Exakt samma rom-com-paket som vanligt

FILMEN

Även om det känns som om att "Something Borrowed" skulle kunna vara världens mysigaste film, en sådan där film som man bara älskar att gotta ner sig i, så gör den mig besviken. Det här är absolut ingenting nytt och det känns alldeles för bekant för att det ska kännas helt okej.

"Something Borrowed" handlar om bästa vännerna Rachel (Ginnifer Goodwin) och Darcy (Kate Hudson). Tjejerna har varit bästisar sedan de var små och nu är de 30 år. Darcy är på väg att gifta sig med Dex (Colin Egglesfield) som egentligen är Rachels stora kärlek sedan college. Givetvis börjar Rachel och Dex tala om hur de egentligen känner för varandra medan bröllopet närmar sig. Ska Rachel låta sin egen lycka stå åt sidan för sin bästa väns skull, eller ska hon för en gångs skull göra som hon känner utan att bry sig om Darcy?

För det första är Kate Hudsons roll, Darcy, så sjukt jäkla jobbig. Det går inte att känna sympati för henne någon gång. Hon är så fruktansvärt egoistisk att jag rätt snabbt tar parti för Rachel och skiter fullständigt i om Darcy blir olycklig eller inte. Givetvis lyckas Hudson spela väldigt bra när jag känner så men hennes karaktär är så fruktansvärt irriterande att jag bara vill skrika åt henne.

Men den största besvikelsen ligger i att allt det här har vi sett förut. Du kan redan från början räkna ut vad som kommer att hända, alla turer som kommer att ske och hur det hela till slut knyts ihop. Det är så himla uppenbart och jag hade verkligen önskat att man åtminstone kunde har gjort någonting endast litet dugg annorlunda så att jag hade blivit förvånad. Som det är nu – tristess.

Men är man ute efter en typisk romantisk komedi, och vill ha exakt samma paket som vanligt är det här den perfekta filmen för ett sådant tillfälle. Annars, välj något annat.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är alltid roligt när filmer flirtar med publiken genom gamla filmer. Som i denna film när Rachel tittar på "Farlig förbindelse" när hennes dåliga samvete kommer över henne. Humor.

2. Colin Egglesfield som spelar Dex har inte setts så mycket på bioduken men har däremot medverkat i ett flertal serier, bland annat "Brothers and Sisters", "Melrose Place", "Förhäxad" och "Gilmore Girls".

3. Filmen är baserad på romanen med samma namn av Emily Giffin.


MARIA EREMO (2011-10-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: SF
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA