Moralpredikan a la Dinoland

FILMEN

"Landet för längesedan, Visdomens vänner" är en blandning av barnfilm och moralpredikan. I filmen berättas historien om några dinosaurievänner som en dag stöter ihop med tre andra dinosaurier som letar efter sin hjord som de kommit ifrån. Våra vänner bestämmer sig snabbt för att hjälpa dem hitta sin hjord igen.

Och tur är det för de tre vilsna dinosaurierna är mer än lovligt dumma och bortkomna. Vore det inte för hjälpen de får skulle de troligen bli sittandes på en sten någonstans i öknen utan att veta vad de skulle ta sig till. Nu får de hjälp med allt från att leta reda på vatten, hitta rätt väg och fly från en grupp T-Rex som vill äta upp dem.

Moralpredikningarna då? Jo, det är nämligen så att alla dinosaurier i "Landet för längesedan, Visdomens vänner" lever efter en samling visdomsord i stil med "Stanna i flocken" och liknande saker. Tyvärr låter det lite präktigt och som vuxen blir det lite segt att sitta och titta på men de lite yngre verkar inte bry sig och det är ju för dem filmen gjorts så…

De svenska rösterna i filmen får en nästan att tro att filmen är ett familjeprojekt signerat familjen Wahlgren. Vi hör nämligen både Pernilla Wahlgren, Niclas Wahlgren och Hans Wahlgrens röster i filmen. Sen hör vi även Tommy Nilssons stämma i mellan alla Wahgrenare.

"Landet för längesedan, Visdomens vänner" sammanfattas bäst som en lite småtrevlig barnfilm som man som vuxen kanske borde stå över… eller i alla fall inte se allt för många gånger.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Filmen är den 13:e filmen om "Landet för länge sedan".

2. Originaltiteln på filmen är "The Land Before Time".

3. En kul observation är att dinosaurieungen är så liten att den kunna krypa in i sin mormors mun om den så önskat.


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA