) har gått vidare men Graham får ändå chansen att träffa sin dotter Lindsay.

Zwick har under tiden avancerat i graderna men står nu inför sin pensionering och gör klart för Graham att även om han snart glider ur bilden så finns det andra smutsiga snutar som är redo att kliva in och göra livet surt för honom. Graham har hållit tyst om vad som egentligen hände och har ingen avsikt att återvända till det kriminella livet, men när hans mördade kollegas dotter April (Gabriela Quezada) dyker upp och behöver hans hjälp ser han sig tvungen att göra ett undantag, speciellt när han förstår varför hon behöver hans hjälp. Snart är han insyltad i en härva som ska sätta hans familj i fara.

"The Locksmith" är ett ospännande och ointressant sömnpiller som jag verkligen får kämpa mig igenom, trots att den bara är runt 90 minuter lång. Av alla filmer jag kunde välja att se på Prime Video drog jag verkligen nitlotten för det här är en film som inte en enda människa i hela världen kan kalla sin favoritfilm. Ryan Phillippe är kusligt okarismatisk i huvudrollen och tittar man på creditslistan så är han inte ens listad som toppnamn.

Undvik.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen hade en liten runda på biograferna där den spelade in lite fickpengar. Inte alls oväntat. Eller, jo, lite oväntat. Den borde inte ha tagit upp plats på någon biograf över huvud taget.

2. Regissören Nicolas Harvard långfilmsdebuterar med filmen. Han har betydligt fler poster på CV:t som second unit/assistant director så helt oerfaren är han inte.

3. Som en följd av vapenincidenten under inspelningen av filmen "Rust" (där Alec Baldwin avfyrade ett vapen med riktiga kulor så att en fotograf dödades) användes gummivapen i filmen. Det var trivia lite ointressant som hela filmen.


ANDERS JAKOBSON (2024-07-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Streamat
Utkomstår: 2024
Bolag: Prime Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNLI/AUGUSTI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA