DVDKritik.ses blogg - september, 2017

Fel i bloggen!

Det finns inga inlägg i den angivna månaden. Använd kalendern till höger för att navigera vidare bakåt eller framåt.

Senaste blogginläggen

humorspecialer - roliga eller inte?
Postad: 2018-03-15 19:27:30

Bland det svåraste som finns att recensera är ståuppkomik. Både live och i inspelat utförande. Jag har recenserat det live några gånger och det är ruskigt svårt att hänga med i svängarna och försöka sortera ut det som är viktigt att nämna i texten samtidigt som man som recensent inte vill avslöja för mycket.

Att skriva om inspelade shower är lite lättare, men samtidigt lite svårt. Lite av samma anledningar som ovan, men även för att den här typen av underhållning vinner på grupptrycket. Det är roligare att skratta ihop med andra i stället för att sitta ensam framför skärmen och... inte skratta.

(Trots det har det blivit några recensioner - här är vårt tema med ståupp...)

För mig är det oerhört tydligt att ståupp inte alls är lika kul hemma, och jag har otaliga Netflix-specialer som bevis på det. Jag vet inte hur många sådana jag mer eller mindre tvingat mig igenom utan att bli underhållen. Även om det handlar om stora namn som Chris Rock, Judd Apatow eller Joe Rogan - det blir aldrig riktigt kul. Men det finns några undantag.I veckan släpptes Ricky Gervais "Humanity" som jag gillade. Jag har Gervais tre tidigare shower i DVD-samlingen och gillar hans stil. Blandningen av ganska råa skämt (utan att bli smaklös) i kombination med religionskritik och vetenskapliga resonemang. Det fungerar fint för mig. Men jag struntar i att recensera den.

Två andra tips ur Netflix utbud som jag verkligen kan rekommendera är "Zach Galifianakis: Live at the Purple Onion" och "Judah Friedlander: America is the Greatest Country in the United States". Den första har många år på nacken (från 2006, faktiskt) men är en skruvad dryg timme av vad som känns som improvisationer och en skriven sketch där Zach spelar sin egen bror. Jäkligt konstigt, men otroligt roligt.

Den andra är från 2017 och är även den lite udda och mycket bra. Kepsbärande Judah övertygar oss om att Amerika är det bästa landet i USA och verkar jobba väldigt mycket på uppstuds från vad publiken säger och gör och fixar det galant.Har du något tips på en bra humorspecial på Netflix eller HBO? Lägg en kommentar.


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

Inlägget går inte att kommentera
 
vinnare av the lego ninjago movie
Postad: 2018-02-27 09:47:52Star Wars, Harry Potter, Batman... Ja, det är inte enbart tre gigantiska franchises överlag utan även de Lego-teman som fick flest röster i vår tävling. Även om några klassiska teman som City, Castle och Technic fick röster var det övervägande många som föredrog de som är lite mer moderna.

De som kan glädja sig åt ett ex av "The Lego Ninjago Movie 3D" i brevlådan inom kort blev:

Martijn Wullems, Hofors
Stina Hammar, Göteborg
Jerker Nilsson, Liatorp

Grattis!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
hej då 2017
Postad: 2017-12-31 20:00:00

I min sammanfattning av 2016 så konstaterade jag att jag sett väldigt mycket TV serier under 2016 och jag förutspådde att det under 2017 skulle bli ännu mer TV. 2016 var 32 av 84 titlar TV-serier. I procent blir det 38%.

2017 var 31 av de 79 titlarna jag recenserade TV-serier. Det gör en procent på 39% för TV serier. Min gissning på att det skulle bli mer TV stämmer alltså om man räknar procentuellt. Rent antalsmässigt såg jag en säsong mer under 2016. Favoriterna under 2017 var tredje säsongen av "Fargo - Säsong 3" och andra säsongen av "Ash vs Evil Dead". Bottennappet var den första och enda säsongen av "Dimman" som inte alls levde upp till förväntningarna.

Jag tänker inte ge mig in på att rangordna filmerna jag sett under året men ska ni bara se en film från 2017 så måste ni se "Geralds lek" som Anders recenserade under året. Den finns på Netflix och är ett måste. När det gäller 2018 så kan jag inte annat än att gissa på att det kommer bli ännu mer TV. Förmodligen också mer filmer gjorda direkt för streamingtjänster som Netflix och HBO.


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

Inlägget går inte att kommentera
 
<< September 2017 >>
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Sök i bloggen:
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA