Lika mycket humor som skräck

FILMEN

I "Bride of Re-Animator" får vi återse Dr. Herbert West och den här gången ska han skapa sin drömkvinna. Efter att ha kommit på formeln som kan få döda kroppsdelar att börja leva igen börjar han stjäla kroppsdelar från det sjukhus han jobbar på. Hemma syr han sedan ihop dom till den perfekta kvinnan.

Innan han kom så långt har han dock gjort en del andra kul experiment. Bland annat har han satt ihop några fingrar och ett öga som när det börjar leva hoppar runt som en spindel. Han har även satt ihop ett ben med en arm…

Som ni förstår är det lika mycket humor som skräck i "Bride of Re-Animator". Filmen är menad att vara en skräckfilm men med experiment som dessa kan man inte låta bli att skratta lite också.

Vi får även se Wests fiende Doctor Carl Hill, eller rättare sagt hans huvud som återupplivats med Wests formel. Hill kommer för övrigt på den briljanta iden att sy fast fladdermusvingar på kinderna så han kan flyga när han behöver förflytta sig…vilket visat sig vara svårt är man bara är ett huvud.

"Bride of Re-Animator" är inget mästerverk men dock en klassiker. Föregångaren "Re-Animator" var med och skapade skräckfilmens storhetstid under 80-talet och filmerna bör definitivt finnas med i varje seriös samling. Att Jeffrey Combs som spelar West inte fått några större roller känns lite konstigt då han faktiskt är en rätt bra skådis…när han spelar psykopat. Han har dock dykt upp i mindre roller i väldigt många TV-serier och filmer.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är förvånande mycket för en så pass gammal film. Oftast brukar det bara finnas en trailer eller liknande men här får vi dels en bakom kulisserna-film, en karnevalsscen som klippts bort ur filmen men som ändå har stor inverkan på handlingen och vi får dessutom se hur en borttagen scen spelas in.

Sen finns ju förstås den obligatoriska trailern och biografierna med. Som sagt, imponerande mycket för en så gammal film.


TRE SAKER

1. I England valde man att spela mer på att detta är en uppföljare till "Re-Animator" och döpte helt sonika om den till "Re-Animator 2".

2. De andra filmerna i serien är "Re-Animator" (1985), "Beyond Re-Animator" (2003) och "An Imperfect Solution: A Tale of the Re-Animator" (2003).

3. Det ryktas även att det ska komma ytterligare en film i "Re-Animator"-serien under 2008. Den kommer att få titeln "House of Re-Animator".


HANS-ÅKE LILJA (2006-02-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Atlantic
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen 1.85:1 (INTE anamorfisk)
Extramaterial:
Featurette, karnevalsscenen, en borttagen scen, trailer och biografier
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA