En svårförstådd mördare

FILMEN

"Rest Stop" är en underlig film. Vissa stunder är den otroligt spännande för att andra vara totalt obegriplig. "Rest Stop" är historien om Nicole som rymt hemifrån med pojkvännen Jess. Som så ofta i sådana här filmer kommer de vilse och när Nicole behöver använda toaletten stannar de på en övergiven rastplats.

När hon kommer tillbaka från toaletten är Jess försvunnen och hon är ensam kvar. Snart dyker det dock upp en man i en gul pickup, samma gula pickup som tidigare försökt preja dem av vägen. Vad han vill har Nicole ingen aning om…förutom att det inte är något bra.

Det visar sig snart att mannen gillar att tortera folk och att Nicole inte är hans första offer, och om han får bestämma inte heller hans sista. Problemet med filmen är dock att man aldrig får veta varför han torterar folk. Visst, det är inte omöjligt att han gör det helt enkelt för att han gillar det men det känns lite för lätt…

Det händer även en hel del andra konstiga saker. Nicole ser bland annat folk som inte finns på riktigt. Inte heller detta får man någon förklaring till.

Jag har inget emot filmer där man får tänka lite själv och dra egna slutsatser angående vad som händer men här känns det lite som om regissören John Shiban gör det lite för lätt för sig själv. Jag skulle nog personligen se att han förklarade lite mer…

Hur som helst är det ändå en rätt spännande film och jag gillar den. Tydligen är det en australiensisk film som gjorts direkt för DVD. Dessa brukar, även om den här påstod att den var för skrämmande för bio, vara rätt usla. "Rest Stop" är dock långt ifrån usel…även om det är lite udda och svårförståligt emellanåt.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av inte mindre än fem alternativa slut. Några av dem är bra och kanske till och med bättre än det som faktiskt används, andra är inte så bra. Varför man gjorde alla dessa varianter har jag ingen aning om men kul är det att se dem hur som helst.

Vi får även en genomgång av några av filmens specialeffekter, trailer och annat smått och gott. Ordentligt tilltaget med extramaterial för att vara en direkt till DVD-film. Jag vet inte om det beror på att bolaget som gjort filmen, Raw Feed, vill imponera då "Rest Stop" är deras första film men det är väl inte helt otänkbart.


TRE SAKER

1. Det är alltid kul att se när filmskapar glömmer saker. En sån sak i "Rest Stop" är när Nicole skär sig i armen på en glasruta och blodet forsar. Två minuter senare har hon glömt detta och inget blod finns på armen. Snacka om bra läkkött.

2. Man har verkligen lyckats när man gjorde omslaget till filmen. Personligen blev jag verkligen sugen att se filmen när jag första gången såg omslaget. Verkligen effektfullt.

3. Kanske skulle man skippat några av de udda karaktärerna som finns med i filmen. En del av dem tillför inte handlingen något (dvärgen) och en del spelar över rätt bra (mamman i bussen).


HANS-ÅKE LILJA (2007-02-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Home Video
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1 (anamorfisk)
Extramaterial:
5 alternative endings, trailer, On the bus, Scottys blog expose, Director dissects the special effects och Jamie Alexander interview
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA