Hämndthriller utan något nytt eller unikt

FILMEN

Jessica Alba spelar i "Trigger Warning" en special forces-soldat vid namn Parker. Strax efter en operation i Syrien får hon ett telefonsamtal från hemstaden Creation i New Mexico. Det är sheriffen Jesse Swann (Mark Webber), en gammal kärlek, som berättar att Parkers pappa omkommit i ett gruvras.

Parker reser hem och träffar Jesse. Han menar att det finns indikationer att pappan orsakade raset själv och därmed tog sitt liv, något som Parker ser som helt omöjligt. När hon rotar runt lite finns det tveksamheter där både Jesses odräglige bror Elvis (Jake Weary) och deras pappa, senatorn Ezekiel (Anthony Michael Hall) är inblandade på något vis. Och när hon gräver vidare blir direkt farligt - och våldsamt.

IMDB har taggat filmen med 227 olika "keywords" och en av dessa är "one person army action". Givetvis är det ditåt allting barkar när Parker på egen hand måste reda ut och hämnas sin fars död, för så klart har inte tagit livet av sig eller omkommit i en olycka. De verkliga omständigheterna är lite mer komplicerade än så, men det stora hela är "Trigger Warning" ingen komplicerad film. Tvärtom, det är en historia som man sett femtioelva gånger tidigare i någon sorts variant, och just "Trigger Warning" har inget direkt nytt eller unikt att komma med.

Detta är en film som kommer att självsanera sig och trilla allt längre bak i Netflix algoritm så att bara de riktigt djupdykande kunderna kommer att hitta den till slut.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det första utkastet till filmen skrevs 2016 och beskrev historien som en kvinnlig variant av "First Blood" och "John Wick".

2. Först 2021 spelades filmen in och därefter väntade två timmars postproduktion och tumrullande innan Netflix släppte den.

3. Filmen är regisserad av indonesiska Mouly Surya och det är hennes första engelskspråkiga film.


ANDERS JAKOBSON (2024-08-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Streamat
Utkomstår: 2024
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNLI/AUGUSTI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA