Ny spelare, samma kamp

FILMEN

När jag började se säsong sex av "Billions" var jag övertygad om att det var seriens sista, jag skrev till och med om detta i min recension av säsong fem. Faktum är att jag trodde detta hela säsongen och satt och letade efter avslutningar under säsongens gång. Jag var övertygad om att jag sett "Final season" i samband med säsong sex. Därför blev jag minst sagt förvånad över att säsongen slutade med ett öppet slut som definitivt antydde ytterligare en säsong. Efter lite googlande insåg jag att en säsong sju kommer. Jag blev därför nyfiken på varför man bestämt sig för att återkalla avslutande beslutet och göra ytterligare en säsong. Efter ytterligare googling hittade jag INGET bevis på att säsong sex någonsin varit tänkt att bli den sista. Så förvirrad måste jag inse att jag kanske missuppfattat just detta. Nåja, så kan det gå och om någon skulle sett någon om att säsong sex varit tänkt att vara den sista får ni gärna kommentera nedan.

När säsong sex börjar har Axe försvunnit ur serien och Michael Prince, som vi lärde känna förra säsongen, har tagit över hans bolag. Han driver det vidare om än på ett litet annat sätt men en likhet med Axe finns. De har båda Chuck som fiende. Han är övertygad om att Prince har något fuffens för sig och ger sig den på att han ska sätta dit honom. Och han har inte helt fel, något har Prince för sig men frågan är om det är olagligt eller om det är Chuck som ser det så. Hur som helst verkar deras kamp leda till att någon av dem kommer få skaka galler, frågan är bara vem.

Jag tycker man klarar sig bra utan Axe. Faktum är att han hade börjat bli lite förutsägbar och tråkig och att man nu tar in Prince i stället gör att det hela känns lite nytt. Han har lite nya idéer och dessutom vet man inte riktigt om han faktiskt menar väl eller om han bara spelar. Eller om han kanske inte själv riktigt vet, hur som helst har han stora planer…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsong sju kommer.

2. Tayler spelar en lite större roll här men även andra medarbetare får träda fram.

3. Jag har inte riktigt vant mig med att Chuck rakat av sig skägget…


HANS-ÅKE LILJA (2022-05-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (6/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA