Ett rysligt dopp i poolen

FILMEN

Vanligtvis när en plats är ond i amerikanska skräckfilmer är det för att "huset är byggt ovanpå en gammal indiangravplats" till exempel. I det här fallet handlar det om en pool som ligger ovanpå en gammal källa med läkande egenskaper - men med en ond twist. Låter det pajigt? Det är det faktiskt inte.

Wyatt Russell spelar baseballstjärnan Ray Waller som dragit på sig en sjukdom som avslutat hans karriär. Hans familj köper ett hus där det finns en pool som ska kunna ge bra träning för Ray. Familjen behöver någonstans att slå rot och huset - efter lite städning, fix och renovering - har allt de behöver. Ray, frun Eve (Kerry Condon) och tonårsbarnen Izzy (Amélie Hoeferle) och Elliot (Gavin Warren) trivs och träningen i poolen har bra effekt på Ray, så bra att han till och med vågar träna Ellots little league-lag. När Ray övertalas att slå en boll gör han det med en enorm kraft.

Men det är förstås något i poolen. Redan i filmens inledning har vi fått se hur den påverkat en familj 30 år tidigare och nu noterar Eve, Izzy och Elliot att något är galet vid olika tillfällen, men den som blir mest påverkad är Ray.

Det är så här nerbrutet till en enkel sammanfattning ingen märkvärdig film, men det är en fullt godkänd skräckfilm som trots ett lite småfånigt upplägg ändå lyckats förmedla en kuslig stämning utan att behöva anstränga sig för mycket. Jag blir faktiskt positivt överraskad då det är väldigt sällan nu för tiden som skräckfilmer har någon effekt på mig. Jag blir inte rädd men jag gillar det jag ser.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Som många andra skräckfilmer är "Night Swim" baserad på en kortfilm med samma namn. Denna gjordes för tio år sedan och är blott tre minuter lång. Filmen finns på YouTube. Man kan säga att kortfilmen är en prototyp till en scen i filmen men inte alls innehåller något av den mytologi som kommer fram i den längre historien.

2. Filmen är skriven av Bryce McGuire och Rod Blackhurst och regisserad av McGuire. Kortfilmen regisserades av Blackhurst.

3. Och för de som inte vet det är Wyatt Russell son till Kurt Russell och Goldie Hawn. Han har fått pappans utseende men mammans färger.


ANDERS JAKOBSON (2024-08-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Streamat
Utkomstår: 2024
Bolag: SF Anytime
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNLI/AUGUSTI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA