En svensk hitmakare turné

FILMEN

Per Gessle. Finns det någon i Sverige som inte vet vem han är? Vad han har gjort? Finns de som inte vet vem han är så är de i alla fall få. Gessle brukar ge sig ut på turné i Sverige med jämna mellanrum, alltid på somrarna. Inte så konstigt, vem vill hoppa och sjunga med till "Sommartider" i smällkalla januari? Han har helt enkelt blivit synonym med den svenska sommaren. Om det kan man tycka vad man vill. Själv gillar jag tanken.

Lite samma sak gäller när man pratar om Gessles texter. En del gillar dem, en del tycker de är lite banala och andra hatar dem. Men oavsett så är de trallvänliga. Jag håller med om att texterna ibland blir lite för banala och bara handlar om att rimma ord med varandra men jag kan ändå inte låta bli att gilla dem.

Hur som helst. Nu släpper Gessle en DVD från sommarens turné. Den är inspelad på Brottet i Halmstad, Gessles hemstad, den 11 augusti 2017. Tyvärr är Gessle och band inte lika bra visuellt som musikaliskt. Gessle och de andra står rakt upp och ner (de hoppar lite ibland) och spelar. De har två körtjejer med varav den ena även spelar fiol och de gör vad de kan för att hålla liv i konserten men det blir aldrig visuellt speciellt intressant. Dessutom tycker jag ljudet svajar lite emellanåt…

Slutsatsen jag gör är att kan man inte vara på plats live så tillför inte en DVD speciellt mycket. Man kan lika gärna lyssna på en CD. Ljudet blir bättre och tittar man på DVD:n kommer man ändå sitta och göra något annat efter en stund för Gessle är inte speciellt intressant att titta på tyvärr.


EXTRAMATERIALET

Inget. En bakom scenen-film kunde man väl kostat på sig?


TRE SAKER

1. Gessle blandar egna låtar med Gyllene Tider- och Roxette-låtar.

2. Jag skulle hellre se att Gyllene Tider återförenas än att Gessle ger ut en soloskiva till.

3. Tycker överlag att det är bra låtar han spelar. Kanske skulle han skippat Roxette-låtarna och kört enbart svenskt.


HANS-ÅKE LILJA (2018-06-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Majeng media
Tema: Musik
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA