Underhållande utan direkta överraskningar

FILMEN

Ibland när man grottar ner sig i detaljerna i en filmplott så kan den kännas oerhört svag och allt annat än trovärdig. Det behöver inte automatiskt betyda att filmen i sin helhet blir dålig men som alltid får man tugga i sig vissa saker oavsett om man vill det eller inte.

Halle Berry spelar Roxanne Hall, agent i en hemlig organisation som heter The Union. När ett uppdrag i Italien går helt åt pipan och flera av hennes kollegor dör, behöver organisationen stärka upp med ett nytt ansikte. Av någon anledning anser Roxanne att hennes gamla kompis och dejt från high school 20 år tidigare är rätt person. Därför åker hon till New Jersey och letar upp byggarbetaren Mike McKenna (Mark Wahlberg). Hennes egentliga avsikter får Mike aldrig veta och i stället har de en trevlig återförening som slutar med att Roxanne drogar honom.

När han vaknar till nästa gång är han plötsligt i London där han blir introducerad till The Union av Roxannes chef (J. K. Simmons) och hennes kollegor (Adewale Akinnuoye-Agbaje, Alice Lee och Jackie Earle Haley). Ganska omgående sätts Mike i träning för att få grundskaperna som krävs av honom som agent och The Union kan fortsätta med sitt uppdrag där de en av flera parter i en underlig auktion där viktig information finns i potten.

Det man får tugga i sig är bland annat att Roxanne tycker att Mike kan bli agent bara så där och att han blir agent - bara så där! Det är inga större hinder och filmen går inte riktigt i samma fällor som andra filmer där en vanlis rekryteras till att göra något otroligt. Logiken i detta haltar, men hade Mike bara haft en lite annan bakgrund så hade allt varit lite mer lättsmält.

Men som sagt, detta är inget som gör filmen dålig på något vis. Det är en ganska underhållande actionkomedi som bjuder på fart och fläkt i nästan två timmar. Inga direkta överraskningar utan man får det man tror att man ska få.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Slutet lägger helt klart upp bollen för en uppföljare så vi får väl se vad som händer med det.

2. I eftertexterna syns bilder på Mark Wahlberg och Halle Berry från collegetiden. De är tillsammans på bilderna men dessa måste vara manipulerade då Berry är sex år äldre än Wahlberg och hade gått klart innan Wahlberg ens börjat. Men bilderna är bra gjorda så jag köpte det rakt av innan jag faktakollade det.

3. Originaltiteln på filmen var "Our Man from Jersey" vilket jag personligen tycker är en snyggare titel än "The Union".


ANDERS JAKOBSON (2024-08-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin actionkomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Actionkomedi
Format: Streamat
Utkomstår: 2024
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (15/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNLI/AUGUSTI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA