Donovans är lika struliga som vanligt

FILMEN

Den här säsongen får Ray Donovan en hel del att stå i. Säsongen tar vid ganska så direkt efter att den förra slutade. De poliser som han var inblandad i att döda under förra säsongen dyker upp igen och ställer till problem... Eller i alla fall deras huvuden.

Familjen är fortfarande det viktigaste för Ray men samtidigt som den betyder mycket är det den som ställer till mest problem. De enda som inte ställer till med något är Abby och Connor, Abby för att hon är död och Connor för att han tagit värvning och de är inte med en sekund under säsongen. Bröderna Terry, Bunchy och Daryll ställer till det var på sitt sätt medan pappa Mick får en uppenbarelse som innefattar en fyrklöver...

Jag måste erkänna att serien fortfarande är riktigt bra trots att man kört den så länge som man har. Många serier dippar efter sex, sju säsonger men "Ray Donovan" tuffar på och man lyckas hålla mig nyfiken på vad som ska hända härnäst och jag blir ständigt överraskad av de olika vändningarna. Denna gång får vi dessutom se lite mer av Rays uppväxt och vilken skit hans pappa var redan då. Man har lyckats väldigt bra med att hitta skådespelare som gestaltar framförallt Ray och Mick, men även Terry och Bunchy som unga. Vi får också se vad som hände med deras syster Bridget som Rays dotter dessutom är döpt efter.

En fullspäckad säsong där det mesta händer. Alla i familjen, bröder som dotter och pappa får sin tid och sina egna sidohistorier och man lyckas knyta ihop alla samtidigt som var och en får berätta sin del. Jag gillar det och hoppas verkligen att man kör på med minst en säsong till.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Om det är något man kanske kan klaga lite på så är det att Ray är väldigt stryktålig. Han får ganska mycket stryk under säsongen utan att det påverkar honom allt för mycket.

2. Eddie Marsan är riktigt bra som Terry och han är verkligen trovärdig i hur han visualiserar Terrys Parkinsons.

3. Inget verkar vara klart om en åttonde säsong, men jag hoppas.


HANS-ÅKE LILJA (2020-01-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (2/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA