Komedi med lite drama innerst inne

FILMEN

I "Don’t Look Up" träffar vi Dr. Randall Mindy och Kate Dibiasky (spelade av Leonardo DiCaprio och Jennifer Lawrence) som precis upptäckt att en meteorit är på väg att krocka med jorden inom några månader. I panik beger de sig till USAs president (spelad av Meryl Streep) för att varna henne om faran. Till deras förskräckelse viftar hon bara bort det som ytterligare en sak hon behöver ta hand om. I sin frustration över att inte bli tagna på allvar går Randall och Kate till pressen och släpper bomben att alla kommer att dö inom några månader…

Jag gillar "Don’t Look Up" och jag gillar att man lyckats få ihop så många kända ansikten. Förutom de redan nämnda ser vi Cate Blanchett, Jonah Hill, Ron Perlman, Ariana Grande, Melanie Lynskey och Paul Guilfoyle för att nämna några. Filmen är helt klart en komedi men den innehåller även lite allvar och blir riktigt seriös här och där. Man får med andra ord skratta och tänka.

Det som är lite extra kul med filmen är att det inte går riktigt som de tänkt sig. Det fungerar inte som på film att man bara kan skicka upp ett gäng som tar hand om meteoriten och så är det fixat. Här går det lite trögare och de får jobba lite mer för att nå resultat. I vissa fall når de dessutom inte det önskade resultatet. Sådant gillar jag, när det inte bara löser sig automatiskt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jonah Hill gör sin karaktär riktigt bra. Man ogillar honom från starten.

2. 1.41 in i filmen dyker en QR-kod upp. Skanna den och du kan se Ariana Grande och Kid Cudis video till "Just Look Up".

3. Jag gillar som sagt att detta är en lite annorlunda katastroffilm.


HANS-ÅKE LILJA (2022-01-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA