Dino roar tyvärr bara de minsta

FILMEN

Vid första anblicken ser "På äventyr med Dino" ut att vara en rätt larvig, tecknad film för de allra minsta. Tittar man närmar ser man dock att det är riktigt välgjorda animeringar i filmen och förhoppningarna stiger. När man sen ser filmen märker man att båda antagandena var sanna. Animeringarna är riktigt bra men handlingen rätt larvig.

"På äventyr med Dino" handlar om den lille dinosaurieungen Dino som bor på en söderhavsö tillsammans med sin familj. Familjen består för övrigt av en människa i form av en professor, en gris som har rollen som mor i huset, en panda som är lillasyster samt en pingvin, en pelikan och ett sjölejon som alla är vänner till Dino, som själv är storebror i familjen. Det hela känns absurt och kan förmodligen bara uppskattas fullt ut av en yngre publik som ännu inte fått en fast uppfattning av hur en "normal" familj ska se ut.

Hur som helst, en dag kommer Barnaby till ön. Han är människa (utifall någon undrade) och driver en stor nöjespark. Han vill ha Dino som huvudattraktion och uttråkad som han är följer Dino med. Tyvärr är inte livet som nöjesparksstjärna alls det han förväntat sig. När han vill hem igen är det dock försent. Barnaby har inga som helst planer på att släppa sin största attraktion.

"På äventyr med Dino" är välgjord men tyvärr inte speciellt bra när det gäller handlingen, som känns rätt fånig. Dock gillar de yngre den och det är ju bra även om det hade varit ännu bättre om den, som så många andra animerade filmer, gjorts för både vuxna och barn.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. I en scen i filmen åker gänget bergodalbana och säga vad man vill om filmen men denna bergochdalbana är verkligen frän.

2. "På äventyr med Dino" är en tysk film och heter i original "Urmel voll in Fahrt".

3. Tyvärr finns det inget originalljudspår med på DVD. Det hade, även om jag inte kan tyska, varit kul att höra originalrösterna.


HANS-ÅKE LILJA (2009-09-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Paramount
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA