Anders Jakobsons blogg

man skruvar på sig
Postad: 2011-02-22 10:44:14

Av en ren händelse klickade jag in mig på The Scandinavian Sci-fi, Film & Game Conventions hemsida igår och började skruva på mig efter ett tag. Det är en klassisk mässa med allt vad det betyder som äger rum i Göteborg nu till helgen och i Malmö i början av april.

Det är utbudet av kändisar som får det att krypa i mig. Inte utbudet i sig utan för att det är så pinsamt. Det finns få saker som är så pinsamma som när en skådespelarkarriär är över och det enda sättet att få in pengar är att åka runt på mässor och vara "känd" för något som i bästa fall hände för tio år sedan, men i de flesta fall hände betydligt tidigare.

Vad är det då för kändisar? I Göteborg kommer Anthony Daniels (C-P3O i "Star Wars"-filmerna), Kristianna Loken (T-X i "Terminator 3"), Lou Ferrigno (Hulken), Michael Beck ("The Warriors") samt Richard Gibson och Kim Hartman.

Vänta nu, är inte den sistnämnda den där sköna snookerkommentatorn från Eurosport? Nej, Hartman och Gibson är kända som Helga och Herr Flick i "'Allo 'allo 'emliga armén". Tungt! Daniels och Ferrigno är vana mässnamn, men är Lokens karriär redan över?

I Malmö är bara fem av sex kändisar klara, men till mässan kommer de svenska skådespelerskorna Maud Adams och Christina Lindberg, Michael Winslow (ljudmannen Jones från "Polisskolan"), Guy Siner och Richard Bonehill. Siner är även han från "'Allo 'allo" och Bonehill har gjort flest roller i "Star Wars"-filmerna, fast samtliga under gummimasker eller Stormtrooper-utrustningar. Ingen vet hur han ser ut. Nog är det värt 150 spänn för att få ett foto på sig själv och Richard Bonehill?

För det är så klart inte gratis att träffa dessa kändisar. Ett proffstaget foto, inklusive förstorning som man får på plats, kostar 150 kr och priset för själva autografen sätter kändisarna själva.

Även om jag själv inte skulle lägga en ynka krona på en signatur eller ett foto på Gruber (Guy Siner) så får man ändå respektera de som tycker att det är årets höjdpunkt att stå och flina bredvid Hulken, men jag tycker ändå att det bara är pinsamt. Pinsamt för kändisarna och pinsamt för de som lägger pengar på sådant här.


anders jakobson

<< Februari 2011 >>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (29/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA